-
-

Spelarbetyg Elfsborg-Djurgården: "En blunder som påminner om en viss Marc Pedersen"

Spelarbetyg Elfsborg-Djurgården: "En blunder som påminner om en viss Marc Pedersen"

Djurgården åkte på en otroligt dråplig förlust efter en kommunikationsmiss i matchens slutskede. Här kommer spelarbetygen från dagens match. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Bråtveit 2

Ska inte ut och hänga han för målet, men det är trots allt en kommunikationsmiss som inte får hända och det är för många gånger som våra målvakter gör att vi tappar poäng. Vill verkligen se en ersättare här som man ordentligt kan lita på när det snart är dags för ett stundande Champions League-kval.

Witry 3

Fyller på bra hela matchen och är stabil i passningspelet. Däremot behöver han utveckla sitt inläggsspel utöver frisparkarna om betygen ska komma att höjas, och för att ge våra anfallare mer att jobba med.

Une Larsson 2

Tyvärr kraftig syndabock och borde läsa spelet bättre när han helt omarkerad gör en riktig blunder som tar en tillbaka till derby mot aik 2012 och Marc Pedersens bedrövliga rensning. Det håller inte i ett så viktigt läge och det var så klart trist även för Une som i övrigt gör en riktigt bra match.

Berg 4

Precis som sin kollega dominant under matchen och neutraliserar Elfsborgs båda anfallare totalt i 90 minuter. Otroligt skönt att se att Berg verkar hålla för ett hårt matchtempo, för just nu är han lagets bästa spelare gång på gång.

Augustinsson 3

Lite mer defensiv än Witry men gör mycket bra i matchen. Vill se jonis ta för sig ännu mer för det finns mycket offensiv kvalité här också som DIF borde utnyttja ännu mer. 

Ulvestad 4

Väldigt bra och styr mittfältet matchen igenom. Stannar tyvärr upp för mycket i sina offensiva räder som mynnar ut i för lite. Det är också det enda jag kan önska mer från Ulven.

Karlström 4

Precis som Ulvestad dominant på mittfältet idag. Borde ta mer avslut och utmana mer för att göra det jobbigare för Elfsborg. Idag känns det nästan lite väl bekvämt när han styr spelet så mycket, borde kunnat göra mer av övertaget.

Ring 1 (Ut 66)

Nej, det här fungerar inte. Formsvackan är orimligt lång och jag förväntar mig inte ens längre att det ska hända något när Ring får bollen. Tar dåliga beslut nästan hela tiden.

Edwards 3 (Ut 79)

Den andra halvleken som Edwards gör är hans bästa för året. Onödigt att byta ut då han var delaktig i det mesta offensivt. Något att bygga vidare på i alla fall.

Käck 2 (Ut 66)

Vet inte riktigt hur tankegångarna gick innan matchen - men med Käck som en av de offensiva spetsarna som tappar vi ett offensivt hot på kanten och istället blir det två vänsterbackar. Inte en smart lösning enligt mig men skadelistan är troligtvis en bidragande orsak. Gör ändå jobbet.

Holmberg 3

Svårplacerad match. Viktigt att Holmberg kommer till lägen men idag ska han göra minst! ett mål på några av de jättechanserna. Förhoppningsvis bara en plump i protokollet för han har sett riktigt vass ut på slutet. 

Radetinac (In 66)

Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Kujovic (In 66)

En kommentar. Kujovic är alldeles för dålig just nu på att hamna onside, och förstör således många viktiga anfall i slutet av matcherna. I övrigt spelade han för kort tid för att betygsättas.

Pettersson (In 79)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-07-19 20:52:00
Author

Fler artiklar om Djurgården