Spelarbetyg: GIF Sundsvall - AIK
Jordan Larsson jublar efter att ha gjort 1-0 till AIK

Säsongens första bortaseger bärgades när AIK besegrade GIF Sundsvall med 2-0. Matchvinnare blev Jordan Larsson som låg bakom båda målen. Tredje raka segern för Bartosz Grzelaks manskap och nu är AIK med på allvar i den allsvenska toppen.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 2
Har en lugn dag på jobbet och behöver inte anstränga sig nämnvärt. Inleder lite svajigt när han missbedömer några bollar och kunde kommunicerat bättre med försvaret. Överlag en stabil insats.

Joe Mendes: 3
Fyller på längs högerkanten på ett bra sätt. Finns fortsatt utvecklingspotential när det kommer till slutproduktionen även om ytterbacken stundtals stod för ett par fina aktioner. Var nära på att göra mål i första halvlek och hade han haft lite bättre reaktionsförmåga hade Mendes kunnat styra bollen förbi Sundvalls-målvakten.

Per Karlsson: 3
“Pertan” fick täcka upp för avstängde Milosevic och gjorde det på ett föredömligt sätt. Hade inledningvis lite svårt att hantera Sundsvalls press och hamnade i stressade situationer. Mittbacken blev bättre ju längre matchen led och agerade med stort lugn och pondus.

Sotirios Papagiannopoulos: 4
Var en gigant i backlinjen idag. Vann allt i straffområdet och avstyrde de fåtal offensiva hot “Giffarna” hade. Skötte uppspelen från backlinjen på ett föredömligt sätt och slog nästan inte en felpass.

Erick Otieno: 3 (Ut 81)
Otieno har tagit sig tillbaka från en svag inledning och hittat sin normala nivå. Som vanligt driver han upp bollen i banan och accelerar förbi motståndarna. Kenyanen ägde sin vänsterkant på ett dominant sätt. Mattades av lite i andra halvlek och blev utbytt, men ytterligare en bra insats av Otieno både defensivt och offensivt.

Zach Elbouzedi: 2 (Ut 81)
Inledde piggt och var involverad i det offensiva spelet. Försvann dock ganska snabbt ur matchbilden och det var snarare Joe Mendes som tog över showen på högerkanten. Elbouzedi vandrade mer in i banan och kom inte alls till sin rätt.

Sebastian Larsson: 3
En klassisk Sebastian Larsson-insats, springer över hela planen och står för viktiga bollvinster. För ett högre betyg hade han behövt prestera bättre på  offensiva frisparkar och hörnor, då  “Seb” slarvar bort de lägena alldeles för ofta.

Bilal Hussein: 3
Återigen en bra insats av Bilal. Han är säker i passningspelet och samspelet med “Seb” fungerade perfekt. Dragningen han bjuder på när fintar upp Sundsvallspelaren på läktaren är inget annat än världsklass. Mittfältaren fortsätter att ta kliv och nu vågar han driva upp bollen i banan på ett helt annat sätt än tidigare. Bilal är otroligt viktig i uppspelsfasen och idag visar han att det finns flera verktyg i verktygslådan. Antingen driver han upp bollen själv eller så slår han en öppnande djupledspassning som leder till anfall. “Billy” är otroligt skicklig på skapa sig tid och utrymme, något mittfältaren visade prov på idag.

Nicolas Stefanelli: 2 (Ut 87)
Gör en bra första halvlek där han involverad i det mesta AIK skapar i chansväg. Har ett par avslut som så när resulterar i mål.  I den andra halvleken faller Argentinaren ur matchen och blir osynlig. Stefanelli bör vara besviken på sig själv att han inte gjorde mål.

Jordan Larsson: 4 (Ut 74)
Äntligen lossnade det för Jordan. 1+1 idag och anfallaren visade prov på vilken kvalitet han besitter. Soloaktionen vid 1-0 är riktigt läcker och något som få spelare klarar av i allsvenskan. Jordan hade även bra speluppfattning och var framgångsrik i en mot en spelet. Samspelet med “Nabbe” på topp blir bättre för varje match som går. Helt klart AIK:s bästa spelare idag.

Nabil Bahoui: 3 (Ut 81
Efter ett antal mållösa matcher hamnade “”Nabbe” äntligen i målprotokollet, när han stod för en läcker chip över Mohlin i Sundsvall-målet. Bahoui hade bud på fler mål och med bättre skärpa avsluten så hade han nog kunnat dubbla sitt målskörd.

Inhoppare:

Yasin Ayari (In 74 ): 2
Fyller på bra in i boxen och står för en del fina offensiva aktioner. Ett piggt inhopp av Ayari och det syns att han trivs högre upp i banan