-
-

Spelarbetyg Helsingborg - Djurgården: "Står nog för Allsvenskans största miss 2020"

Spelarbetyg Helsingborg - Djurgården: "Står nog för Allsvenskans största miss 2020"

Trots en intensiv coronadiskussion innan matchen spelades matchen med förväntad startid. Trots att DIF tar ledningen med 0-1 tidigt i andra halvlek kollapsade prestationen fullständigt och slutar med en bedrövlig 3-1 förlust. Här kommer spelarbetygen på Forum1891 efter matchen. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig


Bråtveit 3
Gör många fina aktioner idag men blir helt utlämnad på målen och får återigen släppa alldeles för mycket bollar förbi sig - ändå en bra insats av PK.

Witry 1 
Gör kanske sin sämsta insats i den blårandiga tröjan. Spelar slarvigt och tappar bollen på väldigt dåliga ställen. Går även bort sig på minst ett mål och det håller inte idag.

Berg 1,5 (ut 79)
Lyckas inte heller med så mycket idag. Verkar obeslutsam i många defensiva insatser och återigen är det ett inlägg där kommunikationen mellan Berg och Augustinsson som är alldeles för svag och kostar DIF poäng. Måste åtgärdas!

Nyholm 2
Bäst i backlinjen idag och är väldigt nyttig på defensiva fasta. Men 3 insläppta är däremot inte okej och slarvar precis efter ledningsmålet när DIF hade momentum. Hade han inte gjort det hade han blivit mer än godkänd.

Augustinsson 2
Svag defensivt och bidrar inte som han brukar i offensiven. Kommer precis undan med ett godkänt betyg men prestationerna på slutet är inte på den nivå som behövs.

Ulvestad 2
Lyckas tillsammans med Karlström inte med att vinna duellen på innermittfältet. Får mest jaga boll och blir inte tillräckligt konstruktiv när han har bollen vid fötterna. Egentligen underkänd för att vara Ulvestad men klarar ändå en tvåa, precis. 

Karlström 2
Visar lite mer driv än senast men det håller inte att göra en så svag insats mot seriens sämsta lag, knappt - knappt godkänd. Förväntar mig mycket mer och det är nog dags att låta Karlström vila till nästa match.

Eriksson 2 
Första matchen för Mange och med knappt en träningsvecka med laget så var det inte skyhöga förhoppningar. Finurlig ibland och kommer till några skottlägen men behöver nog lite mer träning med laget innan han kan göra sig själv rättvisa.

Edwards 3 (ut 57)
River och sliter och gör även mål precis innan han blir utbytt. Trots att bytet säkert var planerat innan så var det enligt mig en väldigt dålig tajming.

Ring 2 (ut 57)
Verkade nästan som ett tjänstefel av Kim och Tolle att låta Ring starta återigen. Lyckas fortfarande inte med att slå sin gubbe och räddas idag enbart av att han gör en assist precis innan han blir utbytt. Kanske kan hans första poäng för säsongen ge Ring en gnutta självförtroende i alla fall.

Chilufya 3 (ut 79)
Hotar ständigt med sin extrema snabbhet och är Djurgårdens bästa spelare för dagen. Är tyvärr inte alls klinisk framför mål och missar ett friläge samt står nog för Allvenskans största miss 2020. Borde så klart blivit målskytt men prestationen på planen är ändå positiv.

Avbytare

Holmberg 1,5 (in 57)
Det händer alldeles för lite runt Kalle just nu och kommer fel i de flesta offensiva situationerna. Kräver mer av en tidigare skyttekung.

Radetinac 2 (in 57) 
Märks att han är inne i en bra form men lyckas inte lika bra idag som senast mot Göteborg. Kommer till många lägen på kanten just nu men måste förbättra kvalitén i inläggen.

Kujovic (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Käck (in 79)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Daniel Bergholm2020-08-30 16:58:00
Author

Fler artiklar om Djurgården