Lech Poznan - Djurgården
2 - 0

Spelarbetyg: Lech Poznan - Djurgårdens IF
Stjärnorna stod inte rätt för Victor Edvardsen i bortamötet mot Lech Poznan. Missad storchans och onödig avstängning kantade en frustrerande dag för Djurgården.

Djurgården var nära att få med sig en hanterbar uddamålsförlust från Stadion Miejski, men efter individuella misstag av Jesper Löfgren och Hampus Finndell har laget en mycket tuff uppgift framför sig nästa torsdag på Tele2 Arena. Forum 1891 har betygsatt insatserna från 2-0-förlusten mot Jesper Karlströms Lech Poznan.

Jacob Widell Zetterström - 2
Kan inte klandras för något av målen. Stod för ett antal bra räddningar och varvade dessa med ett par svajiga utsparkar.

Piotr Johansson - 3
Den polsk-svenske högerbacken gjorde en bra match defensivt på sin högerkant. Det blev en hel del försvarande att göra, men det skötte han med bravur. Offensivt var det inte mycket att skriva hem om.

Carlos Moros Gracia (Ut 77) - 2
Det är tydligt att spanjoren har en hel del kvar att göra innan han kommer fylla Hjalmar Ekdals skor. Han borde ha samspelat bättre med Danielson vid 1-0, även om målet främst var ett resultat av en ypperlig frispark. Visade stundtals prov på ett fint samarbete med högerback Johansson.

Marcus Danielson - 3
Den förre guldkaptenen visade att han kommer vara en bärande spelare i Djurgården 2023. Tappade sin markering vid 1-0, bortsett från det var det en positiv insats. Mittbacken var både brytningssäker och hanterade bollen väl. Matchformen satt fortfarande inte riktigt, men han visade prov på gott självförtroende i matchen.

Pierre Neurath Bengtsson - 2
Fick startplatsen framför Elias Andersson, som har omskolats och sprungit om den forne landslagsmannen. Det märktes inte av att Neurath Bengtsson knappt fått någon speltid under försäsongen. Bidrog med viktig erfarenhet i försvaret, men tillförde inte mycket i offensiv väg.

Besard Sabovic (ut 69) - 2
Den defensiva mittfältaren fick chansen över Hampus Finndell och gjorde det habilt. Ett antal passningar som inte alls nådde sin adress, men han gjorde inte bort sig. Däremot var det tydligt att Rasmus Schüller var saknad i stort sett hela matchen.

Magnus Eriksson - 2
Vann sina frisparkar och var duktig i pressen. Under den första halvleken slog Eriksson bort alldeles för mycket passningar från sin plats till höger på mittfältet. I andra halvlek flyttades ”Mange” över till vänsterkanten och därefter blev det snäppet bättre.

Oliver Berg - 2
En svag tvåa. Syntes inte till mycket alls i den första halvleken, men tog sig in i matchen något mer i den andra halvleken. Bröt en del boll och hade ett fåtal bra passningar som lovade inför framtiden, men idag hade det behövts att norrmannen hade kommit bättre upp i nivå.

Joel Asoro (Ut 83) - 1
Borde verkligen ha gjort 1-0 efter Edvardsens utmärkta inspel. Joel Asoro från avslutande halvan av förra säsongen hade gjort mål, men med avsaknad av matchform blev det numret för svårt för yttern. Inledde matchen fint, men försvann ut ur matchbilden

Victor Edvardsen (Ut 83) - 1
Bra i pressen, men hamnade likt många gånger förut i ett läge där han knappt syns till. Var nära att stå för en drömassist till Joel Asoro, men Asoro nådde inte riktigt fram. Hade även ett ypperligt läge att kvittera matchen efter ett inspel av Oliver Berg som han inte förvaltade som önskvärt. Röt till mot domaren efter att han blivit utbytt och är således avstängd i returen vilket tog ned betyget till en etta.

Gustav Wikheim - 1
Inledde matchen på ett positivt sätt med sedvanlig fin bollbehandling. Fick inte riktigt chansen att höja betyget, men det landade i att han blev för isolerad på sin kant. Visade återigen att han har mycket i sig, men det kom inte till pass idag.

---

Hampus Finndell (In 69) - 1
Mittfältaren har inte inlett säsongen på ett önskvärt sätt och tyvärr fortsatte han på samma spår idag. Byttes in i rollen som defensiv mittfältare och får tillsammans med en annan inhoppare, Jesper Löfgren, helt ta på sig 2-0. Slarvigt agerande där han försöker få kontroll på bollen i straffområdet istället för att skicka iväg den. Det ska sägas att han inte fick en tacksam passning från Löfgren, men Finndell kunde ha gjort det bättre.

Jesper Löfgren (In 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Haris Radetinac (In 83)

Jacob Bergström (In 83)

* * *

Vad tycker du om matchen? Vem var bäst i Djurgården? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.