Spelarbetyg: Kalmar FF – Djurgårdens IF
Imponerande insats av Piotr Johansson

Spelarbetyg: Kalmar FF – Djurgårdens IF

Djurgården åkte ner till Guldfågeln Arena och tog en enkel seger i svenska cupens kvartsfinal mot förra årets stora succélag Kalmar. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från matchen.

Betygsskala
5 – Mästerlig
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Dålig

Widell Zetterström 2

Sattes aldrig på prov av Kalmar, vilket gör det svårt att ge ett högre betyg än en tvåa. Bra i luftrummet.

Johansson 4
Missade ett relativt enkelt inspel alldeles i inledningen av matchen, men var otroligt bra efter det. Slog ett fint inlägg till Radetinac 0–1-mål och dunkade strax efter det in tvåan med ett kanonskott i den bortre gaveln. Bidrog som vanligt med många löpningar i offensiv riktning och gör det även bra defensivt. Varnades med cirka 20 minuter kvar av matchen, men det sänker knappast betyget på en mycket imponerande insats som resulterar i ett mål och en assist. Försäsongens stora utropstecken!

Hien 3
Fick återigen chansen från start i Löfgrens frånvaro. Trevande inledning och missade en stötbrytning som höll på att resultera i ett farligt anfall för hemmalaget, men höjde sig markant efter det misstaget. Riktigt stark fysiskt och känns väldigt stabil överlag. Bra i passningsspelet!

Ekdal 3
Gav sig sällan ut på offensiva räder som vi blivit så bortskämda med, men står för en stabil och säker insats i det stora hela.

Bengtsson 2
Löper inte i lika kopiösa mängder som Piotr, utan är lite mer återhållsam i sina offensiva räder. Gör inte bort sig på något sätt, utan är väldigt stabil och fokuserar mer på den defensiva uppgiften för dagen. Snudd på en trea.

Finndell 2
Är involverad i speluppbyggnaden till ledningsmålet men gör i övrigt inget större väsen av sig och står för en ganska anonym insats. Såg ut att ha problem med bollbehandlingen emellanåt, men det kanske berodde mer på den usla gräsmattan? Godkänd.

Schüller 3
Står oftast precis helt rätt placerad för att fiska upp andrabollar och göra fina brytningar. Bra och stabil insats av det finska lugnet.

Eriksson 2
Stundtals lågt tempo på kaptenen men är som vanligt solid och jobbar hårt. Gjorde en ganska bra första halvlek, men visst är det ändå en bra bit upp till fjolårets fina form? Godkänd och är nära en trea, men kan mycket bättre än så här.

Banda 2 (ut 63)
Utropstecknet i startelvan, men knappast utropstecknet i matchen. Anonym insats ur fel position, gör inte bort sig men visar knappast upp sig heller. Knappt godkänd.

Edvardsen 2 (ut 88)
Som under tidigare matcher i cupen och försäsongen så blir han väldigt isolerad när han får spela som central anfallare. Såg frustrerad ut när han byttes ut i slutet av matchen. Ser otroligt stark ut fysiskt och visade på en fin förmåga att hålla i bollen för att lugna ner.

Radetinac 3 (ut 93)
Som vanligt svår att ta bollen av för motståndarna. Nickar in 0–1-målet på ett fint inlägg av Piotr Johansson, men i ärlighetens namn fick han god hjälp av målvakten som definitivt borde ha räddat den nicken. Bra insats av den så tillförlitlige järnkaminen!

Asoro 2 (in 63)
Gjorde inte mycket väsen av sig under sitt inhopp, men knappast ett tacksamt läge när matchen kändes helt död. Har en del att jobba på i sitt defensiva positionsspel.

Holmberg (in 88)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Käck (in 93)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Diskutera gärna i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.

 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-03-12 15:35:00
Author

Fler artiklar om Djurgården