Spelarbetyg: Helsingborgs IF-Djurgårdens IF
Djurgårdsspelarna firar rejält efter Victor Edvardsens 0-1 mål.

Spelarbetyg: Helsingborgs IF-Djurgårdens IF

Djurgården åkte ner till Helsingborg och plockade hem tre poäng på Olympia. Forum 1891 har satt betyg på samtliga spelare i blårandigt.

Betygsskala 
5 - Mästerlig 
4 - Mycket bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd 
1 - Dålig 
 
Jacob Widell Zetterström - 3 
Födelsedagsbarnet stod för en stabil insats. Sattes inte på några större prov men var vaken när han tvingades till det. Som vanligt aktiv i igångsättandet. Håller sin sjätte nolla för säsongen! 
 
Piotr Johansson – 3 
Under våren har han blandat och gett och många supportrar har ställt sig frågande till var formen han hade under Svenska Cupen hade tagit vägen. Men de senaste matcherna har varit ett klart steg framåt i rätt riktning. Bra insats idag igen.  
 
Isak Hien - 4 
Gjorde en mycket bra match återigen! Stark, bra i luftrummet och ruggigt snabb. Följde med bra offensivt och är fortsatt ett av årets största utropstecken! Det viskas om utlandsflytt och en övergångssumma på runt 15 miljoner, men nog borde den övergångssumman ha stigit med några miljoner efter senaste tidens insatser på planen? Råtalang personifierad! 
 
Hjalmar Ekdal (ut 81) - 3 
Stod för en bra insats. Fick sig en rejäl smäll i situationen med Helsingborgs Wilhelm Loeper som resulterade i ett rött kort och en man mer under resten av matchen. Smällen såg dock inte ut att påverka mittbacken allt för mycket då han fortsatte att vara stabil och säker.  
 
Pierre Neurath Bengtsson – 3 
Gjorde en bra insats idag. Fyllde på bra framåt och hade inte mycket att jobba med bakåt då Helsingborg inte bjöd upp till så värst många farliga chanser.  
 
Emmanuel Banda (ut 71) - 3 
Fick förtroendet från start och gjorde en finfin assist till Victor Edvardsens 0-1 mål. Bra insats i övrigt. Fortsätter stärka sina aktier och visst bör ett nytt kontrakt från Bosse vara på sin plats inom en snar framtid? 
 
Rasmus Schüller (ut 63) - 3 
Gjorde det bra under de dryga 60 minuter han fick på planen. Stabil i passningsspelet och viktig som nav i det för tillfället mycket väl fungerande mittfältet.  
 
Magnus Eriksson – 3 
“Mange” fortsätter att göra det bra på mittfältet och närmar sig den där dominanta spelaren han var under fjolårssäsongen. Säker i passningsspelet.  
 
Joel Asoro (ut 81) - 3 
Är en del av anfallstrion som idag såg väldigt samspeltt ut! Skapar ett par chanser men som han inte lyckas förvalta i form av mål men gör det överlag bra.  
 
Victor Edvardsen (ut 71) - 4 
I målprotokollet för fjärde allsvenska matchen i år. Har senaste matcherna växlat upp och fick idag kröna det med ett mål. Fyller på poängskörden ytterligare med en assist till Gustav Wikheims 0-2 mål. Mycket bra insats från Edvardsen som verkligen börjar hitta formen! 
 
Gustav Wikheim - 3 
Derbyhjälten fick chansen från start för första gången sedan bortaderbyt mot AIK i omgång fem. Fick den här gången 90 minuter i benen och gör det stundtals med bravur! Hittar återigen in sig på målprotokollet efter en 5+ - aktion och känslan är att norrmannen verkligen börjar känna sig hemma i blårandigt. Betyget dras ner något efter lite slarv i passningsspelet under den första halvleken, växte sig dock in i matchen och stod för en bra insats!  
 
Hampus Finndell (in 63) - 3  
Fick inleda på bänken idag när det framöver väntar tätt matchande. Hoppar in med en halvtimme kvar och gjorde det bra utan att egentligen sticka ut nämnvärt.  

Kalle Holmberg (in 71) 
Spelade för kort tid för att betygsättas.  
 
Elias Andersson (in 71) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 
 
Jesper Löfgren (in 81) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 
 
Leo Cornic (in 81) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 
 
*** 
 
Håller du med om betygen eller tycker du att någon spelare förtjänade ett annat betyg? Kom gärna med egna åsikter i kommentarsfältet nedan men tänk på att hålla en god ton!
 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12022-07-11 23:00:00
Author

Fler artiklar om Djurgården