Östersund - Djurgården
0 - 3

Spelarbetyg: Östersunds FK - Djurgårdens IF
Djurgården körde över Östersund, vilket innebär att Blåränderna tar tillbaka serieledningen.

Djurgårdens IF åkte norrut, för att möta den Allsvenska jumbon. Efter en första halvlek där Djurgården lyckades göra hela tre mål så var matchen redan över innan halvtidspausen. Här är våra spelarbetyg från Blårändernas 3-0-vinst.

Vaiho 3

Det kan vara en tuff uppgift att behöva ställa sig i målet, efter att ha nött bänk en hel säsong. Men känslan var att det redan stod 3-0 innan Tommi syntes i bild. Däremot får han några skott mot sig i andra halvlek, samt stoppar ett friläge, vilket måste anses som en bra match.

Radetinac 3
Spelar återigen som högerback. Slarvar lite i uppspelsfasen och slår bort någon boll för mycket. Men när han väl kommer upp högt i banan gör han det lika bra som vanligt.

Une Larsson 4 (ut 60)
Gör en klockren defensiv insats och under timmen Une är på planen har Östersund knappt haft ett enda anfall. Sedan toppar han sin fina insats med ett högklassigt avslut på halvvolley, som går rakt upp i krysset. Riktigt snyggt.

Ekdal 3
Det blev inget mål i fjärde matchen i rad. Men en hållen nolla och ett bra offensivt spel är gott nog från den unga mittbacken.

Käck 3
Likt sin kollega på högerbacken slarvade Elliot stundtals med bollen. Men i helhet gör han en bra match och fyller konstant på i offensiven.

Schüller 3 (ut 60)
Den finska magneten vinner som vanligt mycket boll och är säker i passningsspelet. Fick foten omlindad när han byttes ut efter timmen. Men förhoppningsvis ska det inte vara någon allvarlig skada.

Finndell 3 (ut 81)
Sliter på konstant och tar många löpningar som öppnar upp för sina medspelare. Är dessutom väldigt trygg i passningsspelet.

Eriksson 3
Är dominant i första halvlek och ligger bakom det mesta i Djurgårdens anfall. Hans andra halvlek är dock inte lika bra, då han och övriga på planen såg ut att bara vilja spela av matchen.

Chilufya 4 (ut 45)
Såg riktigt spelsugen ut idag och gjorde snygga finter, bra framspelningar och försök till rabona-inlägg. Men det snyggaste var när han sköt ett stenhårt långskott, som satt precis i krysset. Kanske årets mål?

Holmberg 3
Gör sin bästa match på länge då han är involverad i många anfall och ser samspelt ut med de andra offensiva spelarna.

Asoro 3 (ut 72)
En av Joels bättre matcher i Djurgårdströjan. Gör flera snygga finter och lyckas dessutom styra in ett mål.

Bärkroth 2 (in 45)
Byts in i halvtid och då är matchen redan död. Gör varken något bra eller dåligt.

Löfgren 2 (in 60)
Matchen är helt död när Löfgren byts in och han gör det han ska utan att synnas allt för mycket.