Platinumcars Arena, 2024-10-06 16:30

IFK Norrköping - IFK Göteborg

Spelarbetyg IFK Norrköping - IFK Göteborg (0-2) "Han är direkt avgörande både offensivt och defensivt"

Spelarbetyg IFK Norrköping - IFK Göteborg (0-2) "Han är direkt avgörande både offensivt och defensivt"

Blåvitt tar sin andra raka seger och utökar avståndet ner till den absoluta bottenstriden inför uppehållet. Detta genom en 2-0 seger mot ett svagt Norrköping trots flera avbräck och påtaglig derbybaksmälla. Det fanns dock några insatser som stack ut lite extra vilket visar sig i kvällens spelarbetyg.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Jacob Karlström- 6
Karlström gör en mycket bra match idag. Inte nog för att han står för ett par svettiga matchavgörande räddningar, han utstrålar också ett stort lugn som smittar av sig på hela försvaret. Hade det inte varit för hans räddningar hade det mycket väl kunnat sluta med 0 poäng istället för 3 med tanke på hur jämn matchen var och hur mål förändrar matcher. En av planens bästa spelare.

Sebastian Ohlsson- 5
Sebastian har varit ganska svag de senaste matcherna han spelat men idag hade han vaknat på rätt sida. Solid defensivt samtidigt som han är pigg offensivt. Hans sätt att hålla i bollen och få med sig frisparkar för att vinna tid när Blåvitt försvarar sin ledning i slutet av matchen är av hög klass.

Gustav Svensson- 6
Gurra fortsätter visa att det bor en bra allsvensk mittback i honom trots åldern. Han är direkt avgörande i både offensivt och defensivt straffområde när han stoppar en boll på egen mållinje (huruvida det var en hemåtpass eller går absolut att diskutera) och han nickar in 1-0 målet i andra änden av planen. I övrigt motsvarar hans insats bara en svag 5a, men att han är på rätt plats och gör det han ska i matchavgörande situationer ger honom ett högre betyg.

August Erlingmark- 4
Agger märks inte så mycket idag, vilket är positivt för en mittback. Individuellt gör han det han ska och står där han ska stå. Gör några små misstag men har över lag en hög lägstanivå i sitt spel och är inte långt ifrån ett högre betyg för sin del i den kollektiva försvarsinsatsen.

Anders Tronsden- 6
Följer upp sitt fina inhopp mot Gais med ännu en mycket fin prestation, denna gången i 90 minuter. Stänger ner sin kant samtidigt som han fyller på och bidrar framåt. Axlar dessutom Wends roll i speluppbyggnaden med bravur med sitt fina passningsspel och tar ansvar Frågan är om han inte är Blåvitts bästa spelare idag?

Adam Carlén- 4
Kommer inte upp i samma nivå som mot Gais, kanske på grund av konstgräset och att han blir lidande av att inte ha Kolbeinn bredvid sig. Har lite svårt att komma rätt in i duellerna och är stundtals lite slarvig med bollen, men kompenserar det med några fina crossbollar och står totalt för en godkänd insats. Viktigt att han slapp undan en varning så han är tillgänglig mot AIK i nästa match.

David Kruse- 3
Fick chansen från start i Thordarsons frånvaro men lyckades inte ta den trots att han ställs mot ett svagt Norrköping. En insats där han blandar och ger men de svagare aktionerna blir ofta problematiska. Är bland annat inblandad i situationen som Gurra räddar på mållinjen. Behöver höja sig om han ska ta en plats i startelvan.

Gustaf Norlin- 4
Norlin gör exakt det man kan förvänta sig av av honom. Löper och pressar i 90 minuter vilket leder till flera viktiga bollvinster på offensiv planhalva. En osjälvisk spelare vars slit öppnar upp ytor för lagkamraterna. Därtill är han en jobbig jävel för motståndarna att handskas med.

Ramon Pascál-Lundqvist- 4
Ramon är något svårbedömd. I första halvlek är han ganska anonym och har svårt att skapa något offensivt. I andra halvlek fick han dock större ytor att operera i och kunde då ta mer plats. Assisterar till 2-0 målet med ett fint inlägg, men hade goda förutsättningar att göra bättre ifrån sig. Överlag är det en godkänd insats.

Oscar Pettersson- 3 (ut 61)
OP hade en tuff dag på jobbet när han fick chansen från start. Under de första 20 minuterna har han inte många rätt alls och håller på att ställa till det ett par gånger med farliga bolltapp. Spelar dock upp sig efter den svaga inledningen men inte tillräckligt för att nå godkänt. Att han ersätts av en ytterback med 30 minuter kvar säger det mesta om hans insats.

Laurs Skjellerup- 5
Laurs står för ytterligare en fin insats och visar hur viktig han är för Blåvitt. Vinner många dueller med Norrköpings mittbackar och är en bra uppspelspunkt som håller fast bollen och ger resten av laget tid att flytta fram positionerna. Kröner insatsen med ett mål där han styr in Ramons inlägg från nära håll efter att ha lurat sin försvarare på äkta Marcus Berg manér.

Emil Salomonsson- 4 (in 61)
Får hoppa in som ytter i brist på andra alternativ och står för ett godkänt inhopp, med plus i kanten sett till förutsättningarna. Använder sin löpstyrka för att neutralisera Norrköpings jakt på reducering och gör precis det han behöver och lite till.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2024-10-06 21:30:59
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg