Guldfågeln Arena, 2021-09-23 19:00

Kalmar FF - AIK
1 - 1

Spelarbetyg: Kalmar - AIK
Bild på Nabil efter att han gjort 1-1 mot Kalmar.

Spelarbetyg: Kalmar - AIK

Efter klang- och jubeltillställningen mot Göteborg var det ett helt annat AIK som gästade Kalmar FF. Det spelskickliga hemmalaget gjorde det svårt för AIK och faktum är att när matchen blåstes av är det AIK som ska vara nöjdast med ett kryss.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 


Kristoffer Nordfeldt: 3
Får göra en del svettiga räddningar under matchen och fortsätter med att ge laget ett helt annat lugn jämfört med Janosevic. Försöker flera gånger att kontra mot Kalmar med långa bollar i djupet, men de nådde inte riktigt rätt adress under gårdagen.

Mikael Lustig: 2
En väldigt anonym insats från Lustig, likt många andra i laget. Gör varken bu eller bä. Står rätt defensivt men kom sällan upp när AIK anföll, något han gjorde lysande mot Göteborg.

Alexander Milosevic: 2
Stod för ovanligt många felpass under inledningen av matchen och kom inte riktigt in i det. Det ska dock tilläggas att mittbackarna i AIK fick mycket boll utan särskilt bra alternativ vid många tillfällen. Tar ett gult kort vilket gör att han är indisponibel mot Degerfors på måndag, vilket var smart då han således inte riskerar att missa Djurgården och de topplag som följer därefter.

Sotirios Papagiannopoulos: 2
Det är nästan varje match nu som Sotte slarvar med bollen. Det tar tid, han slår bort bollar och försvårar det för övriga lagkamrater. Defensivt gör han det han ska, men tycker det är dags att börja spela enklare och låta andra vara konstruktiva.

Erick Otieno: 2
Förmodligen det lägsta betyg Otieno fått under hela säsongen, men igår var inte hans dag. Utnyttjar sin snabbhet vid några tillfällen defensivt, men han stod för bolltapp och felpassningar som han väldigt sällan gör vanligtvis. De få inspelen han försökte sig på hamnade oftast på första försvarare i Kalmar.

Bilal Hussein: 2
Gör det tillsammans med sin kollega på fältet en väldigt medioker insats. Han får inte tag i bollen och kommer inte riktigt åt Kalmar när de väl har den. Det är något på bortaplan med det egna spelet som är svårt att sätta fingret på. Både Bilal och Seb droppar ofta ner för att vara de som styr spelet, men det saknas alternativ och det slutar därför ofta med passning i sidled. 

Sebastian Larsson: 2
Att Sebastian lägger ner ett stort arbete i defensiven är ingen nyhet, men med boll var det sällsynt lite som hände igår. Att Kalmar skulle spela på det sätt som de gjorde kom knappast som en chock och jag tycker laget borde kunnat göra det betydligt mycket bättre. Som jag var inne på, i min införartikel, så droppade Berg ofta ner på mittfältet, vilket leder till att Seb och Bilal hamnar i ett kraftigt numerärt underläge. Slår i slutet av matchen hörnan som leder till kvitteringen, men utöver det så är det ingen jättebra insats.

Tog säsongens nionde (!) varning och är således även han avstängd mot Degerfors. En varning som kändes genomtänkt att ta.

Zachary Elbouzedi: 3
Lagets bästa spelare på Guldfågeln. Kom rätt i en löpning efter en fin passning från Stefanelli i den första halvleken, men skottet täcktes ut till hörna. Irländaren har fortsatt en del att fila på när han väl kommer runt på kanten. Inläggen och inspelen saknar ofta den skärpa som behövs för att det ska resultera i mål. I det öppna spelet så var det egentligen bara Zach som kändes det minsta farlig.

Nicolas Stefanelli: 2
Argentinaren som blev placerad på bänken för första gången i matchen mot Göteborg fick igår spela från start. Stefanelli stod under den första halvleken för två fina djupledsbollar, en till Zach och en till en offsidestående Goitom. Utöver det hände det inte mycket. Han lyckades ibland med någon fin dribbling på mittplan men kom egentligen aldrig till något farligt läge.

Erik Ring: 2
Det börjar bli dags för yttern att producera mer framåt, men det kanske är svårt att begära i en match som denna då laget knappt skapar något under hela matchen. Likt Nabil, när han spelat som vänsterytter, så har det varit det defensiva arbetet som präglat Rings insatser. Tyvärr slarvar han mycket med boll, men jag både tror och hoppas att det kommer bli bättre och bättre offensivt.

Henok Goitom: 2
Det här var inte en rolig match att spela som nia. Fick sällan några bollar att jobba med och när de väl kom så var han helt utan medspelare runt sig. Har några sekvenser där han agerar uppspelspunkt på ett bra sätt men uträttar egentligen ingenting.

Nabil Bahoui: 3 (IN 57)
Nabil som var briljant senast mot Göteborg var inte redo fysiskt för att starta matchen mot Kalmar, men fick hoppa in med mer än halvtimmen kvar. I spelet var det inte mycket som flög för honom heller, men han hade en nick som tvingade Tobias Andersson till en fin räddning. Betyget dras upp av det faktum att det är Nabbe som gör det sena kvitteringsmålet på en hörna efter ett fint avslut på volley. 

Tom Strannegård: 1 (IN 57)
Det här var ett inhopp som, tyvärr, visade att Tom inte är redo för att spela i ett guldjagande AIK. Yttern väger väldigt lätt och står inte för många positiva aktioner. Har två bra tillfällen i slutet att spela in bollen i straffområdet, den ena resulterade i en handsavblåsning då han skulle nicka, och den andra med ett inlägg som var otroligt felplacerat. Kanske vore det bästa för samtliga parter att låna ut talangen.

Jag har skrivit, inte minst under försäsongen, att jag tror mycket på Tom och det vill jag poängtera att jag fortfarande gör.

Yasin Ayari: 2 (In 74)
Yasin fick komma in med dryga kvarten kvar. Den unge mittfältaren gjorde inget större avtryck på matchen, varken positivt eller negativt. En av grejerna jag verkligen gillar hos Ayari är att han har ett sätt att föra sig på som är väldigt AIK. Han springer, går in helhjärtat i situationer och det trots sin storlek. 
Kommer förmodligen ersätta Seb i matchen mot Degerfors, något jag tror han kommer göra på ett bra sätt.

Bojan Radulovic: 2 (In 74)
Den gänglige anfallaren är den som skarvar vidare Larssons hörna till Nabil som sätter dit kvitteringen och gör således det man kan önska från en inhoppare. Samtidigt är han inte särskilt bra i spelet, men att han är ett hot som inhoppare råder det inga tvivel om.

Ebenezer Ofori (IN 87)
För lite speltid för att bedömas.

Håller ni med om betygen? Vad är det som gör det så svårt för AIK på bortaplan? Vem var matchens lirare?

Filip Barkman2021-09-24 10:00:13
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen