Spelarbetyg IFK Norrköping - Östersund 2-2

Det som började så lovande föll ihop i den andra halvleken och ärligt talat så är man inte längre speciellt förvånad. Det verkar ha blivit en trend att IFK tappar matcher och idag får man nästan vara tacksam att IFK ändå fick med sig en poäng. Så illa har det tydligen blivit!

Under landslagsuppehållet hade IFK fått träna ihop sig och uppehållet kom på sätt och vis lägligt sett till den tunga perioden som varit (var känslan innan matchen). Men nackdelen var att mötet med Östersund kom så tätt inpå landskamperna att en del spelare fick lägga sin enda vilodag på hemresan. Därav var varken Lars Krogh Gerson eller Pontus Almqvist med i truppen. Sead Haksabanovic fick en bänkplats. Trist med tanke på hur bra Almqvist varit senaste tiden och även för Seads del som var inblandad i flera mål i sina landskamper och förhoppningen var att han hittat tillbaka till formen. Lite mer överraskande var att Rasmus Lauritsen startade på bänken, när han tidigare spelat samtliga matcher.
Uppställningen var för dagen 433 inledningsvis.

Matchen hade knappt börjat innan både Castegren och Wahlqvist åkt på varsin riktigt ful smäll. Därefter kom spelet igång och första halvleken bjöd på skapligt spel där Norrköping var det bättre laget. Gästerna hade någon farlig målchans men överlag så var det IFK som skapade mest och bäst. Och bästa av allt var Jonathan Levis 1-0, som var riktigt snyggt!

Den andra halvleken blev desto sämre och även om IFK gjorde 2-0 så var det inte på något sätt orättvist att Östersund kom ifatt och att matchen slutade 2-2. Östersund hade många riktigt bra chanser och IFK räddades av jätteräddningar av Isak Pettersson och avgörande tacklingar från mittbackarna. IFK var utspelade och tillbakatryckta långa stunder och i ärlighetens namn får man vara glad att det trots allt blev en poäng…

Isak Pettersson 4
Stod för åtminstone två jätteräddningar, där man nästan hade räknat in baklängesmålen. Det första målet han släppte in var han verkligen helt chanslös på och blev även helt ställd vid det andra och kan inte lastas för det heller. Höll IFK kvar i matchen när laget var tillbakapressade. Utses till matchens IFKare!

Linus Wahlqvist 2
En rätt anonym insats och inte en av hans bättre matcher sedan återkomsten. Vid 2-1 tappade både Linus och Filip markering på Turgott och lämnade öppet gata mot målet. Svagt godkänd.

Filip Dagerstål 2
Väldigt kluven över Filips insats idag. Inledde på ett bra sätt med följsamt spel och stod för en jättebra och viktig brytning på Isaks retur i andra halvleken. Men stod även för en riktigt slarvig situation där han höll på att ge bort matchen på egen hand. Den typen av misstag har man inte råd med och drar ner betyget.

Henrik Castegren (ut 45) 2
Startade matchen centralt, men flyttade ut till vänster efter Telos skada. Blev sedan utbytt i halvtid med symptom av hjärnskakning efter den tidiga smällen enligt tv-sändningen. Såg ut att trivas bäst centralt och av förståeliga skäl blev det lite rörigt att gå ut till vänster även om han klarade det med.

Christopher Telo (ut 22)
Skadad efter 20 minuters spel och betygsätts inte. Såg annars lovande ut.

Alexander Fransson (ut 82) 3
Överlag såg Fransson bättre ut än tidigare, även om det var en hel del ”alibilöpningar”. Men vid 2-0 visade han klass i sättet han drog upp anfallet och hur han fintade bort Isherwood innan frispelningen till Totte.

Eric Smith 2 (ut 62)
Även Smith gjorde en anonym insats och blir nätt och jämt godkänd. Bidrog inte med mycket i offensiven och stängde inte heller igen i defensiven.

Simon Thern 3
Stod tidigt för en fin lyftning till Totte som borde gjort det bättre med nicken. Var sedan inblandad i flera bra kombinationer där han bland annat borde ha skjutit själv istället för att passa. Vid flera situationer såg det lovande ut men så föll det på slutprodukten. Var ändå den på mittfältet som visade mest intentioner.

Jonathan Levi 3 (ut 64)
Satte 1-0 på ett väldigt elegant sätt när han vek in från höger och skruvade upp bollen i bortre krysset! Precis efter målet vann han boll och spelade fram IBJ som dock sköt utanför. Var den som visade mest offensiv spets även om det blev mindre av den varan i andra halvleken.

Christoffer Nyman 2
Satte 1-0 säkert när han tog sig till en bra position och fick en fin framspelning av Fransson. Borde kanske satt en nick i den första halvleken också. Leder skytteligan på 10 mål, men det känns som att han har några växlar till i sitt register som inte kom fram idag.

Isak Bergmann Johannesson 2
Inledde matchen till vänster i anfallet och fick gå ner som vänsterback i den andra halvleken. En rätt vanlig dag för Isak med andra ord… Slog en väldigt bra frispark i första halvlek som nog borde resulterat i mål om Dagerstål bara fått ordentlig träff. Noterades för en assist till 1-0. Fick inte ut jättemycket annars, vilket till viss del kan ha berott på positionerna han spelades i.