Spelarbetyg: IF Elfsborg – AIK
Anton Saletros tvingades utgå skadad när AIK förlorade mot Elfsborg

Efter flertalet individuella misstag lämnar AIK Borås Arena med noll poäng. Elfsborg vinner med 3–0 och som om inte det vore nog tvingades nyckelspelaren Anton Saletros utgå skadad.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 1
Ett nytt svagt ingripande av den svenske landslagsmålvakten på 1-0 målet. Lyckas inte styra upp backlinjen som uppträder skakigt. Betyget landar således på underkänt.

Benjamin Tiedeman Hansen: 1
Har problem att hantera Elfsborgs vänsterkant. Känns trög och tappar sin position gång på gång. Svag insats av Molde-lånet.

Alexander Milosevic : 1 (Ut 64)
Uppträder inte som en lagkapten ska. Samarbetet med ”Sotte” fungerar inte alls idag. Agerandet på Elfsborgs båda mål i första halvlek lämnar en hel del att önska.

Sotirios Papagianopoulos: 1
Likt sin kollega Milosevic står ”Sotte” för en svag prestation. Agerar ofta passivt när Elfsborg anfaller, vilket leder till att Boråslaget kan ta sig in i straffområdet alldeles för enkelt. Känns inte alls påkopplad.

Erick Otieno: 2
Driver upp bollen bra från defensiv zon vilket leder till att AIK kan flytta upp laget och skapa tryck. Defensivt har Otieno en del problem med Simon Hedlund på Elfsborgs högerkant. Står även för ett par slarviga bolltapp. Får täcka upp en del ytor när övriga backlinjen går bort sig. Står för ett riktigt hjärnsläpp vid Elfsborgs tredje mål när han orsakar straffen.

Rui Modesto: 2
Utöver ett par kombinationer med Ayari skapar Modesto i princip ingenting i första halvlek. Blir mer involverad i det offensiva spelet i andra halvlek och hittar in med en del finurliga passningar i Elfsborgs straffområde.

Anton Saletros: 2 (Ut 64)
Inte en lika dominant insats från Saletros som vi blivit vana vid. Tar en något djupare roll på mittfältet och vilket gör att han inte är lika involverad i anfallsspelet. Slår dock en del fina crosspassningar vilket öppnar upp ytor för AIK att anfalla på. Samarbetet med Ali på det centrala mittfältet fungerar inte alls och duon har stora problem när Elfsborg kontrar. Riktigt oroväckande att Saletros tvingas gå ut i mitten på andra halvlek med hårt lindat knä efter att ha blivit tacklad. Skulle AIK-produkten bli borta en längre tid kan det potentiellt bli säsongsavgörande.

Abdihakin Ali: 1
Förlorar flertalet närkamper och lyckas inte hålla ihop det centrala mittfältet med Saletros. Har ett par fina aktioner med bollen, men de alldeles för få för att Ali ska kvittera ut ett godkänt betyg. Tyvärr blir den centrale mittfältarens orutin synlig idag.

Bersant Celina: 3
Visar prov på sitt fina passingsspel och slår flera fina inlägg och crosspassningar. Tar över den kreativa rollen efter att Saletros gått ut och är högst bidragande till att AIK spelar upp sig. Tillsammans med Taha Ayari är han AIK:s stora offensiva hot idag.

Taha Ayari: 3
Vågar hela tiden utmana Elfsborgs backlinje. Så fort Ayari har bollen känns det farligt, även om 18-åringen fortfarande behöver jobba en del med slutproduktionen. Får med sig flertalet frisparkar i matchen och är en frisk fläkt i ett trubbigt AIK.

Ioannis Pittas: 1
Droppar djupt ner i planen och får oftast bollen felvänd. I offensivt straffområde får cyproiten inte särskilt mycket att jobba med. Jag vill se att Pittas oftare befinner sig i straffområdet istället för att gå ner i banan och hämta boll.

Inhoppare:
Omar Faraj: 2 (In 64)
Piggt inhopp av Faraj, som ställer till en del problem för Elfsborgs backlinje. Som vanligt löper anfallaren en hel del och det som saknas idag är att 20-åringen ska ta sig till fler målchanser.