Eleda Stadion, 2021-09-18 15:00

Malmö FF - Djurgården
1 - 1

Spelarbetyg: Malmö FF - Djurgårdens IF
Jakob Widell Zetterström fick en fyra i spelarbetyg efter 1-1-matchen mot Malmö FF.

Spelarbetyg: Malmö FF - Djurgårdens IF

Toppmötet mellan Malmö FF och Djurgården blev en spännande batalj. Efter varsitt mål fick båda lagen nöja sig med ett kryss. Här är våra spelarbetyg.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga


Widell Zetterström 4
Står för tre klassräddningar idag och är en stor anledning till att Djurgården lyckas få med sig en poäng hem idag. Förutom de tre toppräddningarna spelar han väldigt stabilt. Kan slipa lite på sitt spel med fötterna då någon inspark för mycket går ut till inkast.

Nyholm 1 (ut 64)
Får återigen spela högerback. Gör det okej för att vara på fel position. Men det är för dåligt att tappa boll på det sättet i eget straffområde och sedan ge bort en solklar straff.

Une Larsson 3
Gör många fina brytningar idag och känns trygg med bollen, som vanligt.

Ekdal 4
Gör mål för andra matchen i rad. Förutom målet gör han en jättebra insats. Inte minst i Djurgårdens uppspelsfas då han flera gånger spelar bort Malmös presspel.

Käck 3
Hade stundtals lite svårt när Malmö anföll på hans kant. Men han löser alla situationer bra, plus att han gör en fin assist till kvitteringsmålet.

Schüller 3
Skadar sig redan i första halvlek, men trots det krigar han på hela matchen. Vinner mycket boll och är stabil i passningsspelet.

Finndell 2 (ut 64)
Sliter på bra som vanligt och känns bolltrygg, trots att Malmö försöker pressa högt. Han borde dock gjort mål i inledningen av andra halvlek, när han får ett skottläge helt fri i Malmös straffområde.

Eriksson 3
Malmö hade en tydlig taktik idag. Det var att stoppa Eriksson till varje pris. Det krävdes hårda tacklingar och stundtals fult spel, men Malmö lyckades ganska bra med taktiken. Dock vägrade “Mange” att vika ner sig och matchen igenom försökte han ta sig loss från försvaret och oftast fick han iallafall med sig en frispark.

Chilufya 3
Han gör en riktigt bra insats idag. Han har ett skott i ribban, spelar fram Findell till ett grymt läge och lyckas två gånger springa sig fri från försvaret. Men trots det lyckas han inte ta sig in i målprotokollet. Om han bara slipar på avsluten kan han börja ösa in mål på den här nivån.

Asoro 2 (ut 56)
Får inte ut någonting idag. Men trots det står Asoro för en bra insats då han ständigt hotar försvaret med sin fina teknik och snabba löpsteg. Känns som en tydlig etta på anfallspositionen.

Radetinac 3 (ut 84)
Är Djurgårdens bästa spelare offensivt i första halvlek. Han har tydligt övertag på sin gamla lagkamrat Felix Beijmo. Hade stolpträffen gått stolpe in istället hade han fått högre betyg. En stark trea.

Bärkroth 2 (in 56)
En svag tvåa. Han slarvar bort ett riktigt bra kontringsläge och lyckas egentligen inte skapa något alls offensivt.

Banda 3 (in 64)
Sliter på duktigt i defensiven, samt slår en fin pass till Chilufya som resulterar i ett friläge.

Cornic 2 (in 64)
Svår match att göra sitt andra Allsvenska inhopp i. Ser stundtals lite valpig ut och Malmö tar sig relativt enkelt förbi på hans kant. Men offensivt följer han med mer än Nyholm och visar upp spännande kvaliteter.

Löfgren (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2021-09-18 18:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården