Strandvallen, 2020-11-29 17:30

Mjällby - Djurgården
2 - 1

Spelarbetyg Mjällby - Djurgården: "Avslutet är på en korpennivå"

Spelarbetyg Mjällby - Djurgården: "Avslutet är på en korpennivå"

Efter ytterligare en förlust i höstmörkret gör att DIF med största sannolikhet spelat bort Europaplatsen för i år. 2-1 nederlaget borta mot Mjällby gör att blåränderna får sikta in sig på fjärdeplatsen inför den sista matchen. En stor, stor besvikelse. Här kommer spelarbetygen efter matchen. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Vaiho 3
Gör en väldigt svettig parad i första halvlek och är stabil matchen igenom. Något osäker på ett par fasta situationer men kommer undan med ett bra betyg. Kan inte göra något på målen.

Käck 2
Märks att han lider av att vara vänsterfotad på högerkanten. Slår bort en del passningar som gör att Mjällby får farliga kontringar. Gör det annars stabilt på en ovan position.

Une Larsson 2
Blir en hel del kamp där Une står upp bra. Vinner de flesta duellerna och låter inte Ogbu eller Bergström styra och ställa.
 
Berg 3
En bra insats. Visar skillnaden när han är på planen och borde med lite bättre skärpa kunnat gjort både ett och två mål. Vinner allt på huvudet! Men kanske gjorde han det en gång för mycket när han bara borde släppt ut frisparken som leder till 2-1 målet.

Augustinsson 2
Försöker hela tiden framåt och även om det slarvas ibland så får DIF många fördelar från Jonis offensiva räder. Med bättre kvalité i inläggen skulle han få en stark trea men nu landar betyget på två.

Karlström 3
River och sliter i en match där det inte är något skönspel alls. Tar duellerna och är ofta framgångsrik. Spelmässigt en ganska bra insats men har väl fortfarande inte träffat mål i årets allsvenska?

Edwards 2 (Ut 80)
Försöker ofta få till något offensivt men det vill sig inte riktigt i dag. Sticker inte ut på något sätt vilket kan vara både bra och dåligt. Men jag hade nog behövt se mer av Edwards i dag för att känna att det här är en ersättare till Ulven nästa säsong.

Ulvestad 2
Kommer ofta in i fina ytor men där tar det oftast slut. Fastnar lite i tankarna när den avgörande passningen ska slås och då hinner Mjällby samla sig. Inte hans bästa insats men det är också en plan med små väldigt lite ytor och då är det svårt att göra mycket kreativt.

Radetinac 3
Skulle säga att Radetinac är bäst på planen i dag igen. Pådrivare och vill alltid framåt, håller i bollen bra och tar ofta rätt beslut. Med lite bättre skärpa i sista tredjedelen hade Haris fått en fyra. Men det är också lite många gånger den här säsongen det har sett likadant ut. Kunde levererat årets mål med lite tur.

Chilufya 3 (Ut 63)
Utmanar konstant och det hade uppenbarligen behövts mer av Chili den här säsongen. Kommer ofta förbi sin gubbe och borde också fått minst ett assist till Holmberg. Får känslan av att en skadefri Chilufya kan göra stordåd i Allsvenskan nästa år.

Holmberg 1,5 (Ut 63)
Det är alldeles för mycket upp och ner med Holmberg i år. Kommer till fina lägen men har inte tillräcklig skärpa i avsluten. I början på andra halvlek levererar han en miss och ett avslut som är på en korpen-nivå och något som inte får förekomma i Djurgårdströjan. Bättring!

Avbytare:
Eriksson 3,5
(In 72)
Visar äntligen upp sitt rätta jag. På en blöt och svårspelad gräsplan i Sölvesborg får Mange äntligen ut sina kvalieér och bidrog med ett enormt driv. Gör mål, står för flera brillianta framspelningar och med lite bättre nivå på avsluten hade han kunnat göra något mål till. Är nog precis det som behövdes för Mange personligen, även om det blev förlust.

Kujovic 1 (In 72)
Kallare prestation än vädret där ute just nu. Är överallt och ingenstans på planen och känns väldigt lätthanterlig för alla försvarare i Allsvenskan. Dags att skeppa bort efter säsongen.

Bärkroth 2 (In 72)
Försöker mycket. Men det är allt som oftast för dålig kvalité i både passningsspel och inlägg. Det blir ett konstant “nu jävlar” när han kommer runt på kanten, men det slutar nästan alltid i ingenting. Känns som att jag skrivit samma sak hela säsongen om Bärka.

 

Daniel Bergholm2020-11-29 20:22:00
Author

Fler artiklar om Djurgården