Påskbergsvallen, 2023-05-13 17:30

Varbergs BoIS - IFK Norrköping
1 - 3

Spelarbetyg - IFK Norrköping - Varbergs BoIS

Första halveken gick inte alls som planerat för IFK. Hemmalaget gick till halvtidsvila med 1-0. Men efter ett energipåslag i andra halvlek lyckas IFK vända matchen till sin fördel - 1-3. I artikeln hittar du IFK-spelarnas matchbetyg.

______________________

Oscar Jansson - Kunde/borde absolut gjort mer vid 1-0-målet, men gör överlag en godkänd match. (3)

Anton Eriksson- Utgår skadad i halvtid, efter en armbåge i första halvlek. Men visar fortfarande styrka och pondus i eget straffområde. (3)

Marco Lund- Tillbaka i startelvan. Tar inga risker ikväll, tjongar bort bollar som inte förr. Är iblandad i två straffsituationer, som visade sig vara falskt alarm. (3)

Marcus Baggesen- Hittar inte riktigt in i matchen enligt mig. I första halvlek fick han kämpa för att hålla ihop det på sin kant, men löser uppgiften matchen igenom efter det. (3)

Daniel Eid- (Ut 71:e)- Såg inte helt säker ut i att lösa situationerna ikväll. En del enkla bollar hamnade hos motståndarna när offensiven skulle sättas igång. (3)

Victor Lind- (Ut 71:e)- Får det inte att stämma. Har en jättechans att noteras i målprotokollet. Men 43-åringen i Varbergs mål gjorde en kanonräddning. I övrigt är det återigen så att den unge dansken faller ut och in i matchbilden. (2)

Jakob Ortmark-  Ortmark vikarierar för Ceesay som är avstängd i kvällens match. Jag ser felpassningar och felpositioneringar. Räddar upp det med att han tar jobbet. (2)

Arnor Traustason- Märks inte så mycket, men otroligt nyttig för att IFK ska fungera längre ner i planen. (4)

Yahya Kalley- Utgår i halvtid, efter en ganska andefattig matchinsats. Fel position och fel… Glens tankar föll inte väl ut här. (1)

Christoffer Nyman-  Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva mer än att han är helt jäkla otrolig. Jobbar både offensivt och defensivt. I Sigurdssons frånvaro blir Totte otroligt viktig (ännu viktigare). Matchens IFK:are. (5)

Vito Hammershöj-Mistrati- (Ut 84:e)- Pendlade ut och in i matchen, men jobbet gav resultat. Blir målskytt med en fin fint avslut som hittar nätet. (3)

Avbytare:

Niklas Gunnarsson - Kommer in till andra halvlek. Matchformen slipas mer och mer (3)

Kristoffer Kahzeni-  Jag skrev likadant för några omgångar sedan. Han kommer efter halvtid, utmanar och ställer frågor till motståndarnas försvar. Får kröna instansen med ett härligt chippmål. (4)

Ari Skúlason- (In 71:e) - Kommer in med ordern att säkra 3 poäng. Gör jobbet. (3)

Laurent Shabani (In 71:e) - Stabilt inhopp. Har en chans, men kämpar nog med självförtroendet. (3)