Tele2 Arena, 2020-10-04 14:30

Hammarby - Djurgården
1 - 1

Spelarbetyg hammarby-Djurgården "Vad spelar det för roll när han trycker dit kvitteringen i 94:e"

Spelarbetyg hammarby-Djurgården "Vad spelar det för roll när han trycker dit kvitteringen i 94:e"

Ett Blåränderna med en väldigt svag form kan förhoppningsvis ge säsongen lite nytt liv när laget kvitterade mot bajen i den sista spelminuten. Här kommer spelarbetygen från dagens match. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

 
Vaiho 1,5

Nästan nostalgisk blir man när Vaiho idag var tillbaka mellan stolparna. Men det är fortfarande inte samma Vaiho som under 2019. Får inte jättemycket att stå i, men målet får han ta på sig. Borde kunna styra ut skottet på ett betydligt bättre sätt än att bajen ska kunna raka in bollen i öppet mål. 

Witry 3

Går bort sig några gånger i defensiven men kompenserar med en fortsatt ruggigt imponerande offensiv. Står bakom nästan allt framåt är känslan och det är och kommer fortsätta vara oerhört viktigt att witry fortsätter spela på den här nivån resten av säsongen. 

Une Larsson 3

En helt okej insats av Une. Smäller på och är rejäl i duellspelet. Borde hjälpt till mer vid bajens mål och det känns fortfarande som att backlinjen inte sitter ihop och tryggheten i lagdelen är långt ifrån stabil just nu.

Augustinsson 2

Också en helt okej insats. Noggrann i det defensiva spelet och tar fortfarande för sig med några fina offensiva räder. Önskar att han kunde få spela på sin naturliga position snart, då formen verkar vara på väg uppåt.

Käck 1,5 (Ut 58)

Gör en ganska blek insats och det borde finnas mycket mer att hämta. Verkar inte ha självförtroende för att göra något annat än det enklaste hela tiden och det är inte tillräckligt bra.

Karlström 3

Tar kampen och står upp riktigt bra idag. Trygg med bollen och gör det som han förväntas. Någon gång ibland önskar man att Karlis vågade göra mer på planen då han besitter mer kvalitéer än att bara vara en spelfördelare.

Ulvestad 3

Otroligt skön spelare att ha i laget just nu. Man vet ganska exakt vad man får ut av Ulvestad och gör en sällan besviken. Vinner kampen om mittfältet ordentligt i andra halvlek vilket var en förutsättning för att kunna ta sig tillbaka in i matchen.

Radetinac 2 (Ut 81)

Självförtroendet finns där och han vågar fortsätta att utmana sin ytterback. Saknar fortfarande det sista avgörande momentet och det blir många “nästan” när Haris tar offensiva beslut. Skulle behöva göra lite poäng snart.

Edwards 1,5 (Ut 58)

Återigen en prestation som inte säger så mycket. Duktig med boll men tycker att han hamnar fel som nummer 10. Borde vara en utmanare till att ta över efter Ulvestad men har inte det som krävs individuellt för att spela i en offensiv roll. 

Chilufya 2 (Ut 46)

Utmanar och går framåt hela tiden. Men får inte ut så mycket idag och de flesta inlägg eller skott som kommer från Chili blockades konstant av bajens försvar. Kan bättre.

Eriksson 2 

Jag tror vi alla ser nu att Mange inte ska spela här. Viktig i den här matchen genom det konstanta gnuggandet och den energi han bidrar med (samt ett och annat skönt citat). Idag borde han gjort mål men samtliga skott blockerades eller sköts 10 meter över. Det här håller inte och vi borde kunna förvänta oss betydligt mer. Däremot är det en förbättring som jag tror sannolikt kommer ske i en annan roll på planen.


Avbytare:

Kujovic 2 ( In 46)

Parkerar i boxen under andra halvlek, men bollen når på något märkligt sätt aldrig till honom. Passar inte in i dagens Djurgården. Vilket är otroligt synd då man vet vilken potential han besitter. Hoppas han startar nästa match.

Bärkroth 2 (In 58)

Vill mycket men det mesta rinner ut i sanden. Borde kunna få in bättre inlägg med Kujovic i boxen. Där fanns det stora möjligheter att kunna göra betydligt mer.

Nyholm 3 (In 58)

Gör egentligen ett ganska svagt inhopp och slår bort en del enkla passningar, men vad spelar det för roll när han trycker dit kvitteringen i 94:e. Kan bli ett enormt viktigt mål för resten av den här säsongen.

Holmberg (In 81)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-10-04 20:32:00
Author

Fler artiklar om Djurgården