Tele2 Arena, 2023-05-14 15:00

Hammarby - Djurgården
4 - 3

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF
Djurgården gick förlorande ur säsongens första derby mot rivalen Hammarby.

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF

Hammarby gick segrande ur det händelserika stockholmsderbyt under söndagen. Forum 1891 har betygsatt Djurgårdens spelarinsatser.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Tommi Vaiho - 1
Fyra mål insläppta, en orsakad straff och en - i allra högsta grad - ifrågasättbar insats. 

Piotr Johansson - 1
Har det fortsatt svårt att komma loss på sin högerkant. Piotr hamnade ofta allt för djupt i sin utgångsposition och fick det svårt att på allvar delta i Djurgårdens offensiv. Något som har varit återkommande i år för högerbacken som fortfarande söker med ljus och lykta efter sin första poäng i blårandigt. 

Marcus Danielson - 2
Stod i mångt och mycket för en bra insats. Var dominant i närkampsspelet, säker i passningsspelet och bjöd på offensiva räder som riskerade att såra hemmalaget. Danielson gjorde dessutom mål på straff sent i matchen, vilket gav Djurgården en strimma av hopp i slutminuterna. Passiviteten tillsammans med mittbackskollegan vid 3-1 målet och det totala hjärnsläppet som orsakar hemmalagets första staff är däremot för dåligt för att "Mackan" ska nosa på högre betyg. 

Jesper Löfgren - 2
Mittbacken tappade markeringen av Hammarbys Jusef Erabi i situationen som renderade till hemmalagets 2-1 mål, där Vaiho tvingades göra ett vågat ingripande mot den framstormande Hammarbyspelaren. Stod annars för en bra insats. Går inte att lasta Löfgren för något av de övriga målen. 

Elias Andersson - 2
Stod för en bättre offensiv insats än motsvarigheten på vänsterkanten, Piotr Johansson. Men det finns mer att hämta från Djurgårdens bästa vänsterfot som inte riktigt hade kalibrerat inläggen. Godkänd insats. 

Hampus Finndell - 1
Har varit Djurgårdens kanske bästa spelare under de senaste matcherna och stod för en lysande insats senast mot Kalmar FF. Idag var det inte samma Hampus Finndell som klev ut på gräsmattan. Det gavs bort boll och frisparkar i en grad vi inte är vana att se från mittfältsdynamon. Svag, svag insats. 

Magnus Eriksson (ut 66) - 2 
Var Djurgårdens hungrigaste spelare under en första halvlek där bortalaget annars såg proppmätta ut. Fick inte riktigt ut det lilla sista i offensiven och blev rättvist utbytt i andra halvlek. 

Oliver Berg (ut 82) - 2
Har sakta börjat hitta rätt i spelsystemet efter att ha hattat runt på en mängd positioner under våren. Var rörlig och sökte sig över stora ytor för att få bollen rättvänd, till slut fick han bollen till rätta och gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen. Var annars något anonym i en match där Djurgården - trots tre gjorda mål - inte övertygade offensivt. 

Gustav Wikheim (ut 54) - 1 
Vred och vänd, utmanade och försökte. Men idag lyckades inte norrmannen uträtta något offensivt. 

Joel Asoro - 1
Kom till spel som en av djurgårdens formstarkaste spelare - lämnade planen utan att ha gjort avtryck. Lyckades inte ta sig in i matchbilden och blev lätt bortplockad av Hammarbys defensiva spelare. 

Victor Edvardsen (ut 54) - 1 
Inte idag heller - var det Edvardsens dag på jobbet. Efter en lysande säsong i fjol har Djurgårdens anfallsstjärna inte kommit till sin rätt, över huvud taget, under årets inledande omgångar. Trots en lyckad framspelning till Oliver Berg var det en svag insats av Edvardsen som blev tidigt, rättvist utbytt. 

---

Haris Radetinac (in 54) - 2
Klev in med energi och sedvanlig erfarenhet. Gör mål efter tio minuter på plan, men föll sedan snabbt ur matchbilden. 

Oscar Fallenius (in 54) -2
Fallenius har hyllats i träning och fått chansen från start flera gånger under våren. Idag inledde nyförvärvet från bänken, till fördel för Victor Edvardsen. Anfallsspelaren visade prov på självförtroende när han väl blev inbytt och hade en rad fina sekvenser. 

Besard Sabovic (in 66) - 2 
Kliver in i ett läge där Djurgården jagar kvittering i matchen. Lyckas säkra en straff i matchens slutminuter och stod i övrigt för en godkänd insats. 

Lucas Bergvall (in 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas


* * * 

Vilka spelare tycker du var bäst i Djurgården ikväll? Kommentera gärna nedan men tänk på att hålla en god ton. 

William Remes2023-05-14 18:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården