Platinumcars Arena, 2022-10-10 19:00

IFK Norrköping - Mjällby
2 - 2

Spelarbetyg IFK Norrköping – Mjällby

2-0 blev 2-2… Det kändes som att IFK var på väg mot en seger efter att Traustason fick sin frispark i mål. Men 2-0 blev 2-1 och 2-1 blev 2-2. Det är ingen 100%-ig prestation av Norrköping, men man ska kunna hålla en ledning. Mjällby fick dessutom en man utvisad. I min mening är det två tappade poäng.

------------------------

Oscar Jansson - Tyvärr släpper han två bollar bakom sig. Men jag anser inte att det är hans fel. Han gör en del bra aktioner i kvällens match. (2)

Anton Eriksson - Tampas mycket med Mjällbys Silan Nwankwo.  Relativt stabil i sitt försvarsspel och är inte rädd för att transportera bollen upp i banan. (2).

Marco Lund - Står för en hyffsad insats. Är han det bästa alternativet bredvid Anton?  (2)

Viktor Agardius -  Väldigt aktiv på sin vänsterkant. Slarvar en aning ibland, både i offensiven och defensiven. Blir utbytt i 90+3. (2)

Linus Wahlqvist Egnell - Är med i framspelningen till det första målet. Tappar tyvärr lite i försvarsspelet i ett av Mjällbys mål. Överlag en godkänd insats. (2)

Jakob Ortmark -  Har mycket boll på mittfältet, får ta mycket stryk matchen igenom. Springer mycket och det syns att han tröttnar. Blir utbytt i 90+3 (2)

Arnor Traustason - Växer mer och mer in i IFK:s spel. Gör sitt andra mål på frispark. Men spelar på cirka 60, 70 % ?? (2).

Ari Skúlason - Gör en bra match defensivt. Men fortfarande (!) slarvar han i sitt passningsspel. (2)

Jonathan Levi - Fortfarande är det en Levi som blandar och ger i sitt spel. Han har mycket boll och en del avslut mot mål. Men det känns inte som att touchen finns där som det ser ut nu. Noteras för en assist till Nymans 1-0. (2)

Christoffer Nyman - Målskytt med huvudet i den 15:e minuten. Som vanligt springer han hjärtat ur sig både i anfallsspelet och försvarsspelet. Vilket syns när han blir utbytt i 65:e minuten. IFK tappar... (4) - Matchens IFK:are

Laurent Shabani - Ersätter Sigurdson ikväll. Stora skor att fylla så klart och faller ut och in i matchbilden, men tar mer plats till andra halvlek. Dock sitter inte spelet och det syns på en del av hans beslut. Blir utbytt i 86:e minuten. Svag 2:a (2)

Andri Gudjohnsen  - Kommer in istället för Totte. Ger väl inte skrämselhicka till Mjällbys försvar. Kommer loss någon enstaka gång. Svag 2:a (2)

Daniel Eid, Godswill Ekpolo och Fritiof Hellichius betygsätts ej då de spelade för lite.

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-10-10 21:45:00