Platinumcars Arena, 2022-09-05 19:10

IFK Norrköping - Hammarby
4 - 1

Spelarbetyg: IFK Norrköping.

Spelarbetyg: IFK Norrköping.

En match med två helt olika halvlekar från IFK:s sida. I den första halvleken klaffade i stort sätt ingenting. Hammarby gled igenom IFK:s lag likt solstrålar genom smör. Det kunde stått mycket mer än 0-1 till gästerna i halvlek (Självmål). Betygen för Peking då? Inte så bra.

Samtliga spelare spelade upp sig i andra halvlek. På presskonferensen berättade Glen att han gått hårt åt spelarna. "Det var en direkt kommunikation, så det inte blev några missförstånd." Han menade att han var missnöjd med spelarnas individuella beslut på planen.
 
IFK  Vågade, satsade och var effektiva i andra halvlek. Matchen slutade med en otroligt skön vinst. Ologiskt? Rättvist? Orättvist? Enligt Glen – rättvist. På vägen ner till pressrummet hör jag alla möjliga matchanalyser. Hur som, en otroligt viktigt vinst för Peking, och förhoppningsvis ett trendbrott som kan ge mental styrka och självförtroende.
 
Betygen finns att läsa nedan.
----------------------------------------
1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5:Landslagsklass
-------------------------------------

Oscar Jansson - Gör en del viktiga ingripanden. Då tänker jag främst på dubbelräddningen han står för. Överlag en bra prestation (2)
 
Anton Eriksson - Den annars så lugna mittbacken är nära på att snubbla till det både en och två gånger i första halvlek. Löser andra halvlek bättre (2).
 
Marco Lund - Känns en aning svajig, men trots det löser han uppgiften bra. Hamnar i mycket dueller med Berisha. (2).
 
Linus Wahlqvist - Linus är bäst som högerback. Han är bäst när han får spela med högre risk och vara involverad i offensiven. Det gör han bra, främst i andra halvlek (3)
 
Daniel Eid - En högerfotad vänsterback har aldrig varit min melodi. Jag ser heller inte någon taktisk fördel för IFK med det nämnda. Upp och ner i prestation. Det vittnar mest om att truppen behöver en "riktig" vänsterback. Insatsen då? Likt övriga spelare spelar han upp sig i andra halvlek. Blir utbytt i 78:e minuten (2).
 
Ari Skúlason - Det smärtar att se, men det är inte den Skula som en gång var. Verkar helt plötsligt inte hänga med i det Allsvenska tempot och är fortsatt slarvig i sitt passningsspel – men han slutar aldrig springa. Noteras tyvärr för ett självmål. Svag 2:a (2)
 
Jakob Ortmark - Fick springa otroligt mycket matchen igenom. Han känns fortfarande ur slag. Tar individuellt en del dåliga beslut. Kommer fram till en del lägen i andra halvleken, men kommer inte riktigt fram. (2) Utbytt i 90 + 7.
 
Arnor Traustason - Inte gjort det avtrycket som man hoppades på sen ankomsten. Men man får väl ge det lite tid… till den 72:e matchminuten mot Bajen. Vaknade till i andra halvleken Målskytt och fixar även en av straffarna till IFK. (3).
 
Arnor Sigurdson
- Som vanligt är det Sigurdson som är IFK:s offensiv. Tvåmålsskytt (på straff)
Finns inte mer att säga, mer än att han är IFK:s klart viktigaste spelare, enligt mig. (4)
 
Christoffer Nyman
- Snurrfint (?) och skott rakt upp i klykan.  Kommer inte längre till lika många lägen, men tar alltid jobbet i sin roll som centertank och kapten. (3)
 
Jonathan Levi  -  "Fy fan, vad hårt han jobbar idag" sa Glen på presskonferensen. Ja, jag instämmer.  (3).

Jag väljer att inte betygsätta inhopparna, Även om några fick 10 + övertid i benen. 

Godswill Ekpolo - inbytt i 78:e minuten.
Dino Salihovic - inbytt i 78:e minuten
Maic Sema - Inbytt i 86:e minuten
Laurent Shabani - inbytt i 90 + 7
Andri Gudjohnsen - inbytt 90+7

 
 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-09-05 22:19:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås