Spelarbetyg: IK Sirius - Djurgårdens IF
André Picornell, född 2004, hjälpe Djurgården till en poäng i sin allsvenska debut.

Spelarbetyg: IK Sirius - Djurgårdens IF

Sirius och Djurgården spelade oavgjort i vad som var en av de sämre och tråkigare matcher man sett Djurgården göra de senaste åren. Det var lamt och det slarvades i passningsspelet. Sirius förde spelet och var det bättre laget även innan Jacob Widell Zetterströms utvisning. Här är Forum 1891:s betyg från matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 1
Hade nästan ingenting att göra under första halvleken. I 51:a minuten var olyckan framme då Widell Zetterström tvekade något på en lång utrusning. Kom något för sent, missade bollen och lyckades istället fälla Tashreeq Matthews. Frilägesutvisning.

Piotr Johansson - 2
Började relativt bra då han fattade snabba beslut i passningsspelet. Täckte upp bra i första halvlek när Joakim Persson kom loss i straffområdet. Tyvärr kom Johansson lite på efterkälken på Tashreeq Matthews djupledslöpning som sedan ledde till det röda kortet.

Jesper Löfgren (ut 96) - 2
Stod för en okej insats utan att synas särskilt mycket. Kändes något tryggare idag än för någon månad sedan. Utbytt skadad i slutminuten.

Marcus Danielson - 2
Detta var inte någon särskilt dålig insats från Marcus Danielson, men inte heller någon särskilt bra. Trygg i försvarsspelet men lyckades inte alls i det offensiva spelet på samma sätt som vi brukade se honom dominera förr.

Elias Andersson - 2
Hängde inte alltid med Joakim Persson i djupled och man skulle ha velat se lite mer intensitet i försvarsspelet. Men i det offensiva spelet gjorde han det mesta rätt även om det idag inte ledde till några större farligheter. Det är med en otrolig finess han spelar sin fotboll.

Hampus Finndell - 1
Två steg fram, ett steg bak. Idag fick vi verkligen se Finndell ta ett steg bakåt igen. Han stod för en lam insats där han inte blev särskilt involverad. Precis som många andra var han slarvig i passningsmomenten och drog till med en rejäl indianare i den 22:a minuten då han passade hemåt alldeles för hårt så att bollen hamnade hos en attackerande Siriusspelare.

Rasmus Schüller - 2
Som vanligt på rätt plats vid rätt tillfälle. Låg ofta rätt och bröt bollen. Blev dock lite sen i några dueller vilket ledde till ett gult kort i den 30:e minuten efter en hård kapning av Kristopher Da Graca.

Magnus Eriksson - 2
Gled runt och agerade spindeln i nätet, men lyckades inte alls få igång Djurgårdens spel så som han brukar. Slarvade bort alldeles för många bollar för något högre betyg. En dominant Magnus Eriksson hade precis varit vad som krävts för ett bättre spel från DIF.

Victor Edvardsen (ut 68) - 1
Totalt osynlig och misslyckades i de få tillfällena han var involverad. Bör spelas till vänster för att kunna vika in och använda sin högerfot då han blev helt nollställd när Sirius täckte ut honom på högerkanten.

Oliver Berg (ut 68) - 2
Det kändes till en början som att Oliver Berg var överallt. Hade ett bra skott på mål på en retur från ett långskott à la Magnus Eriksson, men bollen gick rakt på målvakten. Försvann sedan mer i takt med att Djurgården tappade taget om matchen.

Gustav Wikheim (ut 54) - 1
Konstant dåligt beslutstagande och tekniskt slarvig. Dribblade bort sig själv flera gånger under första halvlek. Såg riktigt förbannad ut på Elias Andersson då denne gav upp en löpning på en lite för djup boll från Wikheim. Blev utbytt på grund av Jacob Widell Zetterströms utvisning.

---

André Picornell (in 54) - 3
Den enda djurgårdaren som kom upp i nivå idag var den allsvenska debutanten som tog över handskarna efter Widell Zetterströms utvisning. Stod upp bra mot rutinerade allsvenska spelare trots att han är född 2004.

Jacob Bergström (in 68) - 2
Sprang, kämpade och stångades men fick nog inte bollen under kontroll en enda gång. Bör ej dömas för hårt då han var väldigt isolerad på topp när Djurgården spelade 5-3-1.

Carlos Moros Gracia (in 68) - 2
En ganska bra insats från Moros Gracia som gick in i mitten av en fembackslinje och det är där han verkar trivas som bäst. Hade behövt spela något längre eller vara mer involverad för ett högre betyg.

Besard Sabovic (in 96) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Kim Köhler@kungkimbo2023-04-09 21:22:00
Author

Fler artiklar om Djurgården