Eleda Stadion, 2022-03-14 19:00

Malmö FF - AIK
3 - 2

Spelarbetyg: Malmö FF - AIK
Bild på när Papagiannopoulos och Olsson hamnat i dispyt.

Spelarbetyg: Malmö FF - AIK

120 minuters fotboll skulle krävas för att avgöra stormötet mellan Malmö och AIK. Hemmalaget som styrde det mesta av spelet skulle till slut avgöra matchen efter en omdiskuterad straffspark. AIK är därmed inte längre med i Svenska cupen och får istället fokusera på den allsvenska premiären.

Kristoffer Nordfeldt: 1
För andra matchen i rad är Nordfeldt inblandad i ett snöpligt mål. Till skillnad från det mot Örebro så tycker jag Malmös andra mål lämnar mer att önska från målvakten. Utöver det gör han det han ska.

Joe Mendes: 3
På förhand var frågan om Mendes skulle klara av att leverera mot ett lag som Malmö, men efter kvällens insats ser jag honom som lagets bästa högerback för tillfället. Att han defensivt klarar av att stå upp så bra som han gör mot seriens bästa ytter i Birmancevic imponerar.

Per Karlsson: 2
Att bäst före datumet gått ut för trotjänaren har inte undgått någon. När Pertan har bollen agerar han nästan som att det vore en bomb vid hans fötter vilket gjorde det tacksamt för Malmö att pressa.. Defensivt står han inte för något större misstag och är idag bättre än sin mittbackskollega

Sotirios Papagiannopoulos:  1
Det börjar bli parodiskt att se Sotte slarva med boll och mot Malmö var det vid flertalet tillfällen nära att orsaka baklängesmål. Mittbacken håller på att spela sig ur startelvan vilket kändes otänkbart för inte allt för längesen. 

Erick Otieno: 3
Kenyanen är precis som alltid en av planens bäste. Både defensivt och offensivt så levererar ytterbacken på en otroligt hög nivå. Att som supporter till en klubb i allsvenskan vänja sig vid att se en spelare som honom i ens laget är få förunnat. 

Bilal Hussein: 2
En svår match för en spelare som Bilal att briljera då laget knappt fick låna bollen under stora delar av matchen. Spelar fram till ett av Nabils mål men är utöver det osynlig.

Sebastian Larsson: 2
Fick slita mycket utan boll och det är något han verkligen kan. Den brytning han gjorde i matchminut 20 när Nanasi befann sig i ett gyllene läge var anledningen till att den sistnämnde inte rullade in 1-0 för Malmö. Var något slarvig i de fasta situationer som AIK hade.

Yasin Ayari: 2 
En svag tvåa får unge Ayari som inte fick ut mycket av sitt spel idag. Det är inte lätt att briljera som spelare i offensiven när det andra laget trycker på men visst var det en blek insats från Ayari. 

Nicolas Stefanelli: 2
Sydamerikanen var inte riktigt så inblandad i offensiven som man vant sig vid. Inledningsvis av matchen är han en av de spelare som verkligen sätter press på Malmö med den höga pressen men sedan försvann han allt mer. Har några lägen där han lossar avslut istället för att passa bollen till medspelare. 

Zachary Elbouzedi: 1
Mycket slarv och få initiativ från kantspelaren under matchen. Kom inte till mycket och borde nog ha blivit utbytt i slutet. Yttern som visat att han kan leverera från vänsterkanten har stått för två svagare insatser nu. Frågan är om det är till höger han är som bäst.

Nabil Bahoui: 4 
Spelmässigt var anfallaren inte särskilt bra, men gör man två mål i Malmö så blir det nästan per automatik en fyra i betyg. Vid båda målen visar Nabil upp vilken bra avslutare han är och jag är övertygad om att målen kommer fortsätta att komma även i Allsvenskan. 

AAA (In 71): 3
Efter en svagare insats mot Örebro så visade den unge talangen vad han går för när han kom in och gjorde skillnad. Ligger bakom kvitteringen och tar sig förbi spelarna i ljusblått mest hela tiden. Är så när på att skjuta in ett ledningsmål på förlängningen efter att själv ha vunnit bollen, men en misstänksam brytning från Pena hindrade honom från att komma till skott. 

Axel Björnström (In 90) :2
Direkt in i hetluften för Björnström som kom in i samband med den första förlängningskvarten. Nyförvärvet gjorde varken bu eller bä, men kul att se Acke i AIK-tröjan!

Erik Ring (In 106)
För lite speltid för att bedömas.

Jesper Ceesay (In 106)
För lite speltid för att bedömas.

Henry Atola Meja (In 106)
För lite speltid för att bedömas.

Håller ni med om betygen? Vad är era tankar om domsluten? Ska Nordfeldt göra det bättre på Malmös andra mål?

Filip Barkman2022-03-14 22:17:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen