Nationalarenan, Friends Arena, 2021-08-28 15:00

AIK - Örebro
2 - 0

Spelarbetyg från segern mot Örebro
Erik Ring var en fröjd att skåda på plats.

Spelarbetyg från segern mot Örebro

AIK fortsätter att plocka poäng på beställning. Ett fartfyllt hemmalag besegrade Örebro enkelt med 2-0 och visade att man blir att räkna med i guldstriden.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 

Kristoffer Nordfeldt: 3 

Ska vi vara helt ärliga så hade han inte så mycket att göra idag. Dock är jag helt övertygad om att bara av att ha hans aura där bak gör att det sprider ett extra lugn i hela försvaret. Fötterna han har är ju inte heller direkt något negativt att tillgå. 

Mikael Lustig: 3
Precis som laget i stort så blir bara formen bättre och bättre tycker jag på Lustig. Fyllde på väldigt bra i offensiven idag också och var mer delaktig idag i spelet med boll än vanligtvis.

Alexander Milosevic: 4 
Känslan från min sida är att han spelar sin bästa fotboll någonsin. Livsfarlig på de offensiva fasta situationerna och en gigant i defensiven. Det svenska landslaget måste ju slå en signal till Milosevic inför nästa samling. 

Sotirios Papagiannopoulos: 3 
Han och Milosevic börjar verkligen växa ut till det backparet som alla hade förväntat sig inför säsongen. De kompletterar varandra ruggigt bra och är dessutom offensiva vapen. 

Erick Otieno: 3
Undertecknad fortsätter att ösa beröm över våran kenyan på vänsterbacken. Främst är butiken helt stängd bakåt och i offensiven bryter han mönster i vanlig ordning. 

Zachary Elbouzedi: 3 
Den vindsnabba irländaren fortsätter att ta initiativ och tar steg hela tiden i sin utveckling är känslan. Här har tränare Bartosz Grzelak något riktigt spännande att krama ut ännu mera av.

Sebastian Larsson: 3 
Seriens klart bästa högerfot var tillbaka i spel och genast bidrog han med sin energi till kollektivet. Han kanske inte syntes lika markant som vanligt men oj vad han gör sin omgivning bättre. 

Bilal Hussein: 3 
Fick tillbaka sin parhäst på innermittfältet i den här matchen. Man ser nu en bit in i säsongen att de är väldigt samspelta ihop och det är otroligt kul att se.

Erik Ring: 4
Trots att han har gjort mål och assist i andra matcher så tycker jag att det här är hans bästa prestation i A-laget. Det var en fröjd att få se Ring ta för sig så mycket och göra bort sina motståndare som sedan ledde till massor av målchanser.

Nicolas Stefanelli: 3
I vanlig ordning så är han så himla nyttig i både det defensiva presspelet och i det kreativa framåt. Hade ett läckert försök tidigt i matchen när han försökte lobba över Örebros målvakt. 

Henok Goitom: 2 
Jobbar alltid hårt i det tysta som vi alla vet men jag hade önskat att få med honom mer i spelet. Vi vet ju alla vilken bra målskytt det är i grund och botten så där har vi ett sparkapital till hösten. Dessutom brukar ju Goitom växla upp under kommande årstid så jag är inte orolig framöver.

Inhoppare:

Tom Strannegård: (IN 80)

För lite speltid för att bedömas.

Bojan Radulovic: (IN 88)
För lite speltid för att bedömas.

Nabil Bahoui: (IN 88)
För lite speltid för att bedömas.

Yasin Ayari: (IN 90)
För lite speltid för att bedömas.





 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-08-29 09:51:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen