Platinumcars Arena, 2024-07-08 19:00

IFK Norrköping - Djurgården
1 - 3

Spelarbetyg - Peking räckte inte till i återstarten
Nyman kunde inte tro sina ögon efter den uteblivna straffen.

Spelarbetyg - Peking räckte inte till i återstarten

Initialt gick ny energi att skönja i nästjumbon IFK Norrköpings förfaranden på Platinumcars Arena. Ganska snabbt stod det dock klart att Djurgården var lite för bra. Två omdiskuterade domslut inom loppet av två minuter gjorde att luften gick ur Kamraterna, som inte hade någonting att säga till om. David Mitov Nilsson välkomnades tillbaka, Sigurgeirsson nätade läckert och Vito stod för ett lovande inhopp. Små ljusglimtar i ett mörker som förblir tätt efter 1-3-torsken. Här följer betygen!

Betygsskalan:
1 Underkänd
2 Svag
3 Godkänd
4 Bra
5 Mycket bra
6 Redo för bättre liga
7 Landslagsklass

David Mitov Nilsson 2
Oturlig. Kan inte bli godkänd med tre insläppta i återkomsten, men går inte heller att lasta för något av målen. Även för ett otränat målvaktsöga framstår räckvidden som extremt mycket värd. En uppgradering. 

Daniel Eid 1
Slarvigt passningsspel. Lösa passningar rakt in i banan på egen planhalva var det första man lärde sig att undvika som liten knodd. Fick i sekvensen direkt efter köpa korv. Försöker få Sabovic utvisad med en av de sämre skådespelarinsatserna i år. Undermålig.

Amadeus Sögaard 2
Mycket, mycket bekvämare med boll när han får spela till höger i mittlåset. Försvararbetet utan densamma lämnade en del övrigt att önska. Bör likväl få fler chanser då någon slags defensiv kontinuitet är önskvärd.

Max Watson 2
Glömde Hümmet i kampen om andrabollen vid det omdiskuterade 0-1-målet. Inte lika drabbad som sina kollegor av att spela på fel sida, även om han inte riktigt utstrålade samma trygghet. Behöver vara mer resolut. 

Yahya Kalley (ut 75) 1
En blek insats i planens bägge ändar av Kalley. Eller ja, till den offensiva tog han sig aldrig. Bakåt hamnade han tidigt i trubbel mot Therkildsen. Frustrerad och varnad efter en synnerligen onödig eftersläng. Avstängd nästa. 

Ismet Lushaku (ut 90) 3
Inledde med ett massivt självförtroende. Ibland innebar det dyrbara bolltapp, ofta tillät det IFK att ta sig ur trängda situationer. Föll ur matchbilden när Djurgården kontrollerade boll i den andra halvleken. Låg bakom snudd på samtliga sekvenser där laget var lyckade i speluppbyggnaden från backlinjen. I mitt tycke Matchens IFK:are.

Arnór Traustason 3
Var något mer harmonisk än innan uppehållet och hade flera sekvenser med individuell briljans, utan att det mynnade ut i något av värde. Putt från 0-2 och in i mål, av begripliga skäl. Omgärdas alltjämt av flyttrykten och kan vara förlorad inom kort.

Ture Sandberg (ut 75) 1
Tappar en offsidestående Nguen på 0-1-målet, passiv på 0-2. Väger för lätt närkampsspelet vilket även föranleder frisparken som renderar i 1-3. Mot erfarne Ekdal och company räckte Sandberg dessvärre inte till.

Tim Prica (ut 46) 1
Inte särskilt involverad i det öppna spelet. När Prica väl var det var han dessvärre ständigt misslyckad. Hotade inte en-mot-en och slog bort passningar i fina omställningslägen. Varnad och utbytt i paus. 

Ísak Andri Sigurgeirsson 3
Ett litet stycke fanns komponerat om att det saknades självförtroende och att Sigurgeirsson behöver bli mer direkt. Sedan kom det magiska 1-2-målet, där det isländska trollspöt talade. Mer sånt, snälla Ísak.

Totte Nyman (ut 75) 2
Hade i vanlig ordning den otacksamma uppgiften att ensam ta sig an två-tre försvarare på rena chansbollar. I det felvända spelet med bollen vid fötterna är Nyman suverän. I övrigt sliter han utan att få betalt. Skulle givetvis ha fått med sig en straff. 

Inhoppare: 
Vito Hammershøy-Mistrati (in 46) 3
Jag är sällan nådig mot Vito, som brukar vara ett spöke. Den timide dansken stod emellertid för ett piggt inhopp och var involverad i nästan allt som IFK skapade i andra halvlek. Startar som tia mot Västerås?
Marcus Baggesen (in 75)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
Kristoffer Khazeni (in 75)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
Carl Björk (in 75)
Spelade för kort tid för att betygssättas.
Jesper Ceesay (in 90)
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Ej inbytta:
David Andersson
Isak Ssewankambo
Dino Salihovic
Kevin Höög Jansson

Andreas Alm 2
Tudelat kring Alm. Mitov Nilsson, Sigurgeirsson och Sandberg in i elvan var välkomna val även om utfallet var blandat. Med Prica-bytet visade han en responsivitet som vi inte såg röken av under vårsäsongen. Likgiltigheten i uppförsbacke i den andra halvleken är däremot både såväl intakt som plågsam. Chansbollar kan omöjligen vara det bästa receptet. I slutskedet fick vi inte ens det. 

IFK Norrköping - Djurgårdens IF 1-3 (0-1)
Första halvlek: 0-1 Dennis Hümmet (13’)
Andra halvlek: 0-2 Tobias Gulliksen (60’), 1-2 Ísak Andri Sigurgeirsson (63’), 1-3 Besard Sabovic (68’)
Skott: 6-10
Skott på mål: 2-5
Hörnor: 3-7
Varningar Norrköping: Tim Prica, Yahya Kalley, Ismet Lushaku
Varningar Djurgården: Peter Therkildsen, Besard Sabovic, Magnus Eriksson
Publik: 12 616
Domare: Joakim Östling. Jag kan inte för mitt liv förstå hur Totte inte får straff i den elfte minuten. Kort därpå assisterade en offsidestående Nguen 0-1-målet och någonstans där var första halvlek tappad. Efterslängar, protester och satsningar bedömdes inkonsekvent. Lugnare i andra. Superettan-siesta nästa?

Läget är prekärt, tomheten är påtaglig och det är lätt att vända sig mot frustrationen och uppgivenheten. Jag försöker att se glaset som halvfullt. Det är inte mot Djurgården som poängen ska plockas och jämfört 1-9 mot Värnamo och Sirius var den regniga måndagskvällens insats ett stort fall framåt. Offensiven kan dock inte vara lika håglös i den säsongsdefinierande period som stundar. Västerås (b), Halmstad (h), Kalmar (h), GAIS (b) och Västerås (h) hägrar härnäst. Nio-tio pinnar är minimum. Fram till att det är löst är våndan ständigt närvarande.

Markus Turessonmarkus.turesson98@gmail.com2024-07-08 21:57:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås