Spelarbetyg IFK Norrköping - Malmö FF: 1-1

Det satt långt in, men kvitteringen kom till slut när Alexander Fransson satte 1-1. Vilket får anses vara rättvist då ett oavgjort resultat speglade matchbilden väl.

IFK Norrköping kom till spel utan skytteligaledaren Totte Nyman som haft problem under veckan och inte tränat ordentligt. Det var osäkert om Filip Dagerstål och Jonathan Levi skulle komma till spel då även de haft skadeproblem, men båda två startade. Sead Haksabanovic som varit sjuk inledde på bänken.

Matchen inleddes med en jämn första halvlek, med ett litet övertag för IFK sett till första 45 minuterna. Spelet var tillknäppt och båda lagen hade många spelare bakom bollen och därmed var tempot inte det högsta. Närmst att spräcka nollan var Simon Thern som pressade fram en bra chans på egen hand.

När Malmö tog ledningen i den andra halvleken behövde IFK höja sitt tempo men det var en process som tog sin tid. Till slut, i 90:e minuten, kom till slut kvitteringen när Alle Fransson rakade in en boll på hörna.
Ett rättvist resultat får man väl ändå säga och även om IFK kvitterade sent så kändes det inte mer än okej.

Isak Pettersson 3
Kunde inte göra något åt Malmös mål, då det var övriga spelare som tappade markering. Försökte sätta igång spelet snabbt när han vann boll. Sattes inte på speciellt mycket prov i övrigt.

Linus Wahlqvist 2
Hade bra koll på Traustason matchen igenom och skötte sin defensiv i övrigt med. Dock inte speciellt delaktig i offensiven även om han tog en del löpningar.

Filip Dagerstål 2
När spelet gick längs marken så funkade det bra, men Filip hade det lite tuffare i luftrummet och missade några nickdueller. Klart godkänd, men når inte upp till högre betyg.

Rasmus Lauritsen 2
En helt okej insats i defensiven och flyttades upp i anfallet från 77:e minuten fram till kvitteringen. Drog på sig väldigt mycket bevakning varje gång han närmade sig offensivt straffområde och togs som vanligt fult även om han också gav i nån situation.

Lars Krogh Gerson (ut 77) 2
En rätt klassisk insats från Gerson som var stabil i defensiven och följde med upp i anfallen vid några tillfällen. Slog en del bra hörnor.

Alexander Fransson 3 - Matchens IFK:are
Börjar se ut att hitta formen allt mer och fungerade bra i spelet överlag och var rivig i närkampsspelet. Dök upp i rätt yta på hörnan i den 90:e minuten och sköt en poäng till IFK. Det poänggivande målet och en bra insats överlag innebär att Fransson utses till matchens IFK:are!

Eric Smith 2
Vann en del boll på ett mittfält där det var trångt och på så sätt gav han Fransson och Thern lite mer utrymme i offensiven. Fick även ta emot en hel del smällar, bland annat en ful armbåde från Toivonen.

Simon Thern 3
Skapade ett jätteläge tidigt i matchen genom att pressa hårt och var en benparad ifrån att sätta ledningsmålet. Såg pigg ut och var en av få som bröt mönstret och skapade lite hot framåt under tider av avvaktande spel.

Jonathan Levi (ut 68) 3
Skapade en del från sin högerkant med några farliga inspel och skott. En av få som skapade något på små ytor i den första halvleken. Såg inte helt nöjd ut med att bli utbytt.

Pontus Almqvist (ut 77) 2
Ingen lätt match för Pontus som inte fick många vettiga bollar att jobba på. Fick mest kriga om utsparkar i luftrummet, vilket han vann en hel del av.

Isak Bergmann Johannesson 2
Spelade totalt på tre olika positioner under matchen och hade det inte helt lätt att hitta rätt. Skapade inte mycket trots många chanser och kvaliteten på fasta situationer var inte bra idag.

Inhoppare:

Sead Haksabanovic (in 68) 3
Gjorde ett väldigt bra inhopp och skapade flera chanser där det ena avslutet verkligen satte målvakten på prov. Såg ut att ha återfunnit formen och det ser vi fram emot att se mer av i nästa match.