Studenternas, 2022-09-04 15:00

Sirius - Djurgården
0 - 1

Spelarbetyg: IK Sirius – Djurgårdens IF
Blåränderna fick anledning att fira när Wikheim enkelt rullade in matchens enda mål.

Spelarbetyg: IK Sirius – Djurgårdens IF

Djurgården åkte till Uppsala för en match mot mittenlaget IK Sirius. En stark första halvlek följdes upp av en svagare andra halvlek, men Blåränderna lyckades till slut knipa tre poäng efter att Gustav Wikheim förvaltat Victor Edvardsens fina framspelning i den första halvleken. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från dagens match.

Betygsskala
5 – Mästerlig
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Dålig

Jacob Widell Zetterström – 3
Widell Zetterström har stått för några svagare insatser den senaste tiden, men idag var han mycket stabil och säker. Räddade ett friläge av Sugita i den första halvleken (var dock ett uselt försök från japanen skall tilläggas) och prövades inte i övrigt. Kom sent in i en duell med Rogic på tilläggstid som hade kunnat bli straff för hemmalaget, men domaren tog som vanligt för dagen ett felbeslut, till Djurgårdens glädje denna gång.

Piotr Johansson – 2
Godkänd insats av Piotr Johansson. Deltog inte lika frekvent i det offensiva spelet under dagen, men var stabil i passningsspelet och i defensiven. Dessvärre var det för låg kvalitet på inläggen under dagen, men det var högerbacken knappast ensam om i Blårandigt. Blev varnad i den andra halvleken.

Marcus Danielson - 4
Nu känner man igen den gamla goda Danielson igen! Vilken match av 33-åringen! Stark i duellspelet och bra i positionsspelet. Stod för flertalet viktiga brytningar. Till skillnad från tidigare insatser så var han idag även bra i speluppbyggnaden och slarvade inte bort bollen i onödan. Gigant i mittlåset!

Hjalmar Ekdal (ut 74) – 3 
Bra match av Ekdal! Precis som sin mittbackskollega var även han bra i duell- och positionsspelet. Stack inte ut nämnvärt på något sätt, vilket brukar vara ett gott betyg för en mittback. Fick en smäll mot knät i den andra halvleken och tvingades senare utgå med lindat knä.

Elias Andersson – 2
Den nyblivna vänsterbacken stod för en stabil insats mot sin förra klubb. Slog flertalet bra inlägg när Djurgården tryckte på i inledningen av matchen, men ju längre matchen gick, desto sämre kvalitet höll inläggen. Hade det lite tufft i defensiven emellanåt, men även där stod han för en och en annan fin brytning. Godkänd insats!

Hampus Finndell – 2
Stod för en mycket bra inledning av matchen. Följde med upp i anfallen och var starkt bidragande i presspelet. Hade ett bra försök på nick som gick precis utanför. Men sen bar det utför. Slog bort många bollar i uppspelsfasen och Sirius fick många kontringar tack vare att han spelat bollen i gapet på motståndet. Nja, Finndell kan betydligt bättre än så här.

Rasmus Schüller – 3
Djurgårdens bästa mittfältare för dagen! Som vanligt mycket positionssäker. I offensiven fördelade han bollen på ett bra sätt och fyllde emellanåt på med löpningar in i straffområdet, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Varnades i den första halvleken efter en tuff satsning, där finländaren dock var först på bollen. Bra insats av Schüller!

Magnus Eriksson (ut 73) – 3 
Kämpade och slet i vanlig ordning. Fördelade bollen på ett bra sätt, men idag saknade ”Mange” slutprodukt. Inläggen och hörnorna framför allt höll låg kvalitet. Jobbade hårt i defensiven och i presspelet och ska ha en eloge för detta. Svag trea för kaptenen!

Haris Radetinac – 2
Jobbade precis som vanligt extremt hårt i presspelet och var mycket starkt bidragande till att Blåränderna låste det blåsvarta hemmalaget helt i uppspelsfasen under den första halvtimmen. Gjorde en mycket bra första halvlek, men andra halvlek var direkt svag. Den så rutinerade trotjänaren såg orutinerad ut i sitt beslutsfattande under den andra halvleken. Flertalet aktioner där han skulle spelat ut bollen valde han istället att hålla i och tappa bollen vilket knappast gav andrum till Djurgårdslägret. Godkänd insats i det stora hela, men slarvet i den andra halvleken drar ner betyget. 

Victor Edvardsen – 3
Alldeles lysande i presspelet under dagen! Får inte mycket boll att jobba med, men de gångerna han hade bollen stod han alltid för bra aktioner. Stod för en mycket vacker assist till Wikheim när han med en yttersida friställde norrmannen från planhalvan. Spelade även fram Asoro till ett friläge i den andra halvleken, men den gången gick bollen i stolpen. Drog på sig en väldigt onödig varning för snack och missar därmed derbyt mot Hammarby nästa vecka. Bra insats av Edvardsen!

Gustav Wikheim (ut 73) – 3 
Matchhjälte när han enkelt rullade in matchens enda mål bredvid Mitov Nilsson efter att ha varit fri från halva plan. Jobbade hårt i det så framgångsrika presspelet under den första halvleken. Stundtals osynlig under matchen, men var som alltid finurlig med bollen när han hade den. Bra på att hålla i och täcka undan bollen när matchbilden krävde det. Tröttnade mot matchens slutskede och byttes ut. Bra insats av Wikheim!

Joel Asoro (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Besard Sabovic (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesper Löfgren (in 74)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***

Håller ni med om betygen? Förtjänade någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-09-04 19:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården