Tele2 Arena, 2022-10-24 19:00

Djurgården - Sundsvall
4 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - GIF Sundsvall
Gustav Wikheim inledde målskyttet när DIF vann kvällens drabbning mot Giffarna och som därmed säkrade en topp 3-placering.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - GIF Sundsvall

Djurgårdens IF tar tre viktiga poäng efter att vunnit med komfortabla 4-0 hemma mot GIF Sundsvall. I och med dagens vinst är nu minst en europaplats säkrad till nästkommande säsong. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från måndagens match.

Betygsskala 
5 - Mästerlig 
4 - Mycket bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd 
1 – Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
Stod sysslolös större delen av matchen ikväll. Tvingades agera vid ett par gånger, men var både placeringssäker och lugn och kunde ganska enkelt hålla tätt matchen igenom.

Haris Radetinac - 3
Vikarierade som högerback istället för avstängde Piotr Johansson ikväll och gör det återigen stabilt. Slarvade något i passningsspelet men utöver det agerade fullblodsproffset med sedvanlig pondus. Överlappade Joel Asoro vid ett flertal gånger och värderade situationerna klokt. Gör assisten till Magnus Erikssons 4-0-mål.

Jesper Löfgren - 2
Hade en lugn afton och sattes i ärlighetens namn inte på några större prov efter en blek offensiv från Sundsvall. Gör det han ska men något högre betyg blir svårt att få när han och hela backlinjen inte stördes något nämnvärt och där matchen väldigt tidigt kändes avmätt och avgjord.

Marcus Danielson - 2
Straffmålsskytten från senast agerade tryggt och stod för en solid insats. Styrde backlinjen på ett bra och rutinerat sätt men utan att sättas på några större prov. Halkade till någon gång mot slutet som kunde straffa sig. Nära att bli målskytt i slutminuterna när han nådde högst på en hörna.

Elias Andersson - 4
Visade fin kvalité och effektivitet i inläggsspelet. Stod för assisten till Finndells 2-0-mål när han slog in ett inlägg längs backen. Slog sedan spiken i kistan när han i inledningen av den andra halvleken slog ytterligare ett av sina patenterade inlägg som kunde styras in i Giffarnas mål efter ett självmål och 3-0 var därmed ett faktum. Förmodligen en rätt rolig match att spela för Elias då spelet ofta tenderade att gå via vänsterkanten.

Hampus Finndell (ut 62) - 3
Stötte in 2-0 i den 16:e matchminuten efter ett fint inspel från Elias och kunde fördela bollarna i lugn och ro utan att varken bli särskilt bevakad eller störd i uppspelsfasen.
 
Rasmus Schüller (ut 62) - 3
Var delaktig i 1-0-målet när han hittade in till Gustav Wikheims 1-0. Åkte senare på en tuff smäll mot huvudet mot slutet av den första halvleken men kunde till allas lättnad ändå fortsätta. Anonym men resolut när det krävdes. Byttes ut relativt tidigt till förmån för Besard Sabovic. 

Magnus Eriksson – 3
Inledde matchen ivrigt och satte både tonen och matchbilden när han redan efter någon minut avlossade ett distinkt skott utifrån som gick i stolpen. Hittade ofta rätt med bollar bakom Giffarnas backlinje där DIFs trio kunde få fina ytor att arbeta vidare på. Avslutar kvällen och matchen genom att sätta dit 4-0 efter att Giffarna bjudit på en bjudning i slutminuterna. Saknade större skärpa på alla fasta situtioner som var väldit många i dagens fight för att få ett högre betyg.

Joel Asoro (ut 71) - 2
Var ytterst delaktig i den imponerande vändningen mot Malmö i torsdags, men kom inte till sin rätt på samma sätt idag. Han fick delvis lite att jobba med då spelet oftare letade sig fram på vänsterkanten, men borde ändå kunde fått mera uträttat trots att matchen väldigt tidigt kändes avgjord. Blixtrade till några gånger men hade svårt att värdera rätt och kanske att hans fokus på att få vara med i målprotokollet hämmade hans beslutsförmåga. 

Kalle Holmberg (ut 86) - 2
Lagets kanske formstarkaste spelare fick välförtjänt chansen från start, blott tredje gången denna säsong i Allsvenskan. Undertecknad hade hoppats på mycket mer men insatsen idag är inte mer än godkänd. Nyttig som alltid i pressspelet men var alldeles för osynlig och när lägena kom så saknades timingen. 

Gustav Wikheim (ut 62) -  3
Gör 1-0 efter att ha dröjt sig kvar I straffområdet och kunde ganska enkelt nicka in 1-0 i den 6:e matchminuten.  Vann en hel del frisparkar offensivt och försökte komma runt sin bevakning genom sin fina teknik med blandat resultat. Isolerades allt mer i den andra halvleken och byttes ut relativt tidigt.
---
Pierre Neurath Bengtsson (in 62) - 2
Svårbedömd insats. Kommer in ett i läge när DIF dragit ner på tempot och där matchen redan var avgjord. Hade ingen anledning att köra på i 110 men tog hand om det som behövdes.

Emmanuel Banda (in 62) - 2
Samma sak gäller Banda, inte särskilt delaktig men gör det som behövs och fördelar bollarna klokt. 

Besard Sabovic (in 62) - 3
Inleder inhoppet piggt genom att tidigt servera Asoro til ett farlig läge. I sekvensen efteråt avlossar han ett distansskott som sånär kunde styras in. Bra och vaken i hemarbetat och tacklade återigen schüller-rollen fint när han kom in. Kändes spelsugen och det är kul att se att han inte räds att testa utifrån då han besitter ett underskattat skott.

Albion Ademi (in 71) - 2
Hade unnat honom att cykelsparken mot slutet letade sig in, men avslutet tyvärr högt över. Får en hockeyassist till Manges mål och står överlag för en godkänd insats den korta tiden som han fick på sig.

Alexandros Garcia-Tsotidis (in 86)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***

Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

Mattias Olsson2022-10-24 22:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården