Platinumcars Arena, 2024-07-08 19:00

IFK Norrköping - Djurgården
1 - 3

Spelarbetyg: IFK Norrköping - Djurgårdens IF
Deniz Hümmet på gott humör efter 1+1 i vinsten mot Peking.

Spelarbetyg: IFK Norrköping - Djurgårdens IF

Allsvenskan är igång igen och Djurgården imponerade borta mot IFK Norrköping. Dahl, Hümmet och Sabovic presterade i vanlig ordning, vilket syns i Forum 1891:s spelarbetyg.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 2
Hade väldigt lite att göra, men när han väl var inblandad släppte han in en onödig boll på ett vilt flygande inlägg. Det är tyvärr inte första gången Widell Zetterström missbedömer en hög boll som denna. Fick inte chansen att gottgöra sig då det var städat framför mål under matchens gång, vilket kanske i sig säger något om tryggheten han bringar till försvaret (så länge inte någon motståndare bestämmer sig för att vinkla in ett inlägg i mål).

Peter Therkildsen - 3
Har haft en rätt oklar roll under våren där han fått vikariera lite överallt i banan men idag fick han chansen och tog den. Det var ingen bländande insats, men Therkildsen var överlag stabil och var med i ett försvar som släppte till väldigt lite. Inverterad ytterback.

Jacob Une Larsson - 2
Vice-vice-kaptenen petade (?) Marcus Danielson i dagens match och var nära på att orsaka straff när han drog ner Nyman efter tio minuter, men räddades av Östlings friande dom. Hade utöver det inga större problem med att hantera Pekings offensiv och visade återigen att han är en bra allsvensk mittback.

Miro Tenho - 3
Det brukar sägas att mittbackar är som bäst när man inte märker dem och det var precis den typen av insats Tenho bjöd på idag. Stabil, resolut och öppnade inte upp för mycket chanser. Lyfte in bollen i straffområdet med en fin passning i förarbetet till 0-1.

Samuel Dahl - 4
Kryper sig in, under och förbi motståndarna såväl offensivt som defensivt på numera sedvanligt sätt. Låg bakom 0-2 med ett imponerande förarbete och det ser stundtals alldeles för enkelt ut för landslagsmannen att försvara i den här serien. Kim och ”Tolle” får vara glada så länge han är kvar.

Samuel Leach Holm (ut 58) - 2
Förlorade sin startplats när Lucas Bergvall flyttade ner ett snäpp och började matchen med ett par felpass som ledde till kontringar. Växte in i matchen och hittade passningstrianglar som skar igenom Norrköping flera gånger, men hade lite svårt i den defensiva mittfältskampen. Var bättre offensivt än defensivt. 

Besard Sabovic - 4
Gick från klarhet till klarhet under våren och fortsatte på samma spår idag. En fysisk urkraft på mittfältet med ett självförtroende som smittar av sig på spelarna runt honom. Borde kanske ha blivit utvisad i den första halvleken efter en eftersläng, men det gjorde inte så mycket när han smackade in en frispark i krysset.

Oskar Fallenius (ut 82) - 3
Det självklara valet till höger när Wikheim var avstängd och med Fallenius vet man vad man får - en laglojal och löpvillig spelare som stack till ibland i offensiven, men saknade det där sista lilla även idag.

Tokmac Nguen - 3
Var inte den som syntes mest idag, men visade sin spets när han väl fick bollen. Var möjligtvis offside vid assisten till 0-1, men det tar inte bort någonting från nicken till Hümmet, som visade prov på en precision och ett ”know-how” när det kommer till att skapa poäng i fotbollsmatcher.

Tobias Gulliksen - 3
Hade det svårt att ta sig förbi sin landsman Eid i första halvlek, men växte sig in i matchen och var påpassligt framme när läget väl gavs. Fint samarbete med Dahl och en viktig spelare att få igång inför sommarens kvalspel och höstens allsvenska uppgörande.

Deniz Hümmet (ut 73) - 4
27-åringen har gjort att det nästan ser tacksamt ut att spela nia för Djurgården. Han vinner boll, länkar spelet och gör mål, med andra ord precis det en premieanfallare ska göra. Känslan är att han jobbar i det tysta, men dagens 1+1 nästintill skriker att det är en poängspelare av rang vi har att göra med.

---

Albin Ekdal (in 58) - 3
Började lite gubbigt då han kom sent in i situationerna och hade svårt att hitta fotfästet, men spelade upp sig och visade en offensiv klass som man verkligen inte förväntar sig av Albin Ekdal. Tråcklade sig igenom på ett sätt som gör motståndet obekvämt och fixade frisparken till 1-3 på ett snyggt sätt. Farten finns inte riktigt där, vilket ställde till det, men när Albin väl kommer igång håller han riktigt hög klass.

Patric Åslund (in 73) - 2
Klev in som offensiv mittfältare när matchen redan var avgjord och gjorde inget större intryck. Behöver tid på sig att hitta sin roll i laget. 

Magnus Ericsson (In 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 

* * *

Vem vill du lyfta fram i Djurgårdens seger? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.

Gabriel Hof@gabbehof2024-07-08 21:38:00
Author

Fler artiklar om Djurgården