Spelarbetyg: IF Elfsborg - AIK
Nicolas Stefanelli blev matchvinnare med två mål när AIK besegrade Elfsborg och säkrade Europaplatsen

Efter en svag första halvlek klev ett pånyttfött AIK ut och fullständigt demolerade Elfsborg och säkrade Europlatsen. Matchvinnare blev Nicolas Stefanelli med två mål.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 2
Uppträder likt resten av laget svajigt i första halvlek då AIK-målvakten står för en målvaktstavla, när han sjabblar in Rasmus Alms långskott. Dock blev misstaget inte särskilt kostsamt, Nordfeldt spelade upp sig och stod för ett flertal bra räddningar, bland annat på Holst skott i slutet av första halvlek. Det gör att betyget ändå landar på godkänt.

Mikael Lustig: 2
Lustig gör det han ska i den här matchen. Har inledningsvis svårt att täppa till högerkanten, där Elfsborg kommer runt alldeles för enkelt. Högerbacken spelade upp sig ju längre matchen gick och lyckades ta tillbaka kontrollen över sin kant.

Alexander Milosevic: 2
Milosevic står för en stabil insats, trots att han inte sätts på jättemycket prov. Kommer fel i positionsspelet vid Elfsborgs 2–1 mål men annars gör “Milo” inga misstag. Mittbacken spelar upp sig ju längre matchen går och står för några viktiga brytningar och rensningar när Elfsborg hotade. Snudd på en trea.

Sotirios Papagiannopoulos: 2
Går en tuff och hetsig kamp mot Alm matchen igenom. Ser inledningsvis pressad ut och slår bort många passningar. Likt sin mittbackskollega så agerar Papagiannopoulos svagt vid 2–1. Spelar även han upp sig i den andra halvleken, men betyget landar ändå enbart på godkänt.

Erick Otieno: 5
Orden börjar bli överflödiga om kenyanen som på nytt står för en fantastisk insats. Inlägget till Stefanellis andra mål är världsklass, och han äger sin vänsterkant. Otieno är allsvenskans bästa ytterback just nu och matchen mot Sirius på lördag kan mycket väl bli kenyanens sista i AIKtröjan innan han lämnar för större utmaningar.

Zachary Elbouzedi: 4
Elbouzedi fortsätter att ta kliv för varje match som går. Slår en fin hörna som Nabil knoppar in i den första halvleken och visar prov på sin fina inläggsfot. Irländaren hotade Elfsborgs backlinje med sin fart och teknik. Elbouzedi börjar mer och mer bli den spelartyp som AIK har saknat, och nu har det dessutom börjat lossna i poängprotokollet. Visar även prov på en fin bössa när han avlossade distansskottet som Stefanelli rakade in returen på.

Filip Rogic: 3
Att Bartosz valde Rogic som Sebastian Larssons ersättare var oväntat. Att mittfältaren fick vara kvar på plan efter första halvlek var ännu mer förvånande. Men oj så han motbevisade alla kritiker i den andra. Rogic skulle ta på sig en matchavgörande roll när han tog till vara på en andraboll och prickade in kvitteringen strax utanför straffområdet. Målet var enormt viktigt och det höjde inte bara Rogic utan hela laget.

Bilal Hussein: 5
Bilal var matchens gigant på mittfältet. Han agerade lugnt och tryggt med bollen i vanlig ordning och slog sällan några felpass.  Mittfältaren jobbade över hela planen och stod för många viktiga bollvinster. Bilal agerade verkligen “spindeln i nätet” på AIK:s centrala mittfält idag och såg till att de offensiva spelarna kunde blomstra.

Erik Ring: 2 (Ut 65)
 Ring sliter bra både defensivt och offensivt. Händer inte jättemycket i anfallsväg men kämpar insatsen går inte att ta ifrån honom.

Nabil Bahoui: 3 (Ut 90)
Har verkligen hittat rätt i sin nya roll som nia under Bartosz och gör mål på nytt. "Nabbes" tionde för säsongen. Överlag gör Bahoui en bra match då han bidrar i presspelet samt håller i bollen bra på offensiv planhalva. Han och Stefanelli har ett bra samarbete matchen igenom.

Nicolas Stefanelli: 5 (Ut 85)
Matchvinnare med två mål idag och då går det inte att sätta något betyg än en femma. Argentinaren jobbar och sliter över hela planen idag, vilket man ibland kan störa sig på då han då han borde vara längre upp i banan som anfallare. Men han gör det bra och idag får Stefanelli verkligen betalt för sitt slit.

Inhoppare:
Jetmir Haliti: 2 (In 65)

Kommer in med uppgiften att stänga ned Elfsborgs offensiv, något han löser utan större problem. Kul att äntligen få se Haliti på fotbollsplanen igen, och förhoppningsvis har han blivit kvitt sina skadeproblem.

Henok Goitom: (In 85)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Det blev bara ett kort inhopp för Henok men ett emotionellt sådant. Goitom meddelade innan matchen att det här blir hans sista säsong i AIK-tröjan. Henok är en av de största i AIK:s historia och kommer att få enormt med hyllningar i hans sista match mot Sirius på lördag.

Bojan Radulovic: (In 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Håller ni med om betygen? Vem tyckte ni var bäst AIK?