Studenternas, 2021-08-29 15:00

Sirius - Djurgården
1 - 0

Spelarbetyg: IK Sirius - Djurgårdens IF
Magnus Eriksson är en av få Djurgårdsspelare som får ett bra betyg efter förlusten mot IK Sirius.

Spelarbetyg: IK Sirius - Djurgårdens IF

Djurgårdens IF åkte under söndagseftermiddagen till Uppsala för att möta IK Sirius. Det blev en 1-0-vinst för hemmalaget, vilket innebär att blåränderna både tappade alla tre poäng och serieledningen. Här är våra spelarbetyg.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Widell Zetterström 3

Matchen mot IK Sirius var Widell Zetterströms tionde Allsvenska match i karriären. Han gör en riktigt bra individuell insats med många fina räddningar, bland annat räddar han ett friläge. På målet kan man dock anse att han står lite felplacerad, men samtidigt är det inte mycket man kan göra på ett sådant drömmål.

Radetinac 2
För att inte vara högerback gör Radetinac en bra match. Defensivt sliter han på bra, men tyvärr känns det ofarligt när han fyller på framåt. Han slår dessutom bort någon enkel boll för mycket.

Une Larsson 2
I inledningen av matchen är Une Larsson nära på att styra in ett inlägg i eget mål. Men förutom det var han stabil och bra i försvaret idag.

Ekdal 2
Defensivt gör Ekdal det bra likt mittbackskollegan. Offensivt gör Hjalmar det bra också, och tyvärr känns han nästan som vårt farligaste hot framåt under forceringen.

Käck 1
I försvarsspelet finns det inget att klaga på hos Käck idag. Det är få gånger som Sirius lyckades ta sig förbi på Elliots kant. Men i anfallsspelet var han för dålig idag. Nästan inte ett enda inlägg lyckades träffa en i egna laget.

Schüller 3
Vinner som vanligt massor av andrabollar och slår bort väldigt få passningar. Det var inte på grund av honom som vi DIF förlorade idag.

Finndell 2 (ut 65)
Hampus jobbar på bra, men har svårt att ta sig in i matchbilden. Byttes ut i andra halvlek på grund av skada.

Eriksson 3
Som vanligt går det mesta av vårt anfallsspel via “Mange” idag. Han spelar fram till flera bra lägen och är en av få som försöker höja tempot i anfallsspelet i DIF:s tyngre perioder.

Chilufya 2 (ut 78)
En av Edward Chilufyas sämsta matcher i år. Han slår bort många enkla passar och lyckas inte en enda gång bryta sig ifrån försvaret. Har dock en fin prestation där han fintar av en back och slår ett inlägg som är nära att ge Holmberg öppet mål.

Banda 1 (ut 83)
Banda får idag spela som anfallsspelets, vilket är en ovan position för honom. I första halvlek gör han det relativt bra och lyckas ta sig till några bra chanser. Men i avslutslägena hade han både lite otur och var för dålig. Bland annat halkar han en gång när han får chansen i Sirius box. Han gör ingen bra insats, men samtidigt gör han det inte heller sämre än vad våra andra anfallare har presterat på sista tiden.

Bärkroth 2 (ut 65)
Idag hade Bärkroth en sån match där allt han gör blir nästan jättebra, men inget lyckas. Dessutom skjuter han över mål från ett skottläge två meter från målet. 

Asoro 2 (in 65)
Direkt när Asoro byts in känns det farligare och han har några fina dragningar, men tyvärr ingen slutprodukt.

Holmberg 1 (in 65)
Holmberg löper bra i boxen och befinner sig i rätt positioner när inläggen kommer. Men det känns helt ofarligt när bollen väl når honom.

Ademi 2 (in 78)
Ademi gjorde ett kort men ganska bra inhopp. Varje gång han får bollen försöker han utmana försvaret, men väljer också att slå den enkla passen ibland. Kanske kan han få en start inom en snar framtid.

Kujovic (in 83)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-08-29 18:03:00
Author

Fler artiklar om Djurgården