Spelarbetyg: Malmö FF - AIK

Spelarbetyg: Malmö FF - AIK

AIK stod återigen för en svag insats på bortaplan när man förlorade mot Malmö. Flera spelare kom inte upp i nivå och frågan är om drömmen om SM guld är över?


1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 2

Gör en bra räddning i inledningen på Colaks nick men det syntes tydligt att han var hämmad av skadan som Nordfeldt ådrog sig mot Norrköping. Slarvar en del med utkasten och osäker med fötterna. Är något ouppmärksam vid Malmös ledningsmål.

Erick Otieno: 3
En av de bättre spelarna igår. Som vanligt löper kenyanen på bra längs kanten och använder sin snabbhet. Trots att han fick agera högerback i och med Lustigs frånvaro gör Otieno som vanligt en stabil insats. 

Alexander Milosevic: 3
Gör ett bra jobb defensivt när Malmö trycker på och står inte för några större misstag. En av få som visade lite vilja på planen.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Kan tyckas hårt med en etta men i mina ögon är det Sotte som är ansvarig vid Malmös ledningsmål.  Han blir alldeles för passiv och  försöker inte få bort bollen, vilket ställer Nordfeldt. Uppträder skakigt i vissa situationer och sätter sig i en del jobbiga lägen.

Ebenezer Ofori: 2 ( Ut 71) 
Fick chansen från start i en något ovan position. Även om Ofori har spelat vänsterback tidigare trodde jag inte ghananen skulle start i en så pass viktig match. Överlag löser han uppgiften godkänt även om det syns att han inte är i full matchform. Ibland har han svårt hänga med när Malmö ställer om och hamnar fel i positionsspelet.

Zachary Elbouzedi: 1 ( Ut 71)
Får ett bra läge i inledningen där irländaren ska göra det bättre. Det är också det enda Elbouzedi uträttar i matchen då han försvinner ur matchbilden. Händer inte särskilt mycket när han får bollen och inläggen är alldeles för svaga.

Bilal Hussein: 2
I vanlig ordning en stark arbetsinsats från Bilal. Löper kopiöst mycket och vinner en del boll. Dock svag i passningsspelet likt de flesta i AIK.

Sebastian Larsson: 2
Svårt för Seb att få ett underkänt betyg, även om det var en av hans svagare insatser i den svartgula tröjan. Dock kämpar han och sliter i vanlig ordning. Klarar godkänt på grund av viljan och passionen han visar på planen.

Filip Rogic: 1 ( Ut 57)
 Osynlig den tiden han var på planen och blir rättmätigt utbytt tidigt i andra. AIK måste hitta en bra roll för Rogic eller sälja honom.

Nabil Bahoui: 1
Har stora problem med att tajma sina löpningar vilket gör att han ofta blir avblåst för offside. Hade han varit lite kyligare hade han hamnat i flera bra lägen. När Nabbe inte har dagen ser han ofta loj och ointresserad ut, så även igår.

Nicolas Stefanelli: 3
Står för en bra arbetsinsats både i offensiv och defensiv riktning. Har en boll i mål men blir avblåst för frispark till Dahlin, då domaren bedömer att argentinaren snor bollen ur målvaktens händer. Utöver det skapar Stefanelli inte speciellt mycket men hans slit matchen igenom gör ändå att han är en av de bättre spelarna.

Inhoppare:
Henok Goitom: 1( In 57)
Henok hoppar in tidigt i den andra halvleken och ser inledningsvis pigg ut. Dock lyckas han inte skapa särskilt mycket offensivt. Hade behövt ta sig till mer farliga lägen.

Erik Ring: 2 ( In 71)
Ett piggt inhopp av Ring. En av få som faktiskt försöker få till en forcering i slutet. Utmanar Malmö försvaret och hittar in med farliga inspel, dock utan resultat.

Yasin Ayari: 2 ( In 71)
Den korta tiden Ayari var på planen hann AIKtalangen inte uträtta särskilt mycket, men gjorde heller inte bort sig på något vis. 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-10-28 14:55:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen