Malmö FF - IFK Norrköping
3 - 0

SPELARBETYG: IFK NORRKÖPING

Spelarbetyg på IFK Norrköping-spelarna efter förlustmatchen mot Malmö.

Den första halvleken handlade om försvarsspel och skador för IFK Norrköping, lite som väntat, i alla fall vad gäller matchbilden. IFK hade problem att ta bollen från ett skickligt Malmö. När man väl fick bollen under kontroll var planen tydlig – bollen skulle slås så rakt som möjligt upp på Sigurdsson eller Nyman, men det blev för strssigt. Malmös press blev för tung för IFK, med sagt dominerade Malmö första halvleken och gick till paus med 1–0 efter mål av Keise Thelin i 14 matchminuten.

I andra halvleken får IFK grepp om Malmö på ett bättre sett. Man vågar hålla bollen lite mer, även om Malmö dikterar matchen. Malmös 2-0 mål kommer när IFK har sin bästa period. Efter det blev det vad man kallar ridå… Men det är väl inte den här matchen vi ska vinna i år. Matchen sluter 3-0 till hemmalaget. Rättvist.

7 Landslagsklass

Oscar Jansson – Både räddar och släpper bollar bakom sig ikväll. Väljer att fokusera på dessa han räddade. Det kunde blivit fler mål för Malmö. (3)

Jakob Ortmark- (utbytt 70:e) – Får vikariera för skadade Eid på högerbacken. Gör en blandad insats och ibland blir positionsspelet lidande av den ovana positionen. (2)

Anton Eriksson- Enligt mig den enda i backlinjen som gör jobbet trots 3 mål bakåt. I andra halvlek börjar även han fokusera på fel saker. (3)

Marco Lund- Håller ihop spelet bra i första halvleken, men tappar i andra. Det blir tjafs, knuffar och stora ytor. (2)

Marcus Baggesen- Blir så klart inte lika offensiv i sitt spelsätt i sådan här match mot Malmö FF. Slet med att bli vän med bollen, och käkades upp av Malmös press. (2)

Jesper Ceesay- Inte lika solid som vi vant oss vid. Hittade inte riktigt rätt i matchen. (2)

Arnor Traustason- Löpte mycket i första halvlek, tog defensivt ansvar. Orken tar möjligen ut sin rätt i andra halvlek. (3)

Laurent Shabani- (Ut skadad 35:e min) – Han inte uträtta jättemycket på de minuter han var på plan. Fick precis som övriga spelare satsa på försvar och löpningar in på döda ytor. (2)

Christoffer Nyman- Stångas som vanligt, men får inte mycket att jobba med idag. Kommer till ett par halvlägen, men inte mer. Svår match. Arbetsinsatsen är alltid på 100, dock. (3)

Arnor Sigurdsson- Likt Nyman blir inte Sigurdsson involverad i spelet ikväll. Gör försök till att möta upp spelet, men det blir inget av det heller. Malmö tog bort honom ur matchen på ett bra sätt. (2)

Victor Lind- (Utbytt i 84:e) Har mycket boll, men slarvar likt väl med den. Både pass och första touchen finns inte riktigt där ikväll. Kvällen blev inte bättre när han sedan gick ner på högerbackspositionen… (2)

Kristoffer Khazeni – (In 35:e) – Kommer in och ger tyngd, press, löpmeter och finess på mittfältet. Är IFK:s bästa spelare i kvällens match. Det känns skönt att skriva det. (4)

Emil Roback (in 70:e) – Hinner inte visa mycket på sitt inhopp. (2)

Yayha Kalley- (In 70) – Gör ett piggt inhopp. Enligt mig tycker jag Kalley borde startat kvällens match. Men det är lätt att vara efterklok. (3)