Platinumcars Arena, 2021-08-09 19:00

IFK Norrköping - Kalmar FF
1 - 2

Spelarbetyg IFK Norrköping - Kalmar FF (1-2)

Spelarbetyg IFK Norrköping - Kalmar FF (1-2)

Ajaj, den "Rydströmska fotbollen" är tydligen en mardröm för IFK....Svajigt, segt, slarvigt och avsaknad av en slutprodukt ledde till hemmatorsk för Peking.

1 Underkänd
2 Godkänd
3 Bra
4 Mycket bra
5 Landslagsklass
------------------------
Ja, det var inte bara IFK som gjorde en dålig match, det var även Kalmar som lyckades stänga ner Norrköping på ett bra sätt. Norling och det övriga ledarteamet, gjorde de läxan och scoutingen fullt ut på Kalmar? Det är ingen hemlighet hur dom vill spela under Rydström.  
____________________________________________________
Lite tekniskt strul medförde lite sena betyg- men här kommer dom.
____________________________________________________


Oscar Jansson – Kommer inte upp i sin sedvanliga standard. Målen? Ja, jag vet inte. Poängen är att han känns (som övriga laget) inte helt påkopplad i själva spelet. Släpper in två mål, räddas av en ribbtouch från att bli 0–3. Ska tilläggas att han inte direkt får hjälp av en skyddande backlinje på något av målen- Men första målet ska han möjligen kunna sträcka ut lite mer på. Knapp 2.a (2)

Linus Wahlqvist – Vår kapten hade väl kanske inte den bästa dagen på jobbet (likt många andra, jag vet). Men Linus är direkt inblandad i båda Kalmars mål. Lite väl passiv och möjligen lite valpig i situationerna. Man är så van att se Linus stabil och positionssäker, kanske får han lida av det idag när han tar emot sitt betyg. Toppar och dalar osv…(1)

Henrik Castegren – Petar återigen Lund ifrån startelvan. Jag tycker han visar att någonstans där finns potentialen, men återigen har han svårt att värdera sitt spel. Ibland sköter han det bra och ibland funkar det inte alls, och tyvärr är det misstagen som märks mest. Med det sagt tycker jag ändå att Castegren faktiskt räddar IFK på en del av Kalmars genombrott. (2)

Ari Skúlason – Det är möjligen han och Castegren som har mest boll i IFK första halvleken när ingen av dom vågade slå ett försök till en öppnade passning. När mitten var stängd av Kalmar så skickades bollen ut på kanten. Gör ändå några viktiga brytningar, enligt mig. Han har rutin och idag hade han möjligen behövt kliva fram mer (2)

Yahav Gurfinkel – Första matchen ifrån start- kunde gått bättre…Han såg nervös ut i båda riktningarna. Passningsspelet kunde man ha önskat mer utav. Blir utbytt i paus (1)

Alexander Fransson – Kalmar stänger ner IFK:s mittfält väldigt bra, därav får inte Fransson ut alls mycket. Räddas ändå av att han gör en del viktiga brytningar och att han i slutet av matchen + forceringen försöker öppna upp med passningar....på gränsen godkänt (2)

Bergmann Jóhannesson – Är man möjligen en av Allsvenskans största talanger så borde koncentrationen i spelet vara högre. Slår bort för många bollar, hamnar återigen igen väldigt djupt och kanske blir det svårt att sedan flytta upp. Gör ändå ett bra jobb med att försöka hitta de ytor som Kalmar ”glömmer” men har inte laget med sig (2)

Ishaq – Det är i offensiven han hotar. I försvarsspelet finns mer att önska. Tappar bort Fröling på 0–1. Men – offensivt har han många avslut idag, även om dom kanske inte hotar fullt ut. Stark i kontringsspelet……men, lite mer skärpa behövs- det känns stressat. Blir utbytt i den 70:e minuten. Borde såklart backa upp våran kapten mer…Svag 2: a (2)

Kristoffer Khazeni – Börjar piggt. Sätter tillsammans med övriga laget en bra press i inledningen som även leder fram till lite chanser. I minut 25 och framåt försvinner han helt. Ingenting stämmer. Finns återigen mer att önska av första touch och avslut. Blir utbytt i paus. (1)

Carl björk – Ja, vad säger man? Har man Björk på planen måste djupledsspelet sitta- det gör det inte. Han tar sina löp men till ingen nytta, och ibland blir han istället helt stillastående. Blir utbytt i 70:e minuten. (1)

Sam Adegbenro – Han visar att han är en viktig pjäs på planen, visst allt stämmer inte idag, men han rör sig bra och hotar ändå Kalmars backlinje vid ett par tillfällen. Gör ett mål, borde kanske gjort två mål med tanke på chansen i inledningen av matchen. Börjar bra, sedan försvinner han lite, men kommer tillbaka i slutet på matchen. (3) Matchens IFK:are 

Jonathan Levi – Byter av Khazeni i halvtid. Gör återigen ett piggt inhopp. Får till lite mer rörelse i IFK:s anfallsspel, vilket behövs... (2)

Telo – Kommer även han in i halvtid istället för Gurfinkel. Börjar på vänsterkanten men tar sedan hand om höger vinge. Gör ett mål som absolut borde ha räknats (ingen offside där inte, det höll Rydström med om på presskonferensen). Även han gör ett godkänt inhopp (2)

Totte Nyman – Äntligen! Efter ca tre månader gjorde han comeback efter sin skadefrånvaro. Visst det lär ta lite tid att hitta matchformen igen, men det vi såg idag var ändå godkänt. Får inte till något speciellt avslut, men är där och hugger. Det är även han som tydligen ska vara offside på Telos reducering. 20+6 i speltid idag. (2)

Maic Sema – Hoppar in i den 70:e minuten och är inblandad i ”den riktiga reduceringen” där han fullföljer och bollen trillar ner hos Sam. Annars blandade han lite i sina prestationer, men hans inhopp är värt en ….(2)




















 

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2021-08-09 23:42:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås