Spelarbetyg: LASK - Djurgårdens IF
Kapten "Mange" Eriksson var tillbaka i startelvan borta i Österrike och stod för en habil insats.

Spelarbetyg: LASK - Djurgårdens IF

Djurgården hämtade upp 2-0 till 2-2 i Europapremiären borta i Österrike efter att August Priske och Tokmac Nguen skrivit in sig i målprotokollet. Men vilka presterade bäst i de lila ställen denna afton? Forum 1891 betygsätter de individuella prestationerna här!

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Oscar Jansson - 1
Efter att Jacob Rinne utgått med skada nere i Småland i söndags var det Oscar Jansson som fick förtroendet mellan stolparna i Europa-premiären i Österrike. Målvakten har inte haft en lätt start Djurgården med sent insläppta mål i två raka matcher. Ikväll kom målet desto tidigare och på ett mycket klumpigt vis. Efter att Adam Ståhl inte nått till inspel i huvudhöjd slank bollen bak till en Oscar Jansson som kom ut helt fel och istället hamnade bollen vid svenskfödde Valon Berishas fötter. Ett skickligt avslut i snäv vinkel, i ett mål som förvisso ekade nästan tomt - och 1-0 var ett faktum. I inledningen av den andra halvleken stod 33-åringen i händelsernas centrum igen efter att än en gång misstajmat en boll och med det var 2-0 ett faktum. Han och framförallt kollektivet Djurgården spelade upp sig efter tabbarna, men med de matchavgörande aktionerna i tankarna kan undertecknad inte sätta ett betyg som inte stavas etta. 

Adam Ståhl (ut 60) - 1
En av sommarnyförvärvets sämre matcher i Djurgården. Gick bort sig ordentligt vid 1-0 och hann aldrig reparera misstaget då han byttes ut redan i den 60:e minuten. Kanske vore en vila framöver bra för kroppen och knoppen? 

Miro Tenho - 2
Backlinjen var lagets svagaste lagdel idag. Men ingen större skugga ska falla på Miro Tenho och Jacob Une Larsson som gjorde vad de kunde för att freda bortalagets kasse. Pendlar mellan en tvåa och en trea men landar i en stark tvåa. 

Jacob Une Larsson - 2
Tillbaka i startelvan igen och stod för en okej insats. Motiveringen på lagkamraten Miro Tenho är nästan bara att kopiera in även på Jacob Une Larsson. Två snarlika prestationer och även här en stark tvåa i betygskolumnen. 

Viktor Bergh - 2
Har imponerat under de inhopp han fått senaste matcherna och idag kom välförtjänt första starten sedan Sirius borta för en dryg månad sedan. Fick spela 90 minuter idag och gick rätt obemärkt förbi matchen igenom. På inget vis svag, men samtidigt inte en prestation att hänga i den beryktade julgranen. 

Besard Sabovic (ut 60) - 2
En klart godkänd insats av Besard Sabovic som visat upp såväl toppar som dalar under de två senaste månaderna. Ikväll hinner han inte visa supermycket av sitt register då laget var väldigt anonymt under den första halvleken och då han lämnade planen precis när Djurgården började komma igång i den andra halvleken. 

Magnus Eriksson - 3
Kaptenen var tillbaka i startelvan igen efter flera raka matcher på bänken. Har gjort sig förtjänt av startplatsen efter bra inhopp mot såväl Göteborg som Värnamo. Ikväll var hans rutin, ledarskap och vänsterfot väldigt nyttiga egenskaper i ett Djurgården som spelade upp sig rejält ju längre matchen led. Bör ha gjort sig förtjänt av fler minuter under säsongsavslutningen. 

Gustav Wikheim (ut 60)  - 3
Europa-Wikheim var i farten igen under torsdagskvällen efter att ha kommit tillbaka piggt från skadefrånvaron. När Djurgården såg ut att ha förlorat matchen och ställningen var 2-0 till hemmalaget blixtrade norrmannen till ordentligt, tog sig runt sin gubbe och spelade in till August Priske och reduceringen var ett faktum. Strax därefter byttes han lite oväntat ut, vid bytestillfället var yttern en av bortalagets hetaste spelare. 

Tobias Gulliksen - 3
I tia-rollen idag, en roll han själv beskrivit sig vara mest bekväm i. Majoriteten av matcherna i Djurgården har dock kommit som ytter. Inledde anonymt men växlade upp med tiden, likt resten av laget. Trots den svagare prestationen mot Värnamo verkade han istället bibehållit självförtroendet från BP-matchen där det blev såväl notering i målprotokollet som seger. Måtte rekordnyförvärvet fortsätta på inslagen väg under resterande del av höstsäsongen! 

Oskar Fallenius (ut 60) - 2
Första starten sedan den 22:a augusti. Gjorde inte bort sig på något vis men glänste inte heller utan förblev tämligen anonym, bortsett från det offside-blåsta superläge han brände,  under sina 60 minuter på planen. Stärkte inte sina aktier för framtiden. 

August Priske (in 76) - 3
Äntligen flög det för August Priske Flyger…nåja. Mål blev det i alla fall för första gången i DIF-dressen. Utöver ett välplacerat avslut i nätmaskorna bidrog även dansken med sitt hårda slit och sina löpmeter och hade mycket väl kunnat ha både en och två offensiva poäng till med lite medstuds. 

- - -

Santeri Haarala (in 60) - 3

Besitter många spännande egenskaper och stod för ett habilt inhopp även idag. Kommer bli en spelare att bygga kring under 2025. 

Peter Therkildsen (in 60) - 2
Hoppade in och bidrog med sin energi och sitt alltid lika glada ansiktsuttryck. Kvalitén i fotbollsaktionerna är inte alltid på topp, vilket är synd - människan Peter Therkildsen verkar vara en stor injektion i omklädningsrummen på Kaknäs och Tele2. Prestationen idag är helt okej och resulterar därmed i en tvåa i betygskolumnen. 

Rasmus Schüller (in 60) - 2
Hoppade in med halvtimmen kvar och stod för en godkänd insats. Blandade brytningar och precisa passningar med mindre precisa passningar som hade kunnat kosta mer än det smakade. Men på det stora hela en tvåa i betyg, varken mer eller mindre. 

Tokmac Nguen (in 60) - 4
Ett superpiggt inhopp av en av lagets stora fixstjärnor. Visade på kvalité direkt med mål efter knappt fem minuter. Det var inte vilket mål som helst heller, ett skott några meter utanför straffområdet lågt i ena hörnet och från att matchen kändes hopplös var det helt plötsligt vittring på tre blytunga poäng. 

Deniz Hümmet (in 76) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * * 

Hur betygsätter du de blårandiga prestationerna? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton. 

 

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-10-03 23:59:00
Author

Fler artiklar om Djurgården