Platinumcars Arena, 2023-07-10 19:00

IFK Norrköping - Halmstads BK
1 - 2

Spelarbetyg – IFK Norrköping "I cant find the Swedish words"

IFK förlorar mot Halmstad i en match som präglades av en utvisning för hemmalaget. Slutresultatet skrivs till 1-2.

IFK förlorar mötet mot Halmstad i en match som präglades av en utvisning för hemmalaget. Fram till utvisningen i den 39:e minuten var det IFK som hade tag i taktpinnen. Men det saknades skärpa i den sista tredjedelen och kryddades med rent slarv, och det fick IFK lida för. I andra halvlek växte Halmstad med en man mer och gjorde 0-1 i 50:e minuten IFK fick till största del fokusera på att ligga rätt defensivt. Men det blev chanser åt båda hållen och IFK lyckas få in ett kvitteringsmål . De sista minuterna kan bäst beskrivas som Hawaii-fotboll. Det är Halmstad som drar det längsta strået och tar med sig de tre poängen hem, efter ett mål i en 91:a spelminuten.

På presskonferensen efter matchen inleder Glen med att prata engelska, för att han " I cant find the Swedish words." – han är besviken på hur slarvigt IFK uppträdde. Utvisningen, nej, den vill han inte kommentera fullt ut.

Innan matchen hyllades också den forna kaptenen Ante Johansson av både publiken och Tonna. Ett fint ögonblick.

_________________________________

Oscar Jansson - Släpper två mål bakom sig, men kan nog inte göra så mycket åt dem. Slarvar dock en del i spelet med fötterna och i utrusningarna. (3)

Anton Eriksson - Den enda som känns riktigt stabil i kvällens backlinje. Spelar med en del risk men löser situationerna bra. (3)

Marco Lund - Utvisad 39:e - Innan målet hade dansken knappt satts på prov. I situationen där han får syna det röda kortet visar han upp en klumpighet. Enligt mig kan det båda bli gult och rött, ikväll blev det rött. (2)

Daniel Eid - (70:e minuten) - Jobbar hårt, som vanlig, utan att glänsa (3)

Marcus  Baggesen - (70:e minuten) - Ränner upp och ner på sin kant. Har ett svävande skott som går över. Gör en bra match både defensivt och offensivt. (4) - Matchens IFK:are.

Ari Skúlason - (41:e minuten) - Får ge plats åt Gunnarsson när Lund blivit utvisad. Kändes otajmad i spelet innan det. (1)

Arnor Traustason - Har förvandlats till en riktigt brunkare på mittfältet. Täcker stora ytor och kommer till en del avslut. (3)

Victor Lind - Visar upp en fin rörlighet i anfallsspelet, men måste komma till en bättre slutprodukt i sitt spel en kväll som denna. Har ett jätteläge att göra 1-0, men är lite för okoncentrerad när han rundar målvakten. (70:e minuten). (3)

Kristoffer Khazeni- (Halvtid) - Pigg i inledningen, men blir inte vän med bollen, även om bollen gärna kommer till honom. Utgår i paus. (3)

Vito Hammershoj-Mistrati - Känns ganska vilsen i sin släpande anfallsroll. Är ute och pratar med Glen två gånger. Det är dock han som petar in kvitteringen till 1-1. (2)

Christoffer Nyman - Sliter i defensiven och löper in i stora intet. Har en jättechans att bli målskytt, men den sista skärpan finns inte där ikväll. (3)

Niklas Gunnarsson (41:e minuten) - Kommer in för att täcka upp för utvisningen. Blandar och ger, känns stabbig och otajmad i närkampsspelet. Det fanns både en och två situationer där han missbedömer bollbana och spelet i sig. (1)

Yahya Kalley - (Halvtid) - Har problem med att passa bollen till rätt adress ett flertal gånger. Känns onödigt klumpig i närkampsspelet. (2)

Laorent Shabani (70:e minuten) - Betygsätts ej
Andri Gudjohnsen (70:e minuten) - Betygsätts ej
Mac Maic Sema (70:e minuten) - Betygsätts ej

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2023-07-10 21:47:00