Spelarbetyg: Örebro SK – Djurgårdens IF
En bra insats av lagkapten Eriksson

Spelarbetyg: Örebro SK – Djurgårdens IF

Djurgården åkte till Närke och bärgade tre mycket viktiga poäng i guldstriden efter ett psykologiskt viktigt mål precis innan halvtidsvilan. Här kommer spelarbetygen från kvällens vinst.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dåliga

Vasyutin 3

Sprider ett lugn och en trygghet runt sig och det märktes att backlinjen trivdes med att ha Vasyutin tillbaka i målet idag. Är mycket duktig i luftrummet och tar det han ska ta. Bra comeback av Vasyutin!

Nyholm 3 (ut 73)
Nyholms bästa insats som högerback. Spelar med en aggressivitet i försvars- och presspelet som tillför mycket till laget under kvällen. Följer ofta med i anfallen och bidrar även i den delen av spelet. 

Une Larsson 3
En bra insats av Une Larsson, stabil med bollen vid sina fötter och är säker i positioneringen idag. Har en nick i ribban i slutet av matchen. Drog på sig ett gult kort i inledningen av den andra halvleken.

Ekdal 3
Är mycket bra med bollen vid sina fötter och det är som balsam för själen när han driver bollen högre upp i planen. Har även visat sig vara duktig på att hitta fina djupledspassningar. En bra insats av Ekdal som varnades efter en kvart och missar mötet med Halmstad nästa vecka.

Käck 3
Gör sin bästa insats på väldigt länge. Följer med i anfallsspelet och gör det bra defensivt.

Banda 2 (ut 46)
Gör det så psykologiskt viktiga 1 – 0-målet precis innan halvtidsvilan. I övrigt såg vi inte mycket av Banda och faktum är att spelet kollektivt fungerade avsevärt mycket bättre när han ersattes av Edwards i halvtid. Har defensiva brister som utnyttjas av motståndarlaget. Godkänd.

Finndell 3
Mycket fina crossbollar och spelvändningar matchen igenom och sköter den defensiva balansrollen på ett bra sätt under dagen. Har växt ut till en viktig kugge i laget under säsongen.

Eriksson 3
Bra tillslagsfot. Har ett skott i underkanten av ribban i den första halvleken. Står för många fina passningar och crossbollar. Krigar alltid in i det sista och fixar enormt mycket frisparkar för laget.

Chilufya 3 (ut 73)
Utmanar ofta och för det mesta med lyckat resultat. Tröttnade i den andra halvleken och drog på sig säsongens första varning.

Asoro 2
Assisterade till Bandas 1 – 0 mål. Blir stundtals isolerad och har inte flytet med sig. Gör det bra vid de flesta aktionerna skall tilläggas samt gör det bra i presspelet. Godkänd.

Radetinac 3 (ut 84)
Äntligen var Haris Radetinac tillbaka i sin rätta position, och som han behövs i anfallsspelet. Tillför mycket med sin finurlighet och smartness. Slog inlägget som till slut ledde till matchens enda mål.

Edwards 3 (in 46)
Vilken insats av Curtis idag! Mycket imponerande med tanke på den bristfälliga speltiden han fått i år. Är andra halvlekens bästa spelare och vid ytterligare avstängning/skada på de ordinarie mittfältsspelarna så kan vi nog förvänta oss att Edwards i sådant fall kommer få fler chanser. Gör det bra defensivt, i presspelet och slår många fina passningar. Det här vill vi se mer av, Curtis!

Löfgren (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bärkroth (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Cornic (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Förtjänade någon spelare ett högre betyg? Förtjänade någon ett sämre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton.

 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-10-31 20:38:00
Author

Fler artiklar om Djurgården