Spelarbetyg: IFK Värnamo - Djurgårdens IF
Djurgården stod för en rejäl uppryckning under andra halvlek.

Djurgården stod för en väldigt svag första halvlek då Värnamos presspel gjorde det för svårt att hålla i bollen någon längre period. Efter några taktiska justeringar och ett byte i halvtid spelade de upp sig och vann välförtjänt med 1-2. Här är Forum 1891:s betyg från matchen.

Jacob Widell Zetterström - 2
Utöver Värnamos mål sattes han inte på några större prov. Det fanns inte mycket han kunde ha gjort vid målet. Tog ned några höjdbollar bra.

Piotr Johansson - 1
Hade problem med Gustav Engvall matchen igenom och tappade honom alldeles för enkelt vid Värnamos 1-0-mål. Lyckades inte särskilt bra i spelet heller även om han kämpade och slet. En svag insats trots att han spelade upp sig något i andra halvlek.

Jesper Löfgren - 2
Passningsspelet satt inte alls under första halvlek. Började andra halvlek lika svagt genom att komma in fel och få gult kort vid en kontring i 49:e minuten. Spelade sedan upp sig både i passningsspelet och vid fasta situationer. Svag tvåa.

Marcus Danielson - 3
Resolut i sina aktioner och var den ende Djurgårdaren som gjorde en relativt bra första halvlek. Fortsatte sedan på samma spår i andra. Fast man saknar det enorma hot han brukade vara vid offensiva fasta situationer.

Elias Andersson (ut 89) - 2
Kom ej igång offensivt på det viset vi är vana att se honom under första halvlek. Slarvade dessutom en del med bollen. Kom sedan igång med sina patenterade inlägg i andra halvlek men fick kämpa en del med Albion Ademi.

Besard Sabovic (ut 63) - 2
Gjorde en okej match och visar fighting spirit, men kom inte till skott vid de tillfällen han gavs.

Rasmus Schüller (ut 91) - 3
Stod som vanligt för en hel del bra brytningar. Lyckades lugnt och behärskat skjuta in bollen i Värnamos nät till 1-1 efter en retur på en hörna av Elias Andersson.

Lucas Bergvall (ut 46) - 2
Svag tvåa. Visade fina intentioner men slarvade för mycket i moment två. Puttades av bollen lite för lätt vid flera tillfällen. Bör nog inte starta mot Malmö efter en rad svagare insatser.

Joel Asoro - 2
Började bra första fem minuterna men försvann sedan ur matchbilden under första halvlek. Lyckades nästan ta sig förbi den sista backen i flera längre löpdueller, men blev antingen avblåst eller fick en dålig touch. Krigade till sig returen som Haris Radetinac fixade straffen på, men annars har Asoro fortsatt svårt att komma igång.

Oliver Berg - 3
Fortsatte att blanda och ge, vilket verkade frustrera de “Blårandiga” fansen på plats. Kom ofta ner för att försöka länka spel men var sällan något hot för det vitklädda motståndarlaget. Fick ett helt annat flyt i spelet när han flyttades ned på mittfältet i andra halvlek. Satte säkert den viktiga 1-2-straffen.

Haris Radetinac - 2
Stark tvåa. Stod för några bra aktioner i presspelet men slarvade en del i passningsspelet vilket gjorde att Djurgården fick svårt att få fast bollen i första halvlek. Tuffade till sig i andra och hjälpte laget att hitta tillbaka till ett tryggare spel. Fixade straffen då han fälldes vid en retur från Asoros nick.

Oskar Fallenius (in 46) - 2
Bidrog med energi men hade fruktansvärt svårt att komma loss från Värnamos försvarare.

Magnus Eriksson (in 63) - 2
Kom in och bidrog med ett tryggt passningsspel.

Pierre Neurath Bengtsson (in 89)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jacob Une Larsson (in 91)

***

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.