Spelarbetyg Örebro-Djurgården: "Banda växer för varje match som går!"

Djurgården tog en sedvanlig seger borta mot Örebro. 3-0 skrevs slutresultatet till i en match som lämnade många positiva DIF-besked.

Bråtveit 2

Behövde inte göra en enda räddning på hela matchen. Men för att vara en målvakt som är känd för sina fötter har han lite för många utsparkar som går till fel adress.

Witry 3
Gjorde en snygg assist på hörnan till Banda och stod överlag för en fokuserad insats.

Une Larsson 3 (Ut 67)
Kan låta lite tjatigt, men Une gör i stort sett aldrig en dålig match. Dom 67 minuterna mot ÖSK var inget undantag då mittbacken gjorde precis det han skulle.

Nyholm 4
Ser så tryggt ut när Nyholm spelar fotboll i blårandigt. Blandar säkert positionsspel med aggressiva brytningar. En minst sagt bra back-up till Erik Berg.

Augustinsson 2 (Ut 46)
Stark i det defensiva spelet, mycket tack vare sin snabbhet och styrka. Fick vila hela andra halvlek inför onsdagens Champions League-kval. Klart godkänd insats av Augustinsson.

Edwards 3
Överlag en bra prestation av Edwards men han blandar och ger lite för ofta. Kan i en sekvens stå för en perfekt crossboll för att sedan slå en sidledspass på måfå till en Örebrospelare.

Karlström 4
Visade vägen med sitt presspel. Låg även bakom flera spelvändningar med sin fina passningsfot. Kapten Karlström såg till att Djurgården dominerade matchen på Behrn Arena.

Ring 2 (Ut 67)
Försvann inte ur matchbilden på ett sätt som han tidigare tenderat att göra men hade problem att uträtta något konkret. Stod för svaga avslut och dåliga bollmottagningar.

Banda 4 (Ut 80)
Banda växer för varje match som går! Visade prov på skickliga passningar och spelförståelse. Nickade snyggt in 1-0 precis före halvtidsvilan. Borde dock kunnat utnyttja sina lägen bättre och gjort något mål till.

Radetinac 3
Yttern var tillbaka från sin skada och visade varför han startat så många matcher i år. Är väldigt nyttig för laget med sitt slit och erfarna spel. Står däremot för alldeles för många svaga avslut när det väl gäller.

Holmberg 2 (Ut 74)
Bidrar starkt till Djurgårdens presspel. Kombinerar ofta med sina medspelare, med varierande resultat. En godkänd insats från Holmberg som dock borde kunnat lämna planen med något mål eller assist.

Käck 2 (In 46)
Ser inte ut att spela med samma självförtroende som 2019 men gjorde ändå en godkänd andra halvlek.

Berg 2 (In 67)
Hoppade in bredvid Nyholm och gjorde det han skulle sista 25 minuterna.

Bärkroth 3 (In 67)
Gjorde äntligen comeback efter sin tunga skada. Fick kröna inhoppet med ett turligt men viktigt 2-0-mål.