2022-07-21 20:30

HNK Rijeka - Djurgården
1 - 2

Spelarbetyg: HNK Rijeka – Djurgårdens IF
Victor Edvardsen gjorde sitt första mål i Europa efter ett vackert inspel av Joel Asoro.

Djurgårdens första Europa Conference League-äventyr slutade inte helt oväntat med vinst. För det är det DIF gör just nu, vinner. Det kan vara lurigt med europeiska lag som fortfarande befinner sig i försäsong. Men den här matchen kontrollerade man på ett imponerande sätt. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från torsdagskvällens drabbning.

Jacob Widell Zetterström - 3
Lika stabil i Europa som i Allsvenskan. Hade inte mycket att göra i första halvlek utöver Rijekas 1 - 0 mål. Ett mål som han ej bör anklagas för. Rijeka kom till fler avslut på mål i andra halvlek. Jacob fick sträcka ut några gånger men utsattes inte för några större utmaningar.

Piotr Johansson - 2
Relativt osynlig matchen igenom. Står för ett bra inlägg i första halvlek men annars stack han inte ut, varken defensivt eller offensivt.

Isak Hien - 4
Underbart att se honom dominera motståndarnas anfallare på samma självklara sätt han gjort i Allsvenskan. Varje defensiv aktion var en njutning att se på. Han gick egentligen bara bort sig två gånger i hela matchen. Den första gången gick han på Vuckic skottfint efter flipperspel i straffområdet. Andra gången försökte han rädda upp ett farligt läge på högerkanten med en glidtackling i hög fart. Då Isak var någon millisekund för sen, fick han syna det gula kortet.

Hjalmar Ekdal - 3
Var bra matchen igenom. Ren otur att en fin brytning studsade på Mange och tillbaka in i straffområdet. Följsam, lugn och följde med upp i anfallen på ett bra sätt. Missade ett farligt inlägg i andra halvlek som han bör ha på kontroll på. Närmare 4 än 2 i betyg.

Pierre Neurath Bengtsson - 3
Ett steg i rätt riktning. En riktigt bra första halvlek där han överlappade Haris flera gånger. Kom till flera bra inlägg som tyvärr inte ledde till något. Något sämre i andra halvlek där han inte kom med upp på samma sätt och kändes något mer osäker i defensiven.

Hampus Finndell - 3
Något ojämn under matchens gång, har en tendens att försvinna i perioder. Gjorde ett fint mål efter ett fint inspel av Edvardsen. Var bra i andra halvlek, men några farliga bolltapp gör att betyget stannar på 3.

Rasmus Schuller - 2 (ut 71)
Låg som vanligt rätt i position hela matchen. Han var inte lika viktig idag som vi är vana vid. Verkar fortfarande lida av skadekänning, vilket kan förklara varför han missade två viktiga brytningar vid mittcirkeln i andra halvlek.

Magnus Eriksson - 3 (ut 88)
Kaptenen fick inte riktigt till det i passningsspelet idag. Men kommer ändå upp i ett bra betyg då han visar vägen på andra sätt. Mange var taggad, visade sig och försökte hela tiden dra upp passnings tempot. Skyddade Isak Hien på ett bra sätt när Rijeka började puttas.

Joel Asoro - 4 (ut 83)
Låg på rulle hela matchen. Borde ha gjort mål tidigt i första halvlek, men vägde upp det hela med att vackert hoppa över bollen vid Hampus Finndells mål. Gjorde sedan en otrolig assist som skruvade sig lätt bakom motståndarnas backlinje fram till Victor Edvardsen.

Victor Edvardsen - 3 (ut 71)
Gjorde bra löpningar så länge han var på plan, en fin assist och ett fint mål. Men misslyckades med ganska många övriga aktioner vilket drar ner betyget något. Stark 3a.