Spelarbetyg IFK Norrköping - IFK Värnamo: 2-0

Spelarbetyg IFK Norrköping - IFK Värnamo: 2-0

Matchen inleddes med svängdörrar där chanser skapades åt båda hållen, utan att den riktiga skärpan fanns varken för Norrköping eller Värnamo. Det ville dock Jonathan Levi ändra på i den andra halvleken när han stänkte dit en underbar frispark! Det efterföljande 2-0 var inte så illa det heller och IFK Norrköping tog sin andra raka vinst och formkurvan pekar uppåt efter den tunga säsongsinledningen.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Ställdes inte på jättemycket prov, då Värnamo inte var speciellt vassa i sina avslut. Men gjorde det han skulle och framförallt en väldigt viktig räddning direkt efter IFK:s 1-0.  

Godswill Ekpolo 2
Kändes inte lika stabil i defensiven som tidigare och erbjöd inte heller lika mycket i offensiven. Har en hög lägstanivå, men kan bättre än idag.

Linus Wahlqvist Egnell 2
Det såg allmänt rörigt ut runt Linus och han gav inte det lugn som man önskar av den centrala mittbacken. Hade ett par situationer då samspelet med Jansson inte fungerade och det såg stressat ut.

Filip Dagerstål 3
Klev fram bra i offensiven vid ett par tillfällen och drog upp anfall på egen hand. Var den i backlinjen som visade mest lugn och trygghet.

Daniel Eid 3
Kanske Eids bästa match i IFK där jag tycker att han gjorde det bra matchen igenom. Slog flera bra inspel, framförallt framspelningen till 1-0 som höll hög nivå! Löpte mycket och var rivig och tuff i närkamperna.

Ishaq 3
Lyckades inte transportera boll på samma sätt som tidigare matcher och hade det lite tuffare med Värnamos höga press inledningsvis. Fick inte heller till avsluten, men tog hela tiden jobbet och var viktig gång på gång när Värnamo kontrade.

Jakob Ortmark (ut 89) 2
Inledde matchen med att bjuda motståndarna på ett jätteläge, men tursamt nog var avslutet inte bra. Hamnade ofta fel i positionerna defensivt och skapade knappt något offensivt. Men lyftningen till Eid inför 2-0 var åtminstone fint slagen vilket man kan begära från en så fri position.

de Brito (ut 88) 2
Hade ett par riktigt bra löpning längs vänsterkanten när han tog sig förbi ett par motståndare och kom till inlägg. Men tyvärr även en del bolltramp där tempot drogs ner. Borde utnyttjat ytorna som fanns på vänsterkanten mer frekvent. Drog på sig en varning efter en onödig tackling och är avstängd i nästa match.

Jonathan Levi (ut 82) 2
Frisparken till 1-0 var underbar och så viktig! Säsongens tredje mål, vilket redan är bättre än förra årets målskörd. Men utöver målet kändes Levi iskall i spelet och hade ett halvdant avslut på sin höjd. Viktig poängspelare men behöver höja sig i den totala insatsen.

Totte Nyman 3
Fick till slut göra mål igen och det var det viktiga 2-0! Var nära några gånger tidigare och det kändes som att Totte fick utlopp för sitt spel. En del fina aktioner, bra löpningar och hårt jobb. I hård konkurrens blev Totte matchens IFKare!

Eman Markovic (ut 68) 3
Hade en lite djupare utgångsposition och hittade en bra yta mellan mittfält och anfall. Därifrån drog han upp flera anfall när han satte fart med bollen och lyckades med det mesta, förutom att skärpan i avsluten saknades idag. Bidrog ändå väldigt mycket i spelet och var kanske den som skapade mest.

Inhoppare:
Ari Skulason (in 68) 2
Hann inte uträtta jättemycket på den tiden han fick spela, men gjorde det han skulle. Slog ett par fina hörnor.

Maic Sema (in 82)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Egzon Binaku (in 88)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Marko Lund (in 89)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
 

Jonathan Hanell Didriksson2022-05-02 22:25:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås