Spelarbetyg: IFK Norrköping – Djurgårdens IF
En bra insats som tyvärr inte räckte till tre poäng

Spelarbetyg: IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Djurgården stod för en mycket bra laginsats, som tyvärr inte räckte till tre poäng efter att ha släppt in ett onödigt mål precis innan halvtidsvilan. Nedan följer Forum 1891:s spelarbetyg från kvällens match.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Vasyutin 2

Släpper snopet in ett mål som nickas rakt på honom. Det bör han nog ta, men samtidigt var det inte så bra försvarsspel av Löfgren som ledde till att chansen ens uppstod. Som vanligt utstrålar han en pondus i luftrummet och både boxar och plockar en hel del bollar.

Löfgren 2
Man ska ha i åtanke att han inte spelar på sin naturliga position, så ur omständigheterna gör han det okej. Men att tappa markeringen på den livsfarlige Adegbenro vid målet är helt enkelt lite för svagt. Gör det ganska okej i övrigt och följer ibland med upp i offensiven, men inte lika ofta som en spelare som är naturlig på positionen (till exempel Cornic). Godkänd, men inte mer än så.

Une Larsson 3
Bra insats av Une Larsson. Står för en del bra brytningar, nickar undan en hel del bollar och står rätt i position.

Ekdal 3
Finns det något så njutningsfullt som djurgårdare som när Ekdal driver upp bollen i planen och bjuder på en dribblingsräd? Bra matchen igenom och hade god koll på Norrköpings anfallsförsök tillsammans med sin mittbackskollega.

Käck 2
Följer med och bidrar i det offensiva spelet, men inläggen är alldeles för dåliga. Bra i det defensiva arbetet matchen igenom. Skulle må bra av konkurrens på vänsterbacksplatsen.

Finndell 4
Släpper Haris inlägg mellan benen som leder till målet, briljant gjort av unge Hampus Finndell som verkligen fått ett genombrott i år. Mycket bra matchen igenom. Spelar moget och smart. Bra i passningsspelet och gör det mycket bra i det defensiva jobbet matchen igenom.

Schüller 4
Mycket bra match av Schüller! Läser alltid spelet före alla andra spelare på planen och bryter många uppspel genom att bara stå rätt i position. Följde med upp i offensiven oftare än tidigare under säsongen och hade bland annat ett farligt inspel som till slut resulterade i en hörna.

Eriksson 3
Bra insats av ”Mange” som överglänstes av sina mittfältskollegor under kvällen. Bidrar massvis till anfallsspelet med fina passningar, men de avgörande passningarna eller skotten var inte av högsta kvalitet under kvällen. Kämpar och sliter som alltid i sann järnkaminsanda. Går att argumentera för att ”Mange” likt sina mittfältskollegor ska ha en fyra, men för det krävs det bättre kvalitet i de sista aktionerna i undertecknads tycke.

Chilufya 3 (ut 87)
Svårbedömd spelare. Skapar mycket och tar sig till lägena, men saknar under kvällen det sista lilla avgörande som krävs för att det ska bli mål. Får en trea ändå.

Holmberg 3 (ut 80)
Holmbergs bästa insats på hela säsongen. Blir till och med målskytt för en gångs skull. Enorm i presspelet och bidrog väldigt mycket i både det defensiva och offensiva spelet. Snudd på en fyra.

Radetinac 3 (ut 54)
Blev utbytt skadad i inledningen av den andra halvleken, men hann att noteras för en assist. Tung att möta för Norrköpingsförsvaret och är bra även om det sista lilla saknades idag för Haris, precis som för Chilufya. Vi får hoppas på att skadan inte är alltför allvarlig, för det vore sannerligen ett tungt tapp att mista honom resten av guldstriden.

Bärkroth 2 (in 54)
Absolut inget dåligt inhopp av Bärkroth. Ganska bra till och med i mitt eget tycke. Får iväg ett fint skott några minuter efter sitt inhopp som tvingade Oscar Jansson i norrköpingsmålet till en jätteräddning. Efter Djurgårdens intensiva press i mitten på den andra halvleken avtagit försvann han lite från matchbilden. Klart godkänt inhopp.

Kujovic (in 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ademi (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Förtjänade någon spelare ett högre betyg? Förtjänade någon ett sämre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-11-22 22:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården