Gamla Ullevi, 2022-04-20 19:00

IFK Göteborg - Djurgården
1 - 1

Spelarbetyg: IFK Göteborg - Djurgårdens IF
Seads svagaste insats i Djurgårdströjan?

Spelarbetyg: IFK Göteborg - Djurgårdens IF

I den fjärde omgången av Allsvenskan möttes Djurgårdens IF och IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Matchen slutade 1-1 där Blåränderna hade bud på mer.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Zetterström 3

Kan inte klandras för målet då det är efter ett oturligt flipperspel mellan DIF-spelare i eget straffområde. Däremot är det IFK:s enda skott på mål. Det som drar upp betyget är hans spel med fötterna. Han sätter igång flera anfall snabbt med långa uppspel som hittar rätt adress nästan varje gång. 

Johansson 2
Står för en svag första halvlek då han både känns osäker med boll och i försvaret. Spelar upp sig rejält i andra halvlek likt hela laget. Han fyller på längst sin kant och visar upp ett gott självförtroende och en fin passningsfot.

Löfgren 2
Likt Piotr kändes han osäker i första halvlek då han stressar och slarvar för mycket med boll. Spelar upp sig något i andra halvlek. En svag tvåa. 

Ekdal 3
Den enda spelaren i Djurgårdens backlinje som kändes stabil matchen igenom. Säker med boll och stoppar flera kontringar på egen hand. 

Radetinac 2
Får spela som vänsterback vilket är svårt för en högerfotad yttermittfältare. Dessutom möter han Aiesh som är en skicklig en-mot-en-spelare. Men han lyckas stoppa Aiesh bra i defensiven då han bara blir bortfintad en gång. Men offensivt fanns det mer att önska från “Radde” idag. 

Schüller (ut 16)
Byts ut tidigt på grund av skada vilket oroar inför söndagens derby.
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Finndell 3 
En av de bästa på planen idag. Är säker i passningsspelet och vinner mycket boll. Men framförallt gör han en helt otrolig assist. Släng dig i väggen Luka Modric. 

Eriksson 2
Jämfört med Magnus vanliga standard var det en otroligt dålig match från lagkaptenen. Slarvar mycket med boll och visar inte upp samma pondus som i vanliga fall. Men spelar upp sig något i andra halvlek och bör nog få med sig en assist på det fina inlägget till Löfgren. 

Asoro 3 (ut 69)
I andra halvlek var han bäst på planen under den korta tiden han hann spela. Hotade IFK:s försvar konstant och gör även 1-1-målet. Men likt Rasmus Schüller tvingas han bytas ut på grund av skada.

Edvardsen 2
Inleder väldigt piggt genom att jobba hårt och är nära på att göra ett drömmål på långskott tidigt i matchen. Men efter IFK:s mål försvinner Victor ur matchen helt under resterande ordinarie matchminuter. Men på de fem tilläggsminuterna som spelades skapade anfallaren flera bra målchanser för sina lagkamrater och får även ett bra skottläge själv. Men varken hans lagkamrater eller han själv lyckades sätta några av de målchanserna. 

Hakšabanovic 2 (ut 69)
Sead har höga förväntningar på sig och idag levde han inte upp till dem. Slarvar lite för mycket med bollen och får slipa på sitt skott med vänsterfoten. 

Banda 3 (in 16)
Gör en stabil och bra match. Känns dessutom väldigt målfarlig. Framförallt med sin cykelspark på tilläggstid.

Wikheim 3 (in 69)
Norrmannens bästa match i blårandigt. Fintar bort Wendt flertalet gånger och skapar flera målchanser under sin korta tid på planen. 

Andersson 2 (in 69)
Återigen ett piggt inhopp av mittfältaren som visar upp en fin passningsfot och ett hårt jobb. 

Holmberg 3 (in 69)
Från frysboxen till Ullevi. Ett bra inhopp av “Kalle-Kula” som tar smarta löpningar och slår ett antal fina passningar till sina lagkamrater. Sedan är han bra i presspelet, såklart. 

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-04-20 22:14:00
Author

Fler artiklar om Djurgården