Spelarbetyg Ferencvaros-Djurgården: "Man måste kunna kräva mer av Berg"

Djurgården spelade Champions League-kval för första gången sedan 2006. Det blev en klar förlust mot Ferencvaros efter en svag insats från Blåränderna.

Bråtveit 2

Går inte riktigt att lastas för något av målen. Skänkte bort en hörna efter en idiotisk chipp i eget straffområde vid ställning 0-2. Gjorde ett bra ingripande i slutet av matchen och fick ett knä i käken som belöning.

Witry 2
Var lite mer framåtlutad än sina medspelare. Hade dock problem, precis som alla i DIF, med dom tekniska bitarna. Hade inte heller tillräckligt vassa fasta situationer när det väl gällde.

Une Larsson 1
Var alldeles för svag i passningsspelet. Spridde bollar till höger och vänster vilket ledde till onödiga Ferencvaros-kontringar. Såg ut att ligga fel i positionsspelet vid flera tillfällen.

Nyholm 2
Visade upp hög högstanivå men tyvärr alldeles för låg lägstanivå. Kunde ge sig iväg på offensiva löpningar för att sedan tappa bollen i duell mot tre motståndare. Vann å andra sidan tillbaka bollen flera gånger efter starkt närkampsspel. Alldeles för dåligt ingripande vid 0-2.

*Berg 2
Drev fram bollen flera gånger i banan och gjorde det ofta på ett bra sätt. Agerandet vid 2-0 är dock obegripligt svagt och där måste man kunna kräva mer av Berg. Det här var en match som mittbacken borde visat vägen men istället blev det en platt insats.

Augustinsson 2
Gav sig iväg längst vänsterkanten ett par gånger och var precis som Witry, helt okej i vissa delar av spelet. Knappt godkänd insats av Augustinsson.

Ulvestad 2
Blandade och gav i duellspelet på mittplan. Kunde återerövra boll för att sedan förlora den direkt efter. Såg ut att förvänta sig fler frisparkar än vad han fick, något han säkert vant sig med nivån i Allsvenskan.

*Karlström 2
Spelade med stor pondus i matchinledningen. Låg dock bakom Ferencvaros ledningsmål efter bolltapp nära eget straffområde. Stark i duellspelet men svag när han väl skulle göra något med bollen.

Edwards 1 (Ut 75)
Klart underkänd insats av Curtis. Syntes inte till särskilt mycket i offensiv väg och var alldeles för slarvig när han väl fick bollen.

Banda (Ut 19)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Hade en skakig inledning med flera bolltapp. Utgick skadad tidigt i matchen.

Kujovic 1 (Ut 46)
Det var ingen rolig matchbild för Kujovic. Hade inte särskilt mycket att jobba med i den första halvleken och när han väl fick det var det inte särskilt hög nivå.

Holmberg 1 (In 19)
I perioden Djurgården spelade som bäst var han delaktig med ett par kombinationsspel. Annars alldeles för dålig prestation av anfallaren.

Chilufya 2 (In 46)
Blev en markant skillnad i Djurgårdens presspel när “Chili” hoppade in. Även fast snabbhet inte är nyckeln till allt var det tydligt att zambierns löpningar bidrog till att Blåränderna höjde sig i början av den andra halvleken. Försvann dock ur matchbilden efter 0-2.