Tele2 Arena, 2022-09-11 15:00

Hammarby - Djurgården
0 - 0

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF
Mackan var den som fick högst betyg efter 0-0-derbyt mot Hammarby.

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF

Under söndagen spelades det derby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF där de sistnämnda stod som hemmalag på Tele2 arena. Matchen slutade 0-0 vilket innebär att DIF går upp som serieledare men i en haltande tabell.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström – 4
Djurgårdens IF har år 2022 två riktiga klassmålvakter. I veckans europamatch fick Jacob vila och då kom Alexandr Vasyutin in och visade att han håller allsvensk toppnivå. I derbyt var nu Jacob tillbaka mellan stolparna och visade upp fint spel med fötterna, tog det han skulle och räddade även ett friläge.

Piotr Johansson – 3
I en match med olika ansikten var Piotr en av få som var konstant bra match igenom. Hammarby skapade väldigt få målchanser på hans kant och Piotr var en av få som inte stressade med bollen när motståndarna pressade ner DIF de första 20 minuterna.

Marcus Danielson – 4
Välkommen tillbaka Danielson! Sedan återkomsten har han helt klart varit en bra allsvensk mittback. Men idag började han allt mer likna den version av sig själv som vi fick se 2019. Han läste passningar och spelet före alla andra, vann varje duell och var vass med bollen vid fötterna. Att han når upp i sin maxkapacitet kan bli avgörandet för DIF i guldstriden.

Hjalmar Ekdal (ut 92) – 3 
Likt sin mittbackskollega stod Hjalmar för en bra match. Han vann de flesta duellerna och hängde även med uppåt i banan som han brukar, vilket är svårt att inte imponeras av. Men han slog bort lite för många passningar för de högre betygen samt hamnade han fel i position vid HIF:s friläge. 

Elias Andersson – 2
Har utvecklats till en riktigt bra vänsterback. Han följde med i anfallen och slog flera bra inlägg. Men hans kvaliteter ligger framförallt i det offensiva och på grund av en ganska defensivt präglad match från Djurgården fick han mest nöta försvarsspel där han gör det okej.

Rasmus Schüller – 2
Inte hans bästa match i år. Han slarvade allt för mycket med bollen och vann inte lika många närkamper som han brukar. Men som vanligt plockade han upp mängder av andrabollar vilket bidrog till att Djurgården stundtals kunde pressa ner de grön-vit-klädda. 

Hampus Finndell – 2
Hade även han lite av en sämre dag på jobbet. Slog bort många enkla passningar och brände ett av Djurgårdens bästa lägen under matchen. Men trots det en godkänd insats.

Magnus Eriksson – 3
Även om han likt övriga på mittfältet stundtals slarvade så besitter kaptenen andra egenskaper som är viktiga i stora matcher som derbyn. Exempelvis såg han till att få med sig frisparkar när Järnkaminerna var nerpressade, han vann mycket boll och visade stort mod och lugn. Just modet och lugnet med boll spred sig även till lagkamraterna vilket gjorde att Blåränderna kunde äta sig tillbaka in i matchen efter en dåligt inledning.

Doumbouya (ut 84) – 2 
Victor Edvardsen var avstängd och Gustav Wikheim var skadad. Då fick 19-åriga Amadou sin andra chans från start i den blårandiga tröjan. Han var mycket bättre idag än i hans senaste start. Han visade upp riktigt fin och flärd teknik samt ett mod att våga utmana och utnyttja sina kvaliteter. Han visade även både att han är snabb och har en bra passningsfot. Däremot lyckades han inte riktigt skapa någon målchans och tog stundtals för mycket tid på sig med bollen. Men på sikt kan det här nog bli en ny storförsäljning för firma Bosse och Henke.

Joel Asoro – 2
Är den spelaren som hotade Hammarbys backlinje mest och levde stundtals upp till ramsan “Joel Asoro, han gör som han vill”. Det genom att skapa flera målchanser på egen hand både för sig själv och lagkamrater. Han är också väldigt bra som target och nyper ner flertalet höjdbollar från medspelare. Men två gånger i matchen har han möjlighet att spela medspelare helt fria men misslyckades båda gångerna med passningarna. Bland annat på tilläggstid när Banda går i djupled och bollen fastnar på en försvarare.

Haris Radetinac – 2
Haris gör aldrig en dålig match, men idag gjorde han inte heller någon bra match. Han kämpade på bra i närkamper och sprang konstant. Men slarvade även i passningsspelet och var inblandad i för lite farligheter framåt. 

Emanuel Banda (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesper Löfgren (in 92)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

* * *

Håller du med om betygen? Kommentera gärna vad du tycker i kommentarsfältet. 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-09-11 20:49:00
Author

Fler artiklar om Djurgården