Spelarbetyg Kalmar FF – IFK Norrköping: Första vinsten avklarad

Spelarbetyg Kalmar FF – IFK Norrköping: Första vinsten avklarad

IFK Norrköping tog sin första trepoängare för säsongen efter en riktig kämpainsats! IFK tog ledningen tidigt och kunde bevaka ledningen och även utöka den till 2-0 strax innan halvtid. Ledningen var nära att utökas direkt i den andra halvleken, men i övrigt var det mest Kalmar som hade boll och låg på. IFK kämpade väl och höll undan, men bjöd på mer defensiv kämpaglöd än offensivt skönspel. Precis vad som behövdes och tre poäng är allt som räknas!

IFK ställde upp med samma startelva som senast och betygen blev som följer.
 
1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Landslagsklass

Oscar Jansson 3
Såg inledningsvis lite skakig ut när han först tappade en boll i ett farligt läge och kort därefter slarvade när han skulle rensa undan med fötterna. Därefter spelade han upp sig och blev bättre ju längre matchen gick. Avslutade med en fin räddning i slutminuterna.

Godswill Ekpolo 3
Stabil och säker i det mesta han gjorde. Räddade bland annat upp en situation där Jansson tappade bollen i farligt läge.

Linus Wahlqvist Egnell 3
Hade fullt upp med att hålla ihop laget och stå emot Kalmars anfall. Gjorde det bra defensivt, men slarvade en del när han försökte gå framåt med bollen.

Filip Dagerstål 4
Felfri genom hela matchen och blev aldrig överspelad. Gjorde det enkelt för sig och känslan var att Kalmar försökte hitta andra vägar än där Dagerstål befann sig. Enbart fokus på defensiven, vilket var viktigast idag. Matchens IFK:are!

Daniel Eid 2
Inledde matchen med att slå ett bra lägg som ledde fram till IFK:s 1-0. Kort därefter kunde han ha dragit på sig en straff då han täckte ett inspel med handen. Fick lägga mycket fokus på defensiven.

Ishaq 3
Sprang som vanligt oerhört mycket och såg inte ens trött ut när han tog en maxlöpning på 50-60 meter på övertid. Det jag saknade var en slutprodukt när han gick framåt med boll.

Jakob Ortmark 2
Skapade två bra chanser via nick. Men i det övriga spelet fick Jakob inte riktigt till det och hade det tufft på mitten även om han alltid tog kampen.

de Brito 2
Hade en låg utgångspunkt och agerade mer som ytterback än i tidigare matcher där han haft mer offensiv roll. Gjorde vad man kan förvänta sig och låg oftast rätt i försvaret. Bidrog en del i offensiven, men inläggen saknades.

Jonathan Levi (ut 76) 2
Levi gör bara snygga mål och idag var inget undantag! I den sekvensen bjöd han på fart och bra bollkontroll. I övrigt var det en del blandad kompott med högt och lågt. Fick jaga boll rätt mycket istället för att anfalla.

Totte Nyman 2
Var nära att göra mål tidigt, men istället var det Markovic som slog in returen på Tottes avslut. Skapade inte speciellt mycket mer och fick mest agera bollmottagare. Blev rätt isolerad och statisk, vilket är synd då jag skulle vilja se mer av Tottes löpningar i djupled.

Eman Markovic (ut 91) 3
Fick göra sitt första mål i IFK när han dök upp på rätt plats och slog in en retur. Skapade även ett par vassa chanser i den andra halvleken. Fick likt många andra lägga mycket krut på defensiven men var den som också skapade mest offensivt.

Inhoppare:
Ari Skulason (in 76)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Marco Lund (in 91)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
 

Jonathan Hanell Didriksson2022-04-26 22:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås