Grimsta IP, 2022-02-27 13:00

Brommapojkarna - Djurgården
0 - 3

Spelarbetyg: IF Brommapojkarna - Djurgårdens IF
Haris Radetinac gjorde en anonym insats för att vara honom, men Djurgården vann ändå.

Spelarbetyg: IF Brommapojkarna - Djurgårdens IF

Djurgården gjorde processen kort med Brommapojkarna. Redan efter 45 minuter hade bortalaget en 0-3-ledning, ett resultat som stod sig hela matchen ut. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström 4
Stod sysslolös under större delen av den första halvleken. Gjorde en räddning från ett skott utanför straffområdet redan efter fyra minuter och en benparad i andra halvlek. Hade mer att göra efter halvtidsvilan. Plockade ned inlägg och agerade resolut hela matchen igenom. Spelade dessutom fram Edvardsen i ett friläge i första halvlek med en magisk utspark. 

Piotr Johansson 3
Forcerade fram på högerkanten och hittade lagkamrater med inlägg. Hade ett bra samarbete med Radetinac på samma sida. Testade Brommapojkarnas målvakt med ett hårt skott i det bortre hörnet.

Jesper Löfgren 2
Stack inte ut på något speciellt sätt. Var varken utmärkande bra eller dålig. Godkänd. 

Hjalmar Ekdal 2
Var bitvis slarvig i passningsspelet vilket resulterade i ett gult kort där även domarteamet hade en diskussion om kortet skulle varit rött. Stod annars för en stabil insats. 

Pierre Bengtsson 4
Delaktig vid 0-1-målet. Slog frisparken som Holmberg sedan bröstade vidare till målskytten Edvardsen. Slog dessutom hörnan som resulterade i Djurgårdens 0-2-mål. Tog för sig mycket på kanten, likt sin ytterbackskollega, med flertalet fina inlägg. Ansvarade för hörnor och frisparkar. 

Hampus Finndell 2
Sprang mycket under matchen och följde med upp i offensiven. Hade ett tamt avslut mitt på mål. Gjorde varken bu eller bä. 

Rasmus Schüller 2 (ut 75) 
Satte spiken i kistan med 0-3-målet. En oväntad målskytt, som fick många gratulationer av övriga lagkamrater. Vann en hel del boll, men slarvade också i passningsspelet. 

Magnus Eriksson 2 (ut 56)
Inte alls lika dominant som under fjolåret, men gjorde ändå nytta för Djurgårdens spel. Var som vanligt fenomenal på att få egna frisparkar. Hade ett ofarligt avslut och en frispark i muren. Varnad innan paus.  

Haris Radetinac 2 (ut 56)
Gjorde en relativt anonym insats. Sprang mycket och kombinerade sig fram fint med Eriksson i första halvlek. Lämnade planen tidigt i andra halvlek när tränarna valde att lufta truppen. 

Kalle Holmberg 3 (ut 75)
Var tillbaka i startelvan som spjutspets. Assisterade fram Edvardsen till matchens första mål – och även Schüller till det tredje. Kunde även ha blivit målskytt, men nicken gick precis utanför stolpen. Arbetade hårt i defensiven med ett högt presspel. 

Victor Edvardsen 3 (ut 87)
Målskytt för andra matchen i rad. Placerade snyggt in 0-1-målet efter två minuter. Utgick som vänsterytter och var mer mer involverad i spelet. Borde blivit tvåmålsskytt efter fint förarbete från Widell Zetterström. Varnad efter en knuff på mittplan. 

Elias Andersson 2 (in 56)
Ersatte Eriksson till vänster på tremannamittfältet. Uträttade inget märkvärdigt under de 30 minuterna. 

Gustav Wikheim 2 (in 56)
Hoppade tidigt in i den andra halvleken som högerytter. Flyttade över till vänsterkanten med en kvart kvar. Saknade fortfarande tempo i sitt spel. 

Albion Ademi (in 75)
Entrade planen med mycket energi. Var inte rädd för att utmana sina motståndare. Spelade för kort tid för att betygsättas.  

Melker Jonsson (in 75)
Fick fortsatt förtroende och speltid på det centrala mittfältet. Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Isak Hien (in 87)
Spelade anfallare under de avslutande minuterna. Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2022-02-27 15:28:00
Author

Fler artiklar om Djurgården