Malmö FF - Djurgården
2 - 3

Spelarbetyg: Malmö FF - Djurgårdens IF
Hampus Finndell var en av många spelare som spelade upp sig i andra halvlek.

Två halvlekar med totalt skilda spelarprestationer blev till slut en 2-3-seger borta mot Malmö FF. Forum 1891 har graderat spelarnas insatser.

Jacob Widell Zetterström - 2
Ingen bra första halvlek för Widell Zetterström. Två bra lägen för MFF, men det är två bollar som gick väldigt nära Djurgårdsmålvakten. Likt resten av laget en bra andra halvlek, men har inte så mycket att göra.

Piotr Johansson - 3
Tillbaka på högerbacken efter ett mittbacksvikariat. Dribblade sig fint igenom förstapressen som så många gånger förr, men inte lika delaktig i det offensiva spelet. Kunde varit starkare vid Malmös andra mål, men sätts samtidigt i en tuff situation.

Jesper Löfgren - 2
Stod illa till vid första målet och även andra målet kom på hans sida av straffområdet. Ska sägas att han spelade upp sig rätt rejält under andra halvlek. Hade en hel del fina brytningar, men nådde inte riktigt upp till den nivå som Ekdal brukar hålla i passningsspelet.

Marcus Danielson - 3
Stundtals lite vilsen under den första halvleken då han förlorade en nickduell mot den betydligt mindre Rakip och låter Kiese Thelin springa in bakom honom lite för lätt. Dessa aktioner ledde sådan tur är inte till några mål, men å andra sidan borde han nog ha varit några snäpp närmre Rakip vid första målet. Revanscherade sig med en stensäker straff i matchens slutminuter och bidrog starkt till andra halvlekens fullkomliga trygghet på egen planhalva.

Elias Andersson - 3
Omskolade Andersson fortsatte kombinera och fylla på ute på vänsterkanten. Samspelet med resterande offensiva pjäser satt, även om defensiven inte var hans starkaste sida. Gör inte bort sig defensivt idag och satte målet som påbörjar vändningen.

Hampus Finndell (ut 97) - 3
Lät likt Löfgren bollen glida förbi sig vid första målet, men gör i övrigt en solid insats. Enormt viktig med sin bollbehandling och sitt passningsspel, men även närvaron i offensivt straffområde. Skapar förvirring hos motståndare varje gång han fyller på i straffområdet.

Rasmus Schüller (ut 61) - 2
Inte lika brytningsstark som han brukar vara. Finländaren brukar vara den som plockar upp nästan komiskt många andrabollar, men under den första halvleken var det ett Djurgården som led av att Schüller inte kom upp i nivå.

Magnus Eriksson - 3
Ständigt inblandad i Blårändernas offensiv. Fick av ett farligt skott som seglade precis ovanför det bortre krysset precis innan Malmö gjorde 2-0. Missade markering vid första målet och tappar bollen vid andra, spelade, trots det, upp sig till en trea.

Gustav Wikheim (ut 87) - 3
Norrmannen kombinerade ständigt fint på sin kant och bidrog till en hel del farligheter i kombinationsspel med Magnus Eriksson och Elias Andersson. Kommer inte riktigt igenom någon gång, men det blev farligt snabbt när WIkheim fick bollen.

Victor Edvardsen (ut 61) - 1
Edvardsen har inte sett ut att vara sig själv ända sedan insatsen mot IFK Göteborg. Vissa tendenser till fint kombinationsspel, men hamnade isolerad ute på kanten någon gång för mycket. Bra agerande vid första målet, men inte mycket att skriva hem om annars.

Joel Asoro - 4
Den enda i Djurgården som höll hög nivå i den första halvleken. Ska inte tillskrivas assisten till första målet, men hans snabbhet där, kombinerat med brytningen direkt efter 2-2 och löpförmågan som fixade straffen är nog för att kvittera ut fyran. En relativt anonym fyra, men är inblandad i mycket som blir bra för Djurgården

---

Kalle Holmberg (in 61) - 3
Det tog mindre än en minut från att Kalle Holmberg byttes in till det att han gjorde 2-2. Målet i sig var ingen dunderprestation, men det, kombinerat med hans förmåga i presspelet bidrog starkt till Djurgårdens vändning.

Besard Sabovic (in 61) - 4
En gigant från det att han äntrade planen. Bröt bollen flera gånger och höjde intensiteten i Blåränderna. Stod även för den öppnande passningen till Asoros friläge.

Haris Radetinac (in 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pierre Neurath Bengtsson (in 87)

Emmanuel Banda (in 97)

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.