Spelarbetyg mot Helsingborgs IF
Haron Ahmed Zubair och Victor Söderström efter matchen mot Helsingborg.

Spelarbetyg mot Helsingborgs IF

Bedömningsskala:
1 – Under all kritik
2 – Underkänd
3 – Godkänd
4 – Bra
5 – Mycket bra
6 – Världsklass


Jonathan Viscosi 4
Viscosi följde upp sin starka insats mot Häcken med en stabil prestation. Även om Helsingborg inte tvingade honom till många räddningar ger nyförvärvet en känsla av trygghet där bak.

Samouil Izountouemoi 3
Izountouemoi fick kliva in i startelvan och gör inga större misstag. En genomgående trygg insats där han jobbar hårt både hårt hem och framåt. Spännande att se vad han kan åstadkomma offensivt framöver med fler lägen att utmana.

Christoffer Styffe 3
Lagkapten Styffe stod för en stabil insats där han passar bra in i det nya systemet med trebackslinje. Med större täckning bakåt tar han många gånger initiativ framåt med blandat resultat. De lyckade gångerna var det upprinnelsen till ett par bra anfall men när det misslyckas blir laget ibland sårbara för omställningar.

Irfan Jasarevic 3
Jasarevic är som vanligt aggressiv i försvarsspelet och vinner boll bra. I gårdagens match märktes han inte till särskilt ofta vilket får ses som ett bra betyg på en mittback.

Rassa Rahmani 4
Nyförvärvet Rahmani har fått stort förtroende i inledningen av sin dalkurdkarriär och det är lätt att se varför. Han är trygg med bollen och spelar upp den säkert. Då han utmanas har han snabbhet och fysik för att vinna sina dueller.


Alex Simovski 4
Simovski har kommit in och gjort vänsterkanten till sin. Bra med boll och ofta delaktig framåt, han har även motor att ta sig hem och släpper inte mycket farligt förbi sig. Lämnade inte något jättestort avtryck mot HIF men ser ut att bli en viktig kugge i detta lagbygge.

Suleman Zurmati 4
Zurmati var en av Dalkurds jämnaste spelare förra året och har fortsatt i samma bana. Han vinner mycket boll och fördelar den säkert vidare. Hans erfarenhet från seniornivå lyser igenom och han ser ofta ut som en veteran trots sin unga ålder.

Haron Ahmed Zubair 5
Zubair går från klarhet till klarhet. Han har kommit in bra och ser redan ut att kunna bli en nyckelspelare. Med sin låga tyngdpunkt dansar han runt på mittfältet utan att någonsin se hotad ut. Otroligt spännande spelare att följa denna säsong.

Gustav Berggren 4
Berggren gör sin första start sedan fotskadan han ådrog sig i matchen mot IF Karlstad i oktober förra året. Säker med boll och i passningsspelet, noteras för assisten på 1–0 målet. Förhoppningsvis kan han bidra med flera poäng i år.

Ezequiel Montagna 3
Montagna ser definitivt ut att kunna bidra med spetsen som kommer behövas denna säsong. Han är teknisk och löpvillig men syntes tyvärr inte till jätte många gånger i gårdagens match, han kommer dock säkerligen vara en viktig pjäs 2021.

Farhan Shakor Tawfeeq 5
Tawfeeq gör sin första start och ser verkligen till att svara på förtroendet. Stod för två mål och kunde mycket väl gjort ett till. Bjuder inte alltid på den mest finslipade bollbehandlingen men spelar med hög energi. I denna match kliver han fram som en riktig måltjuv och vi hoppas att han kan fortsätta spruta in mål framöver.

Övriga spelare
Inbytta spelare kom in i matchen i ett skedde där Helsingborg tagit över mycket av bollinnehavet, det blir där med svårt att gallra fram utstickande prestationer men helhetsbilden är att alla klev in och gjorde en godkänd insats.
 

Anton Fahlstedt2021-02-28 16:41:00

Fler artiklar om Dalkurd FF