Halmstads BK - Djurgården
2 - 0

Spelarbetyg: Halmstads BK – Djurgårdens IF
Oliver Berg deppar efter årets första förlust i Allsvenskan.

Djurgårdens svaga form håller i sig efter förlust mot Halmstad. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från matchen.

André Picornell - 2
Inför matchen handlade mycket av förhandssnacket om vem som skulle ersätta den avstängde och även skadade Jacob Widell Zetterström. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs val föll på 19-åringen framför rutinerade Tommi Vaiho – mycket tack vare dennes stabila inhopp förra helgen mot Sirius. Det blev dock en mardrömsstart för den unge målvakten. Misslyckades med att plocka ned ett inlägg som Wallentin i HBK i stället fick nicka in ostört. Inget bra ingripande, men övriga spelares markeringar gick även att ifrågasätta. Räddade ett par skott efter det och kunde inte lastas för 2–0-målet. Svag tvåa.

Piotr Johansson - 2
Kombinerade med Joel Asoro på högerkanten på ett bra sätt. Annars en typisk insats av 28-åringen – löpstark, säker defensivt och helt okej med bollen. Osynlig.

Carlos Moros Gracia - 1
Ingen Jesper Löfgren med i truppen på grund av skada öppnade upp för spanjoren i startelvan efter en tid utanför. Alexander Johansson och Viktor Granath stressade fram misstag från DIF:s nya mittback. Tvingades slå långa passningar som sällan hittade rätt adress. Känns långt ifrån stabil.

Marcus Danielson - 2
Inte vän med bollen denna dag. Slarvig och osäker i passningsspelet. Fick ett ypperligt läge att kvittera till 1–1 i mitten av första halvlek, men avslutet räddades på mållinjen. Nära underkänd.

Elias Andersson - 2
Hängde med mycket i offensiven. Oskar Fallenius klev in mer i banan, vilket öppnade upp för att ytterbacken kunde följa med upp. Var en av Djurgårdens bättre spelare idag fram till Halmstads andra mål. Där syntes det att 27-åringen inte har spelat försvarare i mer än ett år. Borde ha styrt ut Erik Ahlstrand mot kanten, i stället gav han honom tid och yta för att skjuta in 2–0. Ingen av hans många frisparkar och hörnor träffade en lagkamrat. Varnad i slutet.

Hampus Finndell (ut 75) - 2
På samma sätt som i de två tidigare matcherna hade mittfältaren i uppgift att följa med in i motståndarnas straffområde när Djurgården anföll. Bra i passningsspelet och borde ha fått med sig en assistpoäng efter framspelningen till Marcus Danielson.

Rasmus Schüller - 2
Sprang och slet som Djurgårdens ankare på mitten. Agerade räddare i nöden med en glidtackling när Halmstad var nära att rinna igenom i en kontring. Gult kort för tredje matchen i rad och därmed avstängd mot IFK Göteborg.

Magnus Eriksson (ut 84) - 2
Ingen kioskvältare till match från kaptenen. Vann en hel del boll. Växte in i matchen efter pausen, men inte tillräckligt bra.

Joel Asoro - 1
Bosse Andersson röt till mot yttermittfältaren efter några mindre bra kommentarer till media efter den allsvenska premiären för ett par veckor sedan. Det blev inget spel mot Sirius, men idag fanns 23-åringen med från start. Skapade lite oreda i Halmstadsförsvaret i början. Försvann ur matchen i andra halvlek.

Oliver Berg (ut 67) - 1
Spelade återigen som falsk nia där han gick längre ned i planen för att plocka upp bollar och fördela vidare. Kom aldrig riktigt till sin rätt. Passningsspelet gick inte att känna igen och stod ofta felvänd. Fick i slutet av den första halvleken bollen till skänks inne i boxen utan att få skottet på mål.

Oskar Fallenius (ut 67) - 1
Den stora överraskningen i startelvan denna match. Imponerade på träningarna under veckan, vilket gjorde att tränarna belönade nyförvärvet med en plats i elvan på Gustav Wikheims bekostnad. Samarbetet med Elias Andersson såg spännande ut där yttermittfältaren ofta lämnade över till den offensiva ytterbacken. Hade dock problem med att ta sig förbi Halmstads försvarare. Utbytt tidigt.

---

Gustav Wikheim (in 67) - 2
Kom in med energi och spelglädje till en början. Kom förbi sin ytterback omgående. Som övriga offensiva spelare skapade norrmannen noll och ingenting under forceringen.

Jacob Bergström (in 67) - 2
Ersatte Oliver Berg längst fram. Erbjöd Djurgården ett annat anfallsvapen, något som laget inte lyckades utnyttja.