Tele2 Arena, 2024-10-21 14:00

Hammarby - Djurgården

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF
Besard Sabovic hade inga bra dagar på jobbet i derbyt.

Spelarbetyg: Hammarby IF - Djurgårdens IF

Blåränderna fick nästan ett helt dygn att samla ihop sig inför de avslutande 15 minuterna, men lyckades inte skapa någon nerv i matchen. Forum 1891 delar ut betyg till alla spelare efter förlusten.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Rinne - 2
Målvakten kan knappast klandras för de båda målen i den första halvleken. Även om han sannolikt hade en del tid att se bollbanan på det första målet var det en fin prestation av hemmalagets lagkapten. I spelet med fötterna och utifrån Rinnes bollfördelning var han mer eller mindre klanderfri. I den andra halvleken parerade han ett friläge för Hammarby på ett utmärkt sätt och överlag stod målvakten för ett par kvalificerade räddningar. 

Adam Ståhl - 2
Ståhl hade relativt god koll på hemmalagets vänsterytter, som är erkänt skicklig och mycket snabb. Däremot kanske laget överbelastade den sidan av planen vilket ledde till att det uppstod ytor för andra spelare. Offensivt sett var han inte så synlig som vi vant oss att se men det viktigaste för en back är försvarsspelet och där var Ståhl klart godkänd. 

Miro Tenho (ut 76) - 2
Stod för ett proaktivt försvarsspel då han ofta vågade sig högt upp på egen planhalva för att försvåra hemmalagets anfallsspel i den första halvleken. Även i dueller närmare eller i det egna straffområdet stod finländaren rätt och han gick in med precis rätt aggressivitetsnivå. 

Marcus Danielson - 2
Stod ofta rätt och gjorde en hel del viktiga brytningar på ett klassiskt Danielson-manér. Han var visserligen i närheten av hemmalagets målskytt vid båda målen, men känslan var att den senare fick för stora ytor att arbeta med snarare än att Danielson borde ha gjort mer i det individuella försvarsspelet. 

Jacob Une Larsson (ut 59) - 2
Mot slutet av den första halvleken räddade Une Larsson Djurgården flera gånger om när Hammarby kontrar med övertal. Mittbacken var bra under tiden han var på planen och verkade bytas ut för att laget skulle kunna genomföra en formationsförändring. Une Larsson ska inte bära hundhuvud över något av de båda baklängesmålen.

Keita Kosugi (ut 76) - 1
Försökte mycket i offensiv väg och även om han inte alltid hamnade rätt defensivt gjorde han ofta rätt. Han vann en del viktiga dueller, men samtidigt hamnade han på efterkälken några gånger. I den andra halvleken blev misstagen allt fler och efter en misskommunikation med Sabovic höll han på att tappa bollen till fri gata för flera motståndare. 

Besard Sabovic (ut 85) - 1
Mittfältaren inledde matchen på ett fint sätt i såväl duell- som anfallsspelet. Allt eftersom hemmamålen trillade in avtog prestationen och mot slutet av den första halvleken slog Sabovic bort många bollar utan att vara nära att hitta rätt adress. Han började dessutom nosa på ett andra gult kort i den andra halvleken och serverade motståndarna bollen i allt farligare lägen. Byttes ut efter nio minuter under måndagen. 

Rasmus Schüller (ut 76) - 1
Ännu en tyngre match för mittfältsankaret som blandat och gett under höstsäsongen. Särskilt under den första halvleken såg den finska landslagsmannen ut att vara helt under isen. I inledningen av den andra var hans energinivå klart bättre och han städade undan en del på det egna mittfältet. Däremot missade han en del mottagningar även efter pausen. 

Santeri Haarala (ut 59) - 1 
Vann mycket boll efter Hammarbys ledningsmål men stod samtidigt för en hel del bolltapp i mer eller mindre onödiga lägen. I vanlig ordning skapade Haarala många situationer som kunde ge resultat, samtidigt som slutprodukten inte riktigt var där. 

August Priske - 1
Den danska anfallaren hade knappast överdrivet mycket tid med bollen under den första halvleken. Däremot lyckades han flera gånger låsa fast den med ett effektivt targetspel och därefter fördela ut den till Haarala eller Wikheim på respektive kant. Överlag hade laget svårt att hitta in till anfallaren, vars rörelser i boxen också var för få och kom för sällan. 

Gustav Wikheim (ut 59) - 2
Wikheim var sannolikt piggaste blårand i den första halvleken då han rörde sig över stora ytor och med flera fina dribblingar kom till dugliga skottlägen. Han stod för en del felbeslut i de flesta avsluts- eller inspelslägena men i övrigt var det en relativt god prestation.

- - -

Tokmac Nguen (in 59) - 2
Kom direkt till matchens farligaste läge för gästerna efter bytet då han tvingade Hammarbys målvakt till en fin räddning vid den första stolpen. Några minuter senare var norrmannen nära att reducera igen, men Warner Hahn stod i vägen även denna gång. Varnad i slutskedet. 

Tobias Gulliksen (in 59) - 2
Bidrog med en helt annan energi längs högerkanten i direkt anslutning till bytet. I samband med att Djurgården tappade övertaget mot hemmalaget gick även Gulliksens prestation ned. 

Deniz Hümmet (in 59) - 1
Började överraskande på bänken, men fick hoppa in när en halvtimme återstod. Anfallaren var dock osynlig hela matchen i positionen bakom August Priske. 

Haris Radetinac (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Viktor Bergh (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Magnus Eriksson (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Albin Ekdal (in 85)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jakob Woll och Elias Mörk2024-10-21 14:30:00

Fler artiklar om Djurgården