Platinumcars Arena, 2022-10-31 19:10

IFK Norrköping - Djurgården
0 - 1

Spelarbetyg: IFK Norrköping - Djurgårdens IF
Haris Radetinac firar med fansen efter att ha avgjort den andra raka matchen för sitt Djurgården.

Djurgården producerade ingen helgjuten insats borta mot Norrköping när drömmarna om guldet var glömda. Trots det mäktade man med ett sent avgörande. Forum 1891 har betygsatt spelarnas insatser efter att Djurgården säkrade andraplatsen i Allsvenskan.

Jacob Widell Zetterström - 3
En fin insats av målvakten. Hade inte våldsamt mycket att göra men gjorde det han skulle när det väl kom till kritan.

Piotr Johansson - 2
Gjorde en bra första halvlek, men fick svårt med att bidra i offensiven. Gick ner sig något defensivt i andra.

Marcus Danielson - 4
En väldigt bra match av Danielson som höll rent framför eget mål när det såg som sämst ut för Blåränderna. Bjöd även på några crossbollar och kylig bollhantering i eget straffområde.

Hjalmar Ekdal (ut 74) - 3
Mittbacken återvände från sin skadefrånvaro på ett fint sätt. Ständigt bra hantering av bollen

Elias Andersson - 2
”Vänsterbacken” visade på sin högklassiga passningsfot ett flertal gånger under den första halvleken när han bjöd på crossboll efter crossboll över till högerkanten. Kombinerade väl med Wikheim i första halvlek, men försvann något offensivt i andra. Borde nog ha fått en straff dömd emot sig vid ställning 0-0.

Hampus Finndell (ut 74) - 3
Blandade mycket högt och lågt. Ett antal bolltapp och dåliga passningar både offensivt och defensivt varvades med att komma i tre bra skottlägen som mycket väl hade kunnat leda till mål.

Rasmus Schüller (ut 66) - 2
Inte riktigt lika många brytningar som man har hunnit vänja sig med när Schüller spelar. I det stora hela är det inte en dålig match, men bättre kan finländaren.

Magnus Eriksson - 2
Syntes inte på samma sätt som han brukar göra. Länkade fint med Andersson och Wikheim under den första halvleken, men betydligt mer anonym i den andra halvleken när Djurgården hade en svagare period spelmässigt.

Haris Radetinac - 3
Var inte speciellt lyckosam i offensiven, på väg att precis klara sig med godkänt fram tills det att han satte det avgörande målet. Väldigt fint avslut av den numera 37-åringen som avgjorde för andra matchen på raken.

Victor Edvardsen (ut 85) - 1
Edvardsen stod för en trubbig insats. Hamnade sällan i lägen där han fick bollen och när han väl gjorde det var bollhanteringen för dålig.

Gustav Wikheim (ut 66) - 3
Första halvlekens gigant. Smått ospelbar när han känner för det. Försvann helt i den andra halvleken och byttes ut relativt tidigt.