-
-

Spelarbetyg Norrköping - Djurgården: “Det håller inte för att utmana i toppen"

Spelarbetyg Norrköping - Djurgården: “Det håller inte för att utmana i toppen"

Blåränderna tog sig tillbaka till guldplatsen för att återigen ta sig an IFK Norrköping på ett öde Östgötaporten. En bättre prestation men ett bedrövligt resultat. Här är betygen på Djurgårdens spelare. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Vaiho  2

Ska göra det bättre när han tvekar vid pekings 1-0 mål. Gör i övrigt mycket av det han ska och även någon riktigt bra räddning. Kan inte lastas för de övriga målen. En bättre prestation än senast men frågetecknen finns kvar. Dags att testa PK? 

Witry 2,5

En bra första halvlek men slarvar en del i passningsspelet och borde kunna bidra ännu mer i offensiven. Mattades av för mycket i andra halvlek men var väl för dagen närmast en 3:a i betyg i blåränderna.

Une Larsson 2

Svårt att skylla problemen i försvaret på Une, men ska ändå vara bärande och att då släppa in 3 mål som mittback i Djurgården är inte accepterbart. 

Berg 2

Stod inte att känna igen och slarvade vid ett flertal tillfällen. Borde prestera bättre i en stormatch men kanske fortfarande har en del av startsträckan kvar innan han kommer i ordentlig form. 

Käck 2

Svårt att sätta ett betyg. Följer med bra under en stor del av matchen och skapar en del lägen i offensiven. Svag defensivt idag och därmed svårt att få ett “bra” betyg när man tar med de 3 insläppta.

Karlström 1 (Ut 73)

Återigen en svag insats av Karlström som ser tung ut och seg i vändningarna. Kanske gymmat för mycket under den långa försäsongen? Tappar boll på fel ställen och bidrar inte nämnvärt i offensiven. Bra bit kvar till fjolårs-formen.

Ulvestad 2

Gör det han ska i passningsspelet men går bort sig flera gånger defensivt vilket är extremt ovanligt. En svag prestation med Ulvestad mått-mätt och vi får hoppas att dagens prestation var en engångsföreteelse.

Holmberg 1 (Ut 56)

Var bidragande offensivt senast men idag var det en iskall Holmberg som vi fick se. Missade många enkla väggspel och var inte alls bidragande på det sättet man hade hoppats på. Skapade väldigt lite för hans roll som nummer 10. Dags att vila honom i nästa match?

Radetinac 2 (Ut 56)

Kändes vass i första halvlek. Ville utmana och hade övertag på Pekings vänsterback. Hände däremot nästan ingenting offensivt och det håller inte i ett lag som ska utmana i toppen. Borde inte starta nästa match.

Chilufya 2 (Ut 56)

Kim och Tolle testade Chili på topp för att eventuellt få ut någon form av Buya effekt från förra året. Föll inte väl ut i praktiken och var för alldeles för lätt att plocka bort för mittlåset i Norrköping. Försökte att hota en del vilket ger ett godkänt betyg men gör sig bättre på en kant än så länge.

Bärkroth 2

Piggheten från senast var inte alls där idag. Hotade några gånger men slarvade alldeles för mycket när han kom till att utmana. Kom egentligen bara igenom en gång då han borde gjort mål men touchen fanns inte där idag, vilket hämmade Bärkroth som inte alls kom till sin rätt. En besvikelse.

Avbytare

Edwards 1 (In 56)

Svagt inhopp återigen och det går inte att känna igen den gode engelsmannen. Behöver höja sig. 

Kujovic 1,5 (In 56)

Bidrar inte speciellt mycket och idag var det enbart frustrerande att se inhoppet. Ger lite mer tyngd än Chili men man måste kunna förvänta sig mycket mer.

Ring 2 (In 56)

Känslan är att Ring inte trivs som inhoppare. Kommer inte in i matchen och får inte samma övertag mot sin ytterback som han normalt lyckas få. Svår situation i matchen men bidrar alldeles för lite offensivt för att få ett positivt intryck av dagens prestation.

Walker (In 73)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-06-21 19:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården